Vaikinų grupės „Benjamins“ iškritimą iš „X Faktoriaus“ lydėjo gerbėjų ašaros

Kiekvieną savaitgalį TV3 eteryje verda kovos tarp dainingiausių lietuvių. Muzikinio projekto „X Faktorius“ dalyviai kaskart vis įspūdingesniais pasirodymais bando pavergti publiką. Juk kiekvienas sekmadienis ant šio projekto scenos kiekvienam iš jų gali būti paskutinis. Šįkart jis buvo paskutinis vienintelei vaikinų grupei projekte „Benjamins“.

Savo gimtadienį Lukas (dešinėje) dar ilgai prisimins - sekmadienį jis kartu su "Benjamins" iškrito iš projekto "X Faktorius".<br>V.Balkūno nuotr.
Savo gimtadienį Lukas (dešinėje) dar ilgai prisimins - sekmadienį jis kartu su "Benjamins" iškrito iš projekto "X Faktorius".<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Dec 22, 2013, 8:05 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 5:37 PM

Tiesioginėje transliacijoje dėl išlikimo rungėsi Marijaus Mikutavičiaus, Sauliaus Prūsaičio, Rūtos Ščiogolevaitės ir Sauliaus Urbonavičiaus-Samo mokiniai.

Kalėdoms skirtą vakarą pradėjo Egidijus Žižiūnas. Vyriausias projekto dalyvis „X Faktoriui“ atiduoda visą širdį ir jėgas. Dėl poreikio daugiau judėti Egidijus nusprendė netgi atsikratyti svorio. Nuo projekto pradžios atlikėjas neteko net 10 kilogramų.

Akivaizdžiai geresnės fizinės formos ir, kaip visada, puikios nuotaikos Egidijus atliko Birutės Dambrauskaitės dainą „Man palinkėk“.

„Egidijau, jūs visuomet įkaitinat sceną. Tai viskas, ką aš noriu pasakyti“, – žodžių pritrūko S.Prūsaitis.

„Dėl skonio nesiginčijama. Aš pati nesu mėgėja šios dainos. Bet man labai patiko, kad mes pradėjome labai gera nuotaika“, – pridūrė R.Ščiogolevaitė.

Anot Egidijaus mokytojo M.Mikutavičiaus, pirminė dainos versija, kurią bandė atlikti E.Žižiūnas, buvo labai nevykus, bet jiems pavyko tai pataisyti.

Antrieji ant scenos lipo Linas Vaitkevičius ir Ovidijus Petrauskas, pasivadinę „Žemaitukais“. Linksmų plaučių vyrukai šį kartą virto benamiais ir atliko Egidijaus Sipavičiaus kūrinį „Krenta sniegas“.

„Aš nežinau, kas čia pasidarė „X Faktoriui“, bet tokių linksmų Kalėdų čia dar neturėjome. Tikrai, buvo labai netikėtai gerai“, - nustebusi sakė R.Ščiogolevaitė.

Jai pritarė ir likę teisėjai, tad „Žemaitukų“ mokytojui S.Urbonavičiui beliko tik padėkoti vaikinams už puikų pasirodymą.

Sekanti pasirodė Ieva Ščerbinskaitė, kuri atliko Mariah Carey dainą „All I Want For Christmas“.

„Prisipažinsiu, jau norėčiau kitoje laidoje šiek tiek temperamento, bet priekaištų tau neturiu, nes tu esi tiesiog nuostabi dainininkė“, - tikino R.Ščiogolevaitė.

„Panašu, kad mes varžomės ne taip, kas geriau sudainuos, o kas geriau atskleis Kalėdų dvasią. Tau puikiai pavyko tai padaryti“, - sakė M.Mikutavičius.

Audrius Petrauskas sudainavo garsųjį Jeffo Buckley kūrinį „Hallelujah“. Pasirinkdamas tokią žinomą ir jau begalę kartų perdainuotą dainą Audrius itin rizikavo, bet jo rizika pasiteisino su kaupu.

„Ko gero viso pasaulio mamos dabar galvoja, kad būtent taip turi atrodyti tobulas sūnus. Ko gero viso pasaulio merginos dabar galvoja, kad būtent taip atrodys jų tobulas būsimas vyras. Ko gero viso katalikiško pasaulio kunigai galvoja, kad būtent taip turi atrodyti tobulas patarnautojas per Bernelių mišias. Buvo labai gražu“, - sakė M.Mikutavičius.

„Aš pridėsiu, kad visos močiutės dabar nustojo megzti ir išsižiojusios klausėsi“, - patikino S.Urbonavičius.

Skaistė Karnuševičiūtė, besiruošdama šio vakaro pasirodymui, permąstė visą savo gyvenimą. Tai padaryti ją privertė jos pasirinka Celine Dion daina „Loved Me Back To Life“.

„Labai sudėtinga daina. Tau tikrai pavyko. Labai labai gražiai atrodai šįvakar. Labai labai džiaugiuosi už tave, kad tu, mano akimis, esi šio projekto karys. Tu skiniesi kelią, tu progresuoji ir tau tai svarbu. Džiaugiuosi, kad galų gale Marijonas davė tau normalią dainą. Galų gale aš matau tave rimtą“, - gerų žodžių Skaistei negailėjo S.Prūsaitis.

„Galų gale mes pasirodėme taip, kad patikome Sauliui Prūsaičiui. Tai didelis dalykas“, - šypsojosi Marijus.

Neringa Gailiušaitė virto Sniego karaliene ir sudainavo lyriškąjį Tomo Augulio kūrinį „Kalėdų naktį tylią“.

„Tai nėra tavo mėgstamiausia daina. Aš tiesiog norėčiau tau padėkoti, kad išvydome tave visai kitame amplua, ir jis tau tiko. Galbūt tik reikėtų daugiau laisvumo“, - patikino R.Ščiogolevaitė.

M.Mikutavičius pastebėjo, kad ant scenos Neringa visada atrodo susikausčiusi ir išsigandusi, nors realiame gyvenime ji visai kitokia.

„Toks jausmas, kad kažką prisidirbai“, - savo kolegoms pritarė S.Urbonavičius.

Su dirbtinėmis sniego gniūžtėmis ant scenos žaidė Žygimantas Gečas. Jis atliko Manto kūrinį „Sninga“.

„Žygi, čia buvo labai emocionalu. Buvo labai gražu, nes viskas labai gražiai susikomponavo. Buvo labai gerai, ačiū“, - trumpai ir aiškiai pasakė M.Mikutavičius.

Štai S.Urbonavičius norėjo paploti Žygimantui už jo atsipalaidavimą. Jis tikino, kad šįvakar Ž.Gečas buvo toks lengvas kaip sniegas.

„Be tavęs liūdnas šis projektas būtų. Tu kaskart duodi geros nuotaikos porciją“, - prie komplimentų prisidėjo S.Prūsaitis.

Energingoji Anžela Adamovič sekmadienio vakarą spinduliavo moterišku žavesiu. Ji atliko Earthos Kitt dainą „Santa Baby“.

„Nu labai gražus pasirodymas. Tokį daiktą galima supakuoti ir eksportuoti. Tu sugebi perduoti viską, ką reikia. Šis pasirodymas buvo gražus, išdirbtas“, - džiaugėsi Anželos pasirodymu S.Urbonavičius.

„Jeigu tu šį klubą atliktum legendiniame Vilniaus klube „Brodvėjus“, jis dar kartą užsidegtų“, - juokėsi S.Prūsaitis.

R.Ščiogolevaitė pridūrė, kad nors pasirodymas ir buvo puikus, Anželai reikėjo drąsiau dainuoti ir mažiau šnabždėti. M.Mikutavičius iškart ėmėsi ginti savo mokinę. Jis patikino, kad per tokį pasirodymą vyrai girdi visai kitaip nei moterys.

„Jei būtų gundymo universitetas, tu ten būtum tris kartus doktorantė“, - sakė Marijus.

Vaikinų grupė „Benjamins“ nuotaikingą „Train“ kūrinį „Shake Up Christmas“. Persirengę nykštukais vaikinai surengė puikų šou, kuriam pagyrų negailėjo nė vienas teisėjas. Trumpos kojytės, kurias valdė choreografų rankos itin pralinksmino S.Prūsaitį.

„Nemaniau, kad jūsų tokios šleivos kojytės. Bet man patiko. Juk šventės!“ - džiaugėsi S.Prūsaitis pridurdamas, kad SUrbonavičius - nuostabus mokytojas.

„Aš stebiu ir tikrai pavydžiu, kad niekada gyvenime neturėjau tokio prodiuserio. Jums galėtų pavydėti kiekvienas atlikėjas. Viskas buvo aukštame lygyje, jūs padarėte gerą MTV lygio šou“, - patikino R.Ščiogolevaitė.

Dėl išlikimo projekte susikovė vakaro favoritai

Sustabdžius televizijos žiūrovų balsavimą ir susumavus rezultatus paaiškėjo, kad tarpusavyje dėl išlikimo turi kautis „Benjamins“ ir Ieva. Toks žiūrovų verdiktas tapo staigmena visiems teisėjams. M.Mikutavičius ilgai negalėjo patikėti tuo, kad iškris vienas iš projektų favoritų.

„Gerbiami žiūrovai, aš esu apakęs, o gal net ir apkurtęs, jei jūs taip. Man tai visiškai netikėta, bet vis tiek su džiaugsmu pristatau Ievą“, - sakė S.Prūsaitis.

Jo mokinė atliko Adele dainą „Rumour Has It“. Štai „Benjamins“ atliko Rihannos „Umbrella“ ir Jessie J „Price Tag“ dainas.

Nejaukią laukimo akimirką, po kurios turėjo paaiškėti, kam lemta palikti projektą, vaikinai dainavo „Su gimimo diena“ savo kolegai Lukui.

„Negaliu kitaip balsuoti. Šitie vyrai nori, gali ir jie daro pažangą. Lietuvoje nėra normalių vyrų grupių, o iš jų galima padaryti gerą vaikinų grupę“, - sakė S.Urbonavičius, atiduodamas savo balsą savo auklėtiniams „Benjamins“.

S.Prūsaitis savo balsą atidavė Ievai, tikindamas, kad ji - geriausio balso savininkė šiame projekte.

„Ne teisėjai šiame projekte yra žiauriausi ir griežčiausi. Šįvakar ant išlikimo ribos stovi tie, kurie arčiau lyderių, o ne pralaimėtojų. Vaikinai yra nepakeičiami šiame šou, bet rėkia mano sąžinės balsas. Mes turime ant išlikimo ribos patį gražiausią balsą. Bet kokiu atveju, man nuo savo pasirinkimo bus skaudu“, - sakė R.Ščiogolevaitė, savo balsą atiduodama I.Ščerbinskaitei.

M.Mikutavičius savo balsą taip pat atidavė Ievai, todėl projektą buvo priversta palikti vienintelė vaikinų grupė „Benjamins“. Vaikinų gerbėjos į tokį teisėjų sprendimą sureagavo itin jautriai - jos ėmė kūkčioti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.