„X Faktoriaus“ dalyviai išpildė sergančios septynmetės svajonę

TV3 ir SEB banko jau vienuoliktus metus organizuojamas paramos projektas „Išsipildymo akcija“ geros valios žmonių dėka pildo akcijos herojukų svajones. Šių metų herojukų gretose – ir septynmetė Elena iš Jurbarko, kurios svajonę su džiaugsmu įgyvendino muzikinio projekto „X Faktorius“ dalyviai.

Elenos svajonę su džiaugsmu įgyvendino muzikinio projekto „X Faktorius“ dalyviai.<br>TV3 nuotr.
Elenos svajonę su džiaugsmu įgyvendino muzikinio projekto „X Faktorius“ dalyviai.<br>TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-19 15:53, atnaujinta 2018-02-19 18:22

Elena turi įgimtą stuburo negalią – nevaldo savo apatinės kūno dalies, todėl sėdi neįgaliojo vežimėlyje. Mergaitė – prisiekusi „X Faktoriaus“ projekto gerbėja, stebinti kiekvieną transliaciją, po kiekvienos laidos skaičiuoja dienas, kol pamatys naują laidą ir mylimus finalistus. „Elena laukia nuo pirmadienio ir vis aiškina mažesniam broliui Mykolui, kad reikia tiek ir tiek naktų pramiegot ir bus „X Faktorius“, – šypsosi mažųjų gerbėjų tėtis Saulius Danisevičius.

Trečioji tiesioginė „X Faktoriaus“ transliacija Elenutei tapo svajonių išsipildymo vakaru – mergaitė pirmą kartą atvyko į grandiozinį šou, stebėjo pasirodymus gyvai ir net pati pabuvojo scenoje. „X Faktoriaus“ dalyviai kartu su teisėju Marijumi Mikutavičiumi savo mažajai gerbėjai atliko dainą „Su tavim kartu“ ir įteikė dar vieną muzikinę dovaną – išsvajotuosius būgnus. TV3 žiūrovai jaudinantį siužetą pamatys jau netrukus, šv. Kūčių vakarą, specialioje „Išsipildymo akcijos 2013“ finalo transliacijoje.

„Ji tik šiandien atsitokėjo ir įspūdžiais dalinosi mokykloje“, – prabėgus kelioms dienoms pasakojo „X Faktoriaus“ scenoje ir užkulisiuose dalyvių dėmesiu apsuptos mergaitės tėtis.

Didžiausios vieno vaiko svajonės išpildymas ne tik pripildė laimės mažą širdelę, bet ir atnešė po mažą stebuklą ir į kiekvieno „X Faktoriaus“ dalyvio širdį. Kalėdine dvasia ir gerumu iš keturių projekto teisėjų bei devynių finalistų pasklis visiems „X Faktoriaus“ žiūrovams, o tarp jų ir mažajai Elenai – jau šį sekmadienį 19.30 val. tiesiogiai per TV3.

Visi, norintys padėti Elenai ir panašaus likimo vaikams, jau netrukus „Išsipildymo akcijos“ herojukės ligos istoriją išvys internete. Mergaitė turi įgimtą stuburo negalią – nevaldo savo apatinės kūno dalies, todėl sėdi neįgaliojo vežimėlyje. Ją kankina šlapinimosi sutrikimai, yra reikalinga speciali įranga, galinti nustatyti tikslias vaistų dozes gydymui. Kol kas šis procesas užtrunka labai ilgai – vaiką tenka stebėti metų metus. Specialaus aparato pagalba, vaistų kiekį būtų galima nustatyti iškart, kompiuterio pagalba. Tokiems vaikams, kaip Elena, pavyktų išvengti inkstų ligų.

Šlapinimosi funkcijų sutrikimai kankina daugybę net iš pirmo žvilgsnio sveikų vaikų. Už „Išsipildymo akcijos 2013“ surinktas lėšas Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninė Kauno klinikos galėtų įsigyti specialią įrangą, leidžiančią padėti daugybei ligoniukų. Vaikai slepia šiuos sutrikimus, o paauglystėje dar labiau gėdijasi ir išgyvena, jausdami didžiulį diskomfortą. Gydytojų atliktos apklausos duomenimis, šlapimo sutrikimų keliamą diskomfortą vaikai įvardija vieną didžiausių siaubų savo gyvenime – skaudžiau jie išgyvena tik artimųjų žmonių netektį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.