Teisėjams neapsisprendus, žiūrovai iš „X Faktoriaus“ pašalino seserų duetą

TV3 eteryje toliau verda „X Faktoriaus“ kovos. Kiekvieną sekmadienį projekto dalyvių mažėja – taip buvo ir šiandien. Tiesioginėje transliacijoje dėl išlikimo kovėsi Marijaus Mikutavičiaus, Sauliaus Prūsaičio, Rūtos Ščiogolevaitės ir Sauliaus Urbonavičiaus-Samo mokiniai. Po dviejų su puse valandų transliacijos paaiškėjo, kam šis pasirodymas šou buvo paskutinis - žiūrovų sprendimu projektą paliko duetas „Sesės".

Duetas "Sesės" baigė pasirodymą "X Faktoriuje".<br>V.Balkūno nuotr.
Duetas "Sesės" baigė pasirodymą "X Faktoriuje".<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 15, 2013, 7:51 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:52 PM

Transliacijos pradžioje buvo pasveikintas M.Mikutavičius, šeštadienį Klaipėdoje surengęs įspūdingą koncertą „Švyturio“ arenoje ir netrukus tęsiantis turą per didžiausias šalies sales. Taip pat – puikių pergalių šį savaitgalį nuskynusi plaukikė Rūta Meilutytė.

„Didžiuojuosi, kad mane pavadino jos garbei“, - juokėsi R.Ščiogolevaitė.

Kol kas nė vieno iš savo globojamų dalyvių nėra praradę M.Mikutavičius ir S.Urbonavičius.

Marijus pristatė pirmąjį vakaro dalyvį – linksmąjį įmonės direktorių Egidijų. Po juokelių apie jo dietą į sceną žengęs vyras surengė energingą pasirodymą – matydamas, su kokiu užsidegimu dainuoja jo auklėtinis, Marijus išsišiepęs lingavo galvą į ritmą.

„Su tokiu svoriu nelengva lėkt. Linksma, bet matosi, kad tu kankiniesi“, - pastebėjo S.Urbonavičius.

„Patvirtinat taisyklę, kad gero žmogaus turi būti daug. Į jus smagu žiūrėti. Šiandien net pamačiau autoironiją“, - sakė S.Prūsaitis. R.Ščiogolevaitė gyrė Egidijaus natūralią laikyseną scenoje: „Jūs puikiai žinote, ką reikia daryti. Tai – talentingo žmogaus bruožai“.

Antrosios ant „ešafoto“ - S.Urbonavičiaus vadovaujamas Barboros ir Veronikos duetas „Sesės“. Kailiniais ir ryškiu makiažu pasidabinusios artistės dainuodamas vaikščiojo po salę – žiūrovams jos atliko šiuo metu itin populiarią atlikėjos Lorde dainą „Royals“. „Samas ta ausimi iš lovos išlipo šiandien, ačiū Dievui. Kai jūs dainuojat kartu, jūs pagaminat magiją, ačiū, mergos“, - sakė S.Prūsaitis. R.Ščiogolevaitė gyrė kūrinį ir įvaizdį, bet sakė, kad merginoms reikia padirbėti su balsais. „Nenoriu, kad virstumėte nedalomu kūnu, jūs nepasmerktos visą laiką dainuoti vienu metu, dviem balsais. Duetas galėtų būti įvairesnis“, - pastebėjo M.Mikutavičius.

Trečioji į sceną žengė S.Prūsaičio auklėtinė Ieva. Pritariama pianisto, ji jausmingai sudainavo grupės U2 dainą „One“. „Buvo taip jausminga, kad šią akimirką atrodo, jog nieko gražesnio gyvenime nesu girdėjusi“, - sakė R.Ščiogolevaitė. M.Mikutavičius sakė, kad Ieva nusipelno sėkmės ne tik Lietuvoje, o S.Urbonavičius plojo stovėdamas. „Aš noriu verkt, ačiū tau, tu super“, - džiaugėsi S.Prūsaitis.

Atėjo metas R.Ščiogolevaitės komandos šūviui. Į sceną žengė jos mokinys Andrius – iš pažiūros nuspėjamas, bet vis naujų staigmenų pateikiantis vaikinas. „Jis nenori daryti to, kas jam nepatinka“, - pripažino Rūta.

 Netrukus paaiškėjo, kas taip nepatiko vaikinui – sidabro spalvos kostiumu, tos pačios spalvos dažnais nupurkštais plaukais jis sudainavo Lady Gagos hitą „Poker Face“. Tiesa, kūrinys netikėtai mutavo į Adele baladę „Someone Like You“. „Suprantu tave, pats nieku gyvu nelįsčiau į tokį kostiumą, nebent Naujų metų vakarėlyje su draugais. Bet jis tau padėjo. Kai įsijauti į personažą, tu atsiveri“, - sakė M.Mikutavičius.

„Man tai buvo tarp gaisrininko ir „Žvaigždžių karų“. Bet tu pakankamai profesionaliai viską padarei. Beje, gaisrininkai ir gelbėtojai Lietuvoje turi didžiausius reitingus“, - sakė S.Urbonavičius. „Šiąnakt blogai miegojau ir atrodo, kad sapnavau šį pasirodymą. Rūta turi stuburą, moka iš tavęs išreikalauti. Dėl tokių numerių tapsi platesnis, atviresnis, įvairesnis“, - gyrė S.Prūsaitis.

„Audrius, kaip ir visi „normalūs“ kauniečiai, išgyvena, ką jam pasakys mokykloje“, - šypsojosi Rūta.

„Ji jautresnė nei bet kada. Bijau prišnekėti pernelyg daug, kad ji pati apie save nepradėtų per gerai galvoti“, - savo mokinę Andželą pristatė Marijus.

 Su skėčiu rankose, o tada – ir tiesiai po scenoje pasipylusiu lietumi Andžela sudainavo grupės „Eskobar“ lyrišką baladę „Someone New“.

 S.Urbonavičius pastebėjo, kad dainininkė atrodė susikausčiusi: „Gal tau nepatiko daina“. S.Prūsaitis pritarė: „Kiekvieną kūrinį duodame su didele meile. Tokie pasakymai, kad daina nepatinka, gali pakišti koją“.

 „Tu susikūrei ypač jausmingos artistės įvaizdį. Šitoj dainoj artistiškumo pritrūko. Bet tavo balsas šiandien buvo gražus, šviesus“, - permirkusiai atlikėjai sakė Rūta.

„Vyrai mūrai ąžuolai. Laikas Lietuvai kaip reikiant pasiausti“, - savo globojamą duetą „Žemaitukai“ pristatė S.Urbonavičius. Vaikinai sudainavo Bryano Adamso hitą „Summer Of 69“ - jį paįvairino dueto nario Lino solo mušamaisiais.

„Man jūs patinkant, bet tas pasirodymas – prie didkepsnio ir alaus“, - prisipažino S.Prūsaitis.

„Jūs dar neperpratote scenos „bajerių“, - nuramino R.Ščiogolevaitė.

„Jumyse nedaug roko. Jums derėtų uždaryti spintą ir daryti tai, kas jums išeina geriausiai“, - sakė M.Mikutavičius. S.Urbonavičius ragino savo mokinius nekreipti į šias kalbas dėmesio.

 Prieš savaitę per plauką nuo iškritimo buvusi S.Prūsaičio mokinė Neringa Marija, anot jo, greitai ištekės, todėl scenoje šį vakarą – mergvakaris.

Mergina sudainavo Cyndi Lauper hitą „Girls Just Wanna Have Fun“, o pasirodymą baigė su iki apatinių išrengtu vyruku, bet R.Ščiogolevaitei pasirodė, kad pasirodymui pritrūko ryškumo.

„Antroje dainos dalyje tavo vokale nebuvo tokios energijos, kaip pradžioje. Žavingai atrodei, „fainai“ pateikta, bet energijos reikia daugiau“, - pritarė S.Urbonavičius.

„Kuo toliau, tuo tu laisvesnė“, - paguodė S.Prūsaitis.

Rūtos mokinys Žygimantas pripažino, kad jam dar reikia daug mokytis, bet Davido Guettos kūrinį „Titanium“ sudainavo jausmingai ir gražiai.

M.Mikutavičius pastebėjo, kad Žygimantas labai sparčiau tobulėja. „Gabus tu, žalty“, - pritarė ir S.Urbonavičius. „Nežinau, ar Rūta tau lazda per užpakalį trankė, ar ką darė, bet tai kol kas – geriausias tavo pasirodymas. Tu talentingas“, - sutiko S.Prūsaitis. S.Urbonavičiaus globojama vaikinų grupė „Benjamins“ scenoje skaitė laiškus, nekreipdami dėmesio į ant jų galvų krintančias snaiges – tokia buvo pasirodymo, kuriame jie atliko grupės „East 17“ hitą „Stay Another Day“, idėja.

„Tvarkingai viskas, šaunuoliai. Kalėdos atėjo anksčiau, ačiū“, - sakė S.Prūsaitis. Viskas grupės pasirodyme patiko ir R.Ščiogolevaitei. „Buvot lyriški ir maištingi, dėkui“, - neprieštaravo Marijus.

Paskutinė konkursantė – Skaistė, su ugnies pliūpsniais ir elegantiškais šokėjais atlikusi gruodžio 21-ąją Vilniuje viešėsiančios grupės „Vaya Con Dios“ dainą „Nah Neh Nah“.

„Labai keista, bet daina ypatingai gerai tiko balsui. Pritrūko Marijono su tavimi scenoje“, - juokėsi S.Prūsaitis. „Čia buvo sarkazmas?“ - nesuprato Marijus. „Ne, orgazmas“, - atšovė S.Prūsaitis.

Po paskutinio pasirodymo pradėtas žiūrovų balsavimas. Jam pasibaigus, šou vedėjas Martynas Starkus ilgai ir kankinamai vardijo atlikėjus, kurie tikrai išliks projekte.

Galiausiai scenoje liko tik S.Urbonavičiaus „Sesės" ir S.Prūsaičio mokoma Neringa. Kam iš jų šis vakaras „X Faktoriuje" bus paskutinis? Seserų duetas ir Neringa surengė po dar vieną pasirodymą.

Jų likimą lėmė teisėjai. S.Urbonavičius ir S.Prūsaitis balsavo už savo auklėtines. Rezultatas tapo 1:1.

R.Ščiogolevaitė nusprendė palaikyti Neringą. M.Mikutavičius - „Seses".

Todėl galiausiai rezultatą nulėmė žiūrovai. Mažiausiai jų sekmadienio vakarą balsavo už „Seses". Joms „X Faktorius" - baigtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.