Šiandien – speciali dokumentinė laida N.Mandelai atminti

Daugiau nei 60 metų Nelsonas Mandela buvo ryžtingumo ir valios pavyzdžiu, įkvėpusiu Pietų Afrikos Respubliką (PAR) ir visą pasaulį kovoti su rasine nelygybe. Jo triumfas išėjus į laisvę po beveik trisdešimties metų įkalinimo buvo vienas ryškiausių momentų 20-tojo amžiaus istorijoje. Šiandien, gruodžio 9 d., 20.00 val. Lietuvos žiūrovai galės pamatyti jaudinančią „National Geographic Channel“ specialiai sukurtą laidą apie vienos galingiausių ir dinamiškiausių asmenybių gyvenimo kelią – nuo politinio kalinio iki pirmojo PAR juodaodžio prezidento.

Šiandien – speciali dokumentinė laida N.Mandelai atminti.<br>AP nuotr.
Šiandien – speciali dokumentinė laida N.Mandelai atminti.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-09 11:15, atnaujinta 2018-02-19 22:13

„Mandelos gyvenimas ir palikimas“ (ang. Mandela: His Life and Legacy) atskleis pagrindinius N. Mandelos gyvenimo įvykius – nuo vaikystės karališkoje Thembu šeimoje iki advokato darbo Johanesburge, įkalinimo, prezidento rinkimų ir po to sekusių laimėjimų. Laidą, kurioje gausu politikų, Mandelos artimų draugų ir bendražygių komentarų, pristato patyręs žurnalistas Markas Austinas.

Nepaisant tokio ilgo įkalinimo, Mandela išliko nenuilstančiu kovotoju už lygybę ir neįtikėtinai stipriu jos simboliu – daugybė PAR gyventojų and visa tarptautinė bendruomenė reikalavo jo paleidimo. Po ilgų derybų 1990 m. jis buvo paleistas į laisvę ir kartu su savo tauta žengė į naują politinio ir socialinio gyvenimo erą. 1993 m. jis buvo apdovanotas Nobelio taikos premija, o po metų tapo PAR pirmuoju juodaodžiu ir – pirmuoju demokratiškai išrinktu prezidentu. Š.m. gruodžio 5-ąją išėjęs iš šio pasaulio Nelsonas Mandela paliko neįkainojamą palikimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: A. Valinskas ir A. Zuokas apie rinkimus ir vatnikus