„Nuoga tiesa“ klausia: branginti alkoholį ar piginti karstus?

Valdžia kelia akcizus alkoholiui – tai esą vienas iš būdų kompensuoti pensijas. Tiesioginėje „Lietuvos ryto“ televizijos debatų laidoje „Nuoga tiesa“ šį, ketvirtadienio, vakarą 22.00 val. bus klausiama: kiek turėsime išgerti, kad pensininkams būtų gana? Ir kodėl – pensininkams, kai šalyje labiausiai skursta vaikai?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 6, 2014, 12:32 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:36 PM

Garsiausia šalies pensininkė Grasilda Makarevičienė sakys, kad jai vis vien, iš kur valdžia paims pinigų pensijoms kompensuoti. Jeigu neužteks pinigų iš alkoholio akcizų, lai legalizuoja prostituciją – tai ji pasirengusi pasakyti visai Lietuvai į akis.

Psichiatras, biomedicinos mokslų daktaras Aurelijus Veryga džiaugiasi, kad alkoholis brangs. Bet visai ne dėl pensininkų. Jis įsitikinęs, o ir moksliniai tyrimai esą rodo, kad alkoholio kaina yra viena efektyviausių kovos su girtuokliavimu priemonių. Tačiau ar visi tam pritars?

Aktorius Gintaras Mikalauskas ir Seimo narys Naglis Puteikis savo kailiu patyrė, ką reiškia priklausomybė nuo velnio lašų. Pasak seimūno, reikia daryti viską, kas priverstų girtuokliaujančią Lietuvos dalį atsitokėti.

O aktorius Saulius Siparis įsitikinęs – kas gėrė, tas ir gers: „O ką, pensininkai negeria? Gal geriau karstus atpiginkim".

Vilnietė Meilutė Tėpelienė ilgus metus gyvenusi su alkoholiku vyru laidoje „Nuoga tiesa“ šį vakarą sakys, kad priklausomybėje esančio žmogaus nesustabdys nei kaina, nei atstumai iki artimiausio „taško“. „Brangstantis alkoholis reiškia dar daugiau „nusuktų“ pinigų nuo šeimų“, – įsitikinusi moteris. Jos teigimu valdžia ne nuo to galo pradeda spręsti aktualiausias problemas.

Nacionalinio mamų sambūrio atstovė Rasa Žemaitė mano, kad pernelyg dėl pensininkų susirūpinę valdžios žmonės pamiršo, kad pinigų neteko ir vaikus auginančios šeimos.

Kelti alkoholio kainas ar ieškoti kitų būdų pensijoms didinti diskusijos dalyviai laidoje „Nuoga tiesa“ nuspręs jau šiandien 22.00 val. tik per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.