Buvusi prostitutė: „Kai būdavo šlykštu, vyrus migdėme klofelinu“

„Nei viena prostitute nedirba dėl malonumo. Tą daryti priverčia gyvenimas. Pirmiausia už pinigus savo kūną parduodi dėl pinigų, o vėliau – dėl dozės alkoholio ar narkotikų“, – atvirai sako daugiau nei dešimt metų prostitute dirbusi Kristina. Ją į socialinės ir psichologinės paramos centrą atvežė policiją, kai rado gulinčią gatvėje. Buvusi narkomanė, alkoholikė jau penkerius metus kaip atsikratė priklausomybių ir metusi prostituciją stengiasi kabintis į gyvenimą.

Buvusi prostitutė Kristina laidos studijoje slėpė veidą.
Buvusi prostitutė Kristina laidos studijoje slėpė veidą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 4, 2014, 2:55 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:35 PM

Kristina prisiminė, kad pirmas jos darbas buvo laive, naktis su ja kainavo 100 dolerių. „Aptarnauti vyrus buvo šlykštu. Po to draugė pasiūlė migdyti klientus klofelinu. Jis užmiega, kišenes apšvarini ir nereikia santykiauti“, - karčią patirtį prisiminė Kristina.

BTV pokalbių laidoje „Yra kaip yra“ - karšta diskusija apie prostituciją. Seniausia pasaulio profesija vadinama veikla Lietuvoje yra nelegali. Moteris ar vyras, pardavinėjantys savo kūną yra baudžiami piniginėmis baudomis arba areštu. Nuobaudos taikomos ir prostitučių klientams. Ir nors šie, bijodami viešumo,baudas tvarkingai susimoka, prostitucija užsiimančias moteris ar vyrus priversti susimokėti baudas yra sudėtinga. Todėl dažnai šio „meilės verslo“ dalyvėms, pagautoms policijos, už nelegalią veiklą tenka pasėdėti areštinėje.

Ar į valstybės biudžetą surinktume daugiau mokesčių, jei legalizuotume prostituciją? Greičiausiai taip, sako laidos dalyvis, verslininkas Mantas Varaška. Pasak Manto, per metus teritoriniai policijos komisariatai už vertimąsi prostitucija skiria baudų už daugiau kaip 100 tūkst. litų, tačiau į valstybės biudžetą patenka vos 15-20 tūkst. litų. Jei pogrindinių viešnamių veikla būtų legalizuota, greičiausiai mokesčių būtų surenkama žymiai daugiau. Taip pat, dar būdamas Seimo nariu, M. Varaška priimti įstatymo pataisas, kurios leistų nebausti administracinėmis nuobaudomis moterų, besiverčiančių prostitucija. „Būtina griežtinti baudas sąvadautojams ir prekeiviams žmonėmis“ – įsitikinęs už prostitucijos legalizavimą pasisakantis M. Varaška.

Prostitucijos problemos sprendimas legaliu keliu būtų naudingas ne tik valstybei, bet ir šeimoms – tuo įsitikinęs advokatas Saulius Vaikšnoras. Dirbantis su skyrybų bylomis teisininkas studijoje prisiminė ne vieną istoriją, kai šeimos skyrėsi vien dėl to, kad vyrui „negana žmonos“.

Tuo tarpu Dingusių žmonių šeimų paramos centro vadovė Natalija Kurčinskaja ir Klaipėdos socialinės ir psichologinės paramos centro vadovė Dalia Puidokienė yra griežtai prieš prostitucijos legalizavimą, nes legalizavimas – yra didžiulė psichologinė, moralinė, socialinė žala, žmogaus teisių pažeidimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu