Į Vilniaus sceną atkeliauja garsiausia meilės istorija

Ne vieną mėnesį ruošta muzikinė kelionė finišą pasieks šį savaitgalį. Sekmadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje bus parodyta roko opera „Romeo ir Džiuljeta“.

Merkucijų vaidinantis J.Milius – viena ryškiausių roko operos žvaigždžių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Merkucijų vaidinantis J.Milius – viena ryškiausių roko operos žvaigždžių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Dec 13, 2013, 4:10 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:24 PM

Kompozitoriaus Kęstučio Antanėlio ir poeto Sigito Gedos kūrinys „Meilė ir mirtis Veronoje“ yra patyręs daug persikūnijimų, bet tai, ką pamatys vilniečiai, itin įspūdinga.

Romantiškoji Romeo ir Džiuljetos istorija atgimė naujoje roko operos versijoje – su gerai žinomais Lietuvos atlikėjais, aktoriais ir pagrindinių vaidmenų atlikėjais, kuriems atrinkti buvo surengtas specialus TV3 šou.

Antradienį pirmieji „Romeo ir Džiuljetos“ pastatymą pamatė kauniečiai. Iš viso suplanuoti tik du pasirodymai. Antras ir paskutinis gruodžio 15-ąją vyks „Siemens“ arenoje.

„Tai ir yra šio pastatymo išskirtinumas. Tik du pasirodymai, nebus jokių filmavimų, rodymo per televiziją.

Jeigu norite pamatyti, apsilankykite koncerte, nes kitos galimybės nebus“, – kalbėjo „Romeo ir Džiuljetos“ vyriausiasis prodiuseris Rolandas Skaisgirys.

Personažams – nauji bruožai

Išlaikantis muzikines tradicijas, bet ir kupinas neįprastų sprendimų – toks yra naujasis roko operos variantas.

Daugeliui žiūrovų, ypač vyresnių, gerai žinomos arijos čia skamba scenoje lakstant degančiam kaskadininkui, riedant automobiliui, iš fortepijono lendant šokėjams ir aukštai virš scenos siūbuojant sūpynėms.

Akis nuo scenos sunku atplėšti visą spektaklį.

Roko grupė ir Jono Janulevičiaus vadovaujamas orkestras roko operos muziką gyvai groja nuo pradžios iki pabaigos – nėra nė vienos fonogramos sekundės.

Visi pagrindiniai artistai kuria vaidmenis, kurie gal kiek skiriasi nuo to, ką 1982-aisiais buvo sumanę roko operos autoriai, tačiau taip dar įdomiau.

Vyrams gniaužė kvapą, kai žurnalo „Stilius“ viršelyje savo nėriniuotą scenos kostiumą pristatė Džiuljetos auklė – šį vaidmenį atlieka dainininkė Karina Krysko-Skambinė.

„Ji – labai įdomus personažas. Mačiusi daug vyrų ir turinti daug patirties, norisi tai perteikti ir kuriant vaidmenį“, – pasakojo Karina.

Marius Jampolskis spektaklyje virto „apsirūkiusiu“ plevėsa su jamaikietiškomis kasytėmis.

Parį vaidinantis aktorius Ramūnas Rudokas – riedžiu važinėjančiu vakarėlių liūtu, kuris atspindi nuolat žurnalų reportažuose šmėžuojančius „dėmesio narkomanus“.

„Rondo“ lyderis Aleksandras Ivanauskas įtikinamai padarė tai, dėl ko abejojo net jo šeima.

Gero būdo dainininkas persikūnijo į griežtą, piktą šiukšlių verslininką – Džiuljetos tėvą.

Kunigaikštis – dainininkas Viktoras Malinauskas – yra kamuojamas visų senatvės sunkumų, bet vis tiek mėgaujasi jaunų, ne itin daug apsirengusių merginų draugija.

Aplinka – šių dienų

Vienas šio spektaklio kozirių – Merkucijų vaidinantis Jeronimas Milius, praėjusį savaitgalį pasipuošęs LRT konkurso „Auksinis balsas“ laurais.

„Žinojome, kad jis geras, bet šiame spektaklyje jis visus pribloškė. Jis atrodo gimęs šiam vaidmeniui“, – neslėpė „Romeo ir Džiuljetos“ prodiuseriai, susižavėję Jeronimo vaidinamu keistuoliu, kamuojamu mirties nuojautos.

Ryškius vaidmenis spektaklyje turi ir Larisa Kalpokaitė, Jokūbas Bareikis, Aistis Mickevičius, Juozas Gaižauskas ir kiti žinomi aktoriai.

Didžiuliai ekranai, apšvietimas ir nestandartinės režisieriaus Kęstučio Jakšto idėjos roko operą taip efektingai perkėlė į XXI amžių, kad žiūrint iš galvos išgaruoja mintys apie Williamo Shakespeare’o laikus.

Tai atsispindi ir Kęstučio Rimdžiaus kurtuose ryškiuose kostiumuose – gali pasijusti kaip moderniame naktiniame klube, bet tikrai ne istorinėje Veronoje.

Teks įveikti baimę

Dėmesio centre, žinoma, TV projekto „Romeo ir Džiuljeta“ laimėtojai.

Raminta Naujanytė-Bjelle ir grupės „Wulture“ vokalistas Tadas Juodsnukis sekmadienį vėl mėgausis bene didžiausiu išbandymu per visą savo karjerą.

„Man jau dabar nesinori, kad visa tai baigtųsi. Sunku objektyviai vertinti, bet publikos reakcija Kaune buvo neįtikėtina. Kai pamačiau visus tuos stovinčius ir plojančius žmones... Buvo sunku nepravirkti.

Šitą kūrinį dabar aš myliu dar labiau. Sekmadienį, tikiu, viskas bus dar geriau“, – neabejojo Raminta.

Sudėtingiausia spektaklio dalimi ji ir po premjeros vadino ne dainavimą, o vaidybą.

„Yra nemažai akimirkų, kai prireikia drąsos. Mes su Tadu ant sūpynių sėdime dideliame aukštyje – man teko įveikti baimę. Bet žiūrovai, man regis, liko patenkinti, o tai svarbiausia“, – sakė Raminta.

* Roko opera „Romeo ir Džiuljeta“. Gruodžio 15 d. 19 val. Vilnius, „Siemens“ arena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.