A.Užkalnis sportą derina su prievarta

Meilės dienos rytmetį per „Lietuvos ryto“ televiziją stebėjusieji olimpinį Čekijos ir Latvijos ledo ritulio rinktinių susitikimą galėjo girdėti Andriaus Užkalnio balsą. Rašytojas ir pramogų pasaulio atstovas kartu su ledo ritulio klubo „Energija“ puolėju Dovydu Kulevičium komentatoriui Vaclovui Gedvilui talkino apžvelgiant ledo ritulio profesionalų susitikimą. Paprašytas įvertinti savo komentavimą A. Užkalnis sakė manąs, kad pasirodė neblogai.

A.Užkalnis.<br>Lietuvos ryto TV nuotr.
A.Užkalnis.<br>Lietuvos ryto TV nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-14 17:33, atnaujinta 2018-02-16 07:30

Paklaustas, ar buvo nešališkas, A. Užkalnis sakė manąs, kad taip: „Latviai – kaimynai, o čekai į Sočį atsiuntė veteranų komandą. Vien už tai juos reikia gerbti ir mylėti.“

Paprašytas pavardinti jam įdomiausias olimpines sporto šakas rašytojas išskyrė šokinėjimą nuo tramplinų su slidėmis, nes tuo metu rodomi labai gražūs vaizdai, ir biatloną. „Jaunystėje ir pats juo užsiiminėjau. Iš tikrųjų nelabai ilgai lankiau treniruotes, bet man patiko, kad duodavo palaikyti šaunamąjį ginklą. Sporto ir prievartos derinys man labai patinka“, – atskleidė žinomas vyras.

Čekijos ir Latvijos susitikimas, kurį komentavo A. Užkalnis, baigėsi čekų laimėjimu 4:2.

Prasidėjus žiemos olimpinėms žaidynėms, „Lietuvos ryto“ televizija dar labiau sustiprino olimpiados komentatorių pajėgas. Biatloną komentuoti pakviesta pasaulio čempionatų dalyvė Aliona Sosunova, snieglenčių sportą – Lietuvos snieglenčių sporto čempionė Modesta Justė Morauskaitė, slidinėjimą ir šuolius su slidėmis – Lietuvos slidinėjimo rinktinės narys, 19-a kartų Lietuvos čempionas profesorius Kazys Milašius.

Ledo ritulio varžybų žiūrovams susigaudyti sporto vingrybėse padės itin gausus profesionalų būrys: net 17-oje pasaulio ledo ritulio čempionatų dalyvavęs ledo ritulio puolėjas Šarūnas Kuliešius, Lietuvos ledo ritulio rinktinės gynėjai Petras Nausėda ir Artūras Katulis, puolėjas D. Kulevičius ir ledo ritulio komandos „Hockey Punks“ kapitonas Gabrielius Liaudanskas–Svaras. Garsiausi pasaulyje Lietuvos ledo ritulio čempionai – Dainius Zubrus ir Darius Kasparaitis – taip pat mielai sutiko talkinti „Lietuvos ryto“ televizijai.

Jau anksčiau buvo skelbta, kad profesionaliems olimpinių žaidynių komentatoriams – V. Gedvilui, Sauliui Nalivaikai ir Karoliui Tiškevičiui – talkins būrys žinomų žmonių. Į intrigą komentuoti Sočio olimpines varžybas neria: Antanas Guoga, A. Užkalnis, Arūnas Valinskas, Kristupas Krivickas, Žydrūnas Savickas, Rolandas Skaisgirys, Arnoldas Lukošius ir daug kitų. Sporto mėgėjų užduotis – žiemos sportu sudominti kuo didesnį ratą žiūrovų, transliacijų metu užduoti klausimus, kurie dažnam ekspertui net nekyla, tačiau mėgėjui padeda susigaudyti ir dar labiau įsitraukti į užburiantį žiemos sportą.

„Lietuvos ryto“ televizija – 2014 metų žiemos olimpinių žaidynių Sočyje oficiali transliuotoja. Įdomiausias varžybas žiūrėkite gyvai ir internetu: https://tv.lrytas.lt.

Karščiausias naujienas apie Sočio olimpiadą sekite pirmadienį–sekmadienį „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Olimpinių žaidynių karštligė“ su žurnaliste Rita Stankevičiūte iškart po „Reporterio“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.