Filharmonijoje vykęs renginys sutraukė Lietuvą garsinančius žmones

Antradienio vakarą Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje vyko šventinis renginys. Pasidabinę puošniomis suknelėmis ir prašmatniais kostiumais į Lietuvą atvyko turizmo vystytojai iš viso pasaulio – čia buvo atvertas Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacijos inicijuotas „Gintaro kelias“.

Renginio akimirka.<br>V.Balkūno nuotr.
Renginio akimirka.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 17, 2013, 8:13 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:00 PM

Valstybinio turizmo departamento direktorės Raimondos Balnienės teigimu, tapti pasaulinio turistinio maršruto atkarpos pradžia – didelis pasiekimas, kurio Lietuva siekė kone trejus metus. „Brandindami mintį, kaip Lietuvai – mažai valstybei, apsuptai kur kas didingesnių ir turtingesnių, išsiskirti, sugalvojome, kad gintaras yra tai, kuo galime didžiuotis. „Gintaro kelio“ idėją pristatėme Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacijos vadovams. Jie ją kaip mat palaikė“, – dar anksčiau sakė ji.

Ypatingo renginio liudytojais tapo ir „Lietuvos ryto“ televizijos žiūrovai. „Lietuviai – darbštūs ir išradingi. Keliauti „Gintaro keliu“ kviesime ne tik užsieniečius, bet ir pačius lietuvius. Pasiūlysime daug „gintarinių“ idėjų, kaip leisti turiningą laisvalaikį į Lietuvą atėjus žiemai“, – kalbėjo R.Balnienė.

Renginyje netrūko ir specialių muzikinių numerių. Vakaro svečiams koncertavo Šorenaos ir Merūno duetas, Veronika Povilionienė, Jeronimas Milius, Erika Jennings ir Jurgis Didžiulis, Rūta Ščiogolevaitė, Karina Skambinė, Ilja Aksionovas, ir kt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.