7 faktai apie aktorių J.Spaderį

Serialas „Juodasis sąrašas“ yra vienas įdomiausių šio rudens TV serialų JAV, o pagrindinis jo aktorius Jamesas Spaderis – viena priežasčių, kodėl serialas toks sėkmingas. Pirmadienio vakarą serialas pradedamas transliuoti ir per LNK.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 3, 2014, 12:12 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:59 PM

NBC televizijos seriale J.Spaderis vaidina Raymondą Reddingtoną (arba Redą) - ieškomą nusikaltėlį, kuris pats pasiduoda FTB. O štai keletas faktų apie pagrindinio vaidmens atlikėją J.Spaderį, kuris TV žiūrovams žinomas ir iš kitų serialų ( „Praktika“, „Bostono teisininkai“, „Biuras").

1. Jam patinka, kai į jį kreipiasi Jimmy

J. Spaderis dažnai vaidina šaltus, klastingus, nedorus veikėjus, todėl faktas, kad jam patinka, kai į jį kreipiamasi mažybiniu Jimmy vardu, atrodo gali pasirodyti keistas ar truputį juokingas. Bet tai tiesa.

2. Jis nemėgsta televizijos

Nors Jamesui teko vaidinti ilguose serialuose „Praktika“ (The Practice), „Bostono teisininkai“ (Boston Legal), „Biuras“ (The Office) ir „Juodajasis sąrašas“, neseniai duodamas interviu jis prisipažino beveik nežiūrintis televizoriaus. „Niekada nebuvau didelis TV žiūrovas,“ – pasakojo jis. Jam taip pat patinka, kad jis nežino, kas nutiks jo personažams kitose serijose, kadangi serijų scenarijus gauna vieną po kitos.

3. Kad galėtų vaidinti Redą, jam teko nusiskusti plikai

Prieš įžengdamas į FTB biurą, J.Spaderis puikavosi ilgomis garbanomis. Tačiau, pabandęs įsijausti į savo personažą, nusprendė, kad R.Reddingtonas turėtų būti plikas, todėl ėmė ir nusiskuto! „Jis turi keliauti lengvai, judėti nevaržomas, todėl man tai pasirodė didžiai praktiškas sprendimas,“ – savo pasirinkimą aiškino aktorius.

4. Jis pradėjo vaidinti anksčiau nei gimė jo kolegė

Jo kolegei Megan Boone, kuri vaidina FTB psichoanalitikę ir Redo partnerę Elizabeth Keen, - tik trisdešimt metų. Tuo tarpu Jamesas televizijoje ir didžiajame ekrane vaidina jau 35 metus (nuo 1978 m.). Pirmas jo svarbus vaidmuo kine buvo Brooke Shields brolis 1981 m. filme „Begalinė meilė“ (Endless love).

5. Jis nežiūri filmų, kuriuose vaidina

J.Spaderis dažnai tikina, kad nors jam ir labai patiko filmuotis filmuose, kuriuose yra vaidinęs, jis jų nežiūri.

6. J. Spaderio labai silpnas regėjimas, bet jis negali nešioti kontaktinių lęšių

Jis yra prasitaręs, kad kai tenka vaidinti personažus, kurie nenešioja akinių, jis sunkiai įžiūri prieš jį stovinčio aktoriaus veidą. Gal todėl dažnai jis matomas vaidinantis su akiniais nuo saulės, jeigu filmuojama lauke.

7. Jis turi fotografinę atmintį.

Jamesas pasižiūri į scenarijaus puslapius ir įsimena, kaip jie atrodo. Vaidindamas sceną, jis tiesiog „skaito“ tą puslapį savo mintyse. Tai gali būti viena priežasčių, kodėl jis toks puikus aktorius. Kitiems žmonėms reikia didžiulių pastangų įsidėmėti scenarijaus eilutes. Kadangi jis skaito scenarijų mintyse, gali daugiau dėmesio skirti savo laikysenai, veido išraiškoms ir pan.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.