G.Dauguvietytė: „Už visas mano nuodėmes gamta atleido“

Vaikystėje prie grindų prikalti mokytojo kaliošai ir audringi jaunystės meilės nuotykiai. Tai „Lietuvos ryto“ TV laidoje „Kitoks pokalbis“ prisimins režisierė Galina Dauguvietytė.

Režisierė G.Dauguvietytė A.Kilkuvienei atviravo ir apie savo mylėtus vyrus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Režisierė G.Dauguvietytė A.Kilkuvienei atviravo ir apie savo mylėtus vyrus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė

Dec 20, 2013, 12:29 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:08 PM

87 metų režisierė G.Dauguvietytė ir dabar dar rausta prisiminusi vieną mokyklos laikų išdaigą, iškrėstą garsiam vaikų rašytojui Pranui Mašiotui, kuris jai dėstė matematiką.

Kartą mergina prie grindų prikalė jo kaliošus. Mokytojas bandė juos pasiimti ir griuvo. Gimnazistams pagailo mylimo mokytojo ir jie G.Dauguvietytę išdavė.

Tuomet merginai teko išklausyti ilgą motinos (garsios to meto aktorės Petronėlės Vosyliūtės-Dauguvietienės) pamokslą apie pagarbą vyresniesiems.

„Apskritai mano motina buvo labai griežta, o tėvas (režisierius Borisas Dauguvietis. – Red.) mane lepino“, – prisiminė G.Dauguvietytė.

Laidos vedėjai Aušrai Kilkuvienei režisierė atvirai pasakojo ir apie savo mylėtus vyrus.

Ji buvo dvejus metus ištekėjusi už prancūzo. Tačiau pabėgo, palikusi jam visus dovanotus papuošalus.

Antrąjį vyrą – lietuvį sutiko teatre. Su trečiu gyveno, kaip pati sako, „susimetusi“. Juodu turguje pardavinėdavo paršelius.

Vėliau buvo sutikusi avantiūristą, kuris joje pažadino beprotišką aistrą ir suteikė didžiulę kančią. Kai šis vyras Galiną paliko, moteris net buvo bemąstanti apie savižudybę.

„Už visas mano nuodėmes gamta atleido, o už kančias apdovanojo – su savo paskutiniu vyru, kurį palaidojau prieš 9 metus, išgyvenau 42 metus. Gyvenome ramybėje.

O siautėdavome irgi kartu. Su juo aš tapau normaliu žmogumi. Mes net susipykę nė karto nebuvome“, – svajingai kalbėjo G.Dauguvietytė.

„Lietuvos ryto“ TV, 19.50 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.