Spalvingas „Romeo ir Džiuljetos“ pastatymas sudrebino didžiausią Vilniaus areną

Apie roko operą „Romeo ir Džiuljeta“ pradėta kalbėti dar vasaros viduryje. Ilgas, brangus ir įspūdingas lietuviškos muzikos projektas sekmadienio vakarą pasiekė finišą. Po TV projekto, kuriame buvo išrinkti pagrindinių vaidmenų atlikėjai Tadas Juodsnukis ir Raminta Naujanytė-Bjelle, sekmadienį roko opera pristatyta didžiausioje Vilniaus "Siemens" arenoje.

Romeo vaidmenį įtaigiai atliko T.Juodsnukis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Romeo vaidmenį įtaigiai atliko T.Juodsnukis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 15, 2013, 9:38 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:49 PM

Įspūdingi kostiumai, naujos kūrinių aranžuotės ir nemirštanti meilės istorija – tai į „Siemens“ areną pritraukė per keturis tūkstančius žiūrovų.

„Tiek ir buvo laukta, dėl to iš anksto tarėmės, kad žiūrovai nesėdės viršutinėse arenos tribūnose“, - sakė roko operos prodiuseriai.

Pasižiūrėti įspūdingo šou raudonuoju kilimu žingsniavo ir nemažai garsenybių. Labai įvairių – tarp jų buvo galima pamatyti ir pirmąją Džiuljetos vaidmens atlikėją Kristiną Kazlauskaitę, ir „pupytę“ Oksaną Pikul.

Kompozitoriaus Kęstučio Antanėlio ir poeto Sigito Gedos kūrinys „Meilė ir mirtis Veronoje“ yra patyręs daug persikūnijimų, bet tai, kas sekmadienį rodoma vilniečiams, yra įdomu ir įspūdinga.

Romantiškoji Romeo ir Džiuljetos istorija atgimė naujoje roko operos versijoje – su gerai žinomais Lietuvos atlikėjais ir aktoriais. Išlaikantis muzikines tradicijas, bet ir kupinas neįprastų sprendimų – toks yra naujasis roko operos variantas.

Daugeliui žiūrovų, ypač vyresnių, gerai žinomos arijos čia skamba scenoje lakstant degančiam kaskadininkui, riedant automobiliui, iš fortepijono lendant šokėjams ir aukštai virš scenos siūbuojant sūpynėms.

Akis nuo scenos sunku atplėšti visą spektaklį.

Roko grupė ir Jono Janulevičiaus vadovaujamas orkestras roko operos muziką gyvai groja nuo pradžios iki pabaigos – nėra nė vienos fonogramos sekundės.

Visi pagrindiniai artistai kuria vaidmenis, kurie gal kiek skiriasi nuo to, ką 1982-aisiais buvo sumanę roko operos autoriai, tačiau taip dar įdomiau.

Vyrams gniaužia kvapą, kai nėriniuotu kostiumu į sceną žengia Džiuljetos auklė – šį vaidmenį atlieka dainininkė Karina Krysko-Skambinė.

Marius Jampolskis spektaklyje virsta „apsirūkiusiu“ plevėsa su jamaikietiškomis kasytėmis. Parį vaidinantis aktorius Ramūnas Rudokas – riedžiu važinėjančiu vakarėlių liūtu, kuris atspindi nuolat žurnalų reportažuose šmėžuojančius „dėmesio narkomanus“.

„Rondo“ lyderis Aleksandras Ivanauskas įtikinamai padarė tai, dėl ko abejojo net jo šeima. Gero būdo dainininkas persikūnijo į griežtą, piktą šiukšlių verslininką – Džiuljetos tėvą.

Vienas šio spektaklio kozirių – Merkucijų vaidinantis Jeronimas Milius, praėjusį savaitgalį pasipuošęs LRT konkurso „Auksinis balsas“ laurais.

„Žinojome, kad jis geras, bet šiame spektaklyje jis visus pribloškė. Jis atrodo gimęs šiam vaidmeniui“, – neslėpė „Romeo ir Džiuljetos“ prodiuseriai, susižavėję Jeronimo vaidinamu keistuoliu, kamuojamu mirties nuojautos.

Ryškius vaidmenis spektaklyje turi ir Larisa Kalpokaitė, Jokūbas Bareikis, Aistis Mickevičius, Juozas Gaižauskas ir kiti žinomi aktoriai.

Dėmesio centre, žinoma, Romeo ir Džiuljeta – Tadas ir Raminta. Publikos plojimai rodė, kad pagrindinės roko operos žvaigždės pasirinktos teisingai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.