Aktorius G.Savickas svajoja apiplaukti pasaulį ir pasiekti meilės uostą

Aktorius Giedrius Savickas žino išradingų būdų, kaip žiemą užvesti automobilį arba kaip elgtis, jei užšąla langų skystis. Jis nešvaisto laiko socialiniams tinklams ir kasdien stengiasi nueiti į baseiną. Dar jis negali gyventi be knygų. Paskutinį pusmetį yra „sėdęs ant“ dokumentinių filmų, nes vaidybiniais kažkodėl nebepatiki. „Bet gal tiesiog dabar toks laikas?“ – „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Viskas bus gerai“ klaus žinomas aktorius.

„Aš noriu būti jūreivis, dabar lankau buriavimo kursus. Svajoju nuplaukti iki Antarktidos, o gal net vienas su jachta apiplaukti pasaulį,“ – savo svajones atskleidė teatro ir kino aktorius G.Savickas.<br>T.Bauro nuotr.
„Aš noriu būti jūreivis, dabar lankau buriavimo kursus. Svajoju nuplaukti iki Antarktidos, o gal net vienas su jachta apiplaukti pasaulį,“ – savo svajones atskleidė teatro ir kino aktorius G.Savickas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 24, 2014, 11:15 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:53 AM

Niekas jam negalėtų pripaišyti pasipūtėlio etiketės. Juokaudamas G.Savickas prisipažino žvaigždžių liga persirgęs būdamas trejų: „Reikia nepatikėti tuo ir žinoti, kad tai baigsis. Ne tu tapai žvaigžde, o kiti taip sugalvojo. Ir tie patys žmonės tave gali labai greitai paslėpti“.

Pernai lankantis Afrikoje jis suvokė, kad pasaulis – tai vienas didelis daržas. Išvykdamas iš Tanzanijos, kurioje viešėjo kaip UNICEF geros valios ambasadorius, aktorius vos sulaikė ašaras.

„Šokom ir dainavom su 50 vaikų. Įsidėmėjau plačias jų šypsenas. O mums iškeliaujant jie bėgo paskui automobilį ir dainavo „Čiuku čiuku traukinys“, – prisiminimais laidoje dalinosi svečias.

Šiandien jis turi svajonę – Tanzanijoje pastatyti mokyklą.

„Švietimas yra pagrindinis išsigelbėjimas. Kai vaikas turi 24 flomasterius, jis nebežino kurios spalvos flomasteriu spalvinti. Sykį Tanzanijoje sutikau du vaikus. Ištraukiu jiems iš kuprinės spalvotus pieštukus, o jie nesupranta, ką su jais daryti. Nueidamas dar atsigręžiu ir regiu: vaikai bėga pas tėvą ir džiaugiasi taip, lyg būtų gavę nežemišką dovaną iš ateivio – tiek laimės suteikė pieštukas. Lietuvių vaikams net planšetė tiek nesuteikia“, – pastebėjimais dalinosi laidos svečias G.Savickas.

Lietuvoje vaikų G.Savickas gailisi dėl pertekliaus, o senjorų – dėl nepritekliaus: „Man labai skauda, kad tie senukai, kurie kitose šalyse eina susikibę, pas mus galvoja ne kaip gyventi, o kaip išgyventi“.

Žmogaus gyvenimas, pasak aktoriaus, yra labai sudėtingas: gimsti, eini į mokyklą, baigi ją, kažkur įstoji mokytis. Kiek žmonių dirba tai, ką mėgsta?

„Aš noriu būti jūreivis, dabar lankau buriavimo kursus. Svajoju nuplaukti iki Antarktidos, o gal net vienas su jachta apiplaukti pasaulį,“ – savo užmojų neslėpė teatro ir kino aktorius.

Nuo klajonių iki svajonių. G.Savickas sakys dar turintis jų, o viena didžiausių – šeima.

„Baisu, kai svajonės neišsipildo, bet baisu ir tada, kai išsipildo. Moteris yra nuostabus dalykas, pats nuostabiausias pasaulio dalykas. Be jų vienas į pasaulį neišplauksi. Turiu suprasti moterį, noriu ją suprasti. Pagarba – santykių esmių esmė. Ir dar labai svarbu juoktis“, – romantiškąją savo pusę atskleis G.Savickas. – Kiekvieno žmogaus istorija įdomesnė nei Hamleto. Kiekvieno žmogaus gyvenimas yra menas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.