Olimpiadą rodanti „Lietuvos ryto“ televizija – tarp žiūrimiausių

„Lietuvos ryto“ televizija, praėjusį šeštadienį pradėjusi transliuoti XXII žiemos olimpines žaidynes, vykstančias Sočyje, įsiveržė į žiūrimiausių gretas. „TNS LT“ duomenimis, vasario 8-ąją ir 9-ąją olimpiados transliacijų metu „Lietuvos ryto“ televiziją rinkosi 9 proc. visų TV žiūrovų, televizija tapo trečia pagal žiūrimumą Lietuvoje, o vasario 10-ąją, pirmadienį, olimpiados transliacijų metu televizijos žiūrimumas buvo net 11,1 proc.

Sočio žiemos olimpiados atidarymo akimirka.<br>"Reuters" nuotr.
Sočio žiemos olimpiados atidarymo akimirka.<br>"Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 11, 2014, 3:12 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:04 AM

Interaktyviosios televizijos „Gala“ duomenimis, pirmąją olimpinių žaidynių dieną „Lietuvos ryto“ televizija ir LNK tapo žiūrimiausios Lietuvoje – kanalus „Lietuvos ryto" TV ir „Lietuvos ryto TV HD“ žiūrėjo 13,6 proc. TV žiūrovų (tiek pat ir LNK). Televizijoje internete www.tv.lrytas.lt savaitgalį olimpinę programą žiūrėjo daugiau nei 15 tūkst. žiemos sporto gerbėjų, t. y. penkis kartus daugiau nei įprastai.

„Noriu atkreipti dėmesį, kad „Lietuvos ryto“ televizija Sočio olimpinėms žaidynėms ruošėsi ištisus metus. Padarysime viską, kad ji praeitų sklandžiai, įdomiai ir užtikrintai. Esame naujovių mėgėjai, todėl neturėdami patirties padarome ir klaidų, bet į jas greitai reaguojame. Atsiprašome žiūrovų už nesklandumus ir tikimės, kad jie bus atlaidūs ir toliau žiūrės mūsų kanalą. Savo komandai palinkėsiu dar geresnių rezultatų, o Lietuvos olimpiečiams Sočyje – drąsos, ryžto ir pasiaukojimo. Mes sergame už jus“, – sako Linas Ryškus, „Lietuvos ryto“ televizijos generalinis direktorius.

Prasidėjus žiemos olimpinėms žaidynėms, „Lietuvos ryto“ televizija dar labiau sustiprino olimpiados komentatorių pajėgas.  Komentuoti biatlono pakviesta pasaulio čempionatų dalyvė Aliona Sosunova, snieglenčių sporto – Lietuvos snieglenčių sporto čempionė Modesta Justė Morauskaitė, slidinėjimo ir šuolių su slidėmis – Lietuvos slidinėjimo rinktinės narys, 19-a kartų Lietuvos čempionas profesorius Kazys Milašius.

Ledo ritulio varžybų žiūrovams susigaudyti sporto vingrybėse padės itin gausus profesionalų būrys: net 17-oje pasaulio ledo ritulio čempionatų dalyvavęs ledo ritulio puolėjas Šarūnas Kuliešius, Lietuvos ledo ritulio rinktinės gynėjai Petras Nausėda ir Artūras Katulis, puolėjas Dovydas Kulevičius ir ledo ritulio komandos „Hockey Punks“ kapitonas Gabrielius Liaudanskas–Svaras. Garsiausi pasaulyje Lietuvos ledo ritulio čempionai – Dainius Zubrus ir Darius Kasparaitis – taip pat mielai sutiko talkinti „Lietuvos ryto“ televizijai.

Jau anksčiau buvo skelbta, kad profesionaliems olimpinių žaidynių komentatoriams – Vaclovui Gedvilui, Sauliui Nalivaikai ir Karoliui Tiškevičiui – talkins būrys žinomų žmonių. Į intrigą komentuoti Sočio olimpines varžybas neria: Antanas Guoga, Andrius Užkalnis, Arūnas Valinskas, Kristupas Krivickas, Žydrūnas Savickas, Rolandas Skaisgirys, Arnoldas Lukošius ir daug kitų.

Sporto mėgėjų užduotis – žiemos sportu sudominti kuo daugiau žiūrovų, transliacijų metu užduoti klausimus, kurie dažnam ekspertui net nekyla, tačiau mėgėjui padeda susigaudyti ir dar labiau įsitraukti į užburiantį žiemos sportą.

„Lietuvos ryto“ televizija – 2014 metų žiemos olimpinių žaidynių Sočyje oficiali transliuotoja. Jau dabar įdomiausias varžybas žiūrėkite gyvai ir internetu: https://tv.lrytas.lt. Karščiausias naujienas apie Sočio olimpiadą sekite pirmadienį–sekmadienį „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Olimpinių žaidynių karštligė“ su žurnaliste Rita Stankevičiūte iškart po „Reporterio“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.