Tėvams su mažyliais restoranuose ir kavinėse vietos nėra?

Dažna jauna motina ar tėvas tvirtina, kad išeiti papietauti ar pavakarieniauti į miestą su vaikais - ne tokia paprasta užduotis. Ir ne vien dėl to, kad besirangančius mažylius sunku įsprausti į žiemos apdarus ar įsodinti į automobilio kėdutę. Restoranuose ar kavinėse tėvai su judriais vaikais neretai sulaukia nedraugiškų žvilgsnių ar atviro kitų klientų nepasitenkinimo.

Ž.Stakėnas tvirtina, kad trūksta kavinių ir restoranų, kuriuose jauni tėvai su vaikais jaustųsi laisvai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ž.Stakėnas tvirtina, kad trūksta kavinių ir restoranų, kuriuose jauni tėvai su vaikais jaustųsi laisvai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 14, 2014, 10:31 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:19 AM

Vis dažniau pasigirsta jaunųjų šeimų skundai, kad vietų, kuriose vaikus galima skaniai ir sveikai pamaitinti bei rasti jiems užsiėmimą, kol patys tėvai ramiai pavakarieniaus, praktiškai nėra. O jei ir užsuki su šeima į puikų maistą tiekiantį restoraną, dažniausiai aplinka būna ne itin draugiška vaikams.

LNK laidos „Padėkime augti“ vedėjas Žygis Stakėnas jautriausiai reaguoja į aplinkinių žmonių nuomonę.

„Liūdina tai, kad nuėjus su vaikais į kokį restoraną, žmonės, kurie patys neturi vaikų žiūri į tave labai kreivai“, – pasakojo du sūnus auginantis Ž.Stakėnas.

Paprastai kavinėse ar restoranuose vaikams skirta žaidimų erdvė būna nedidelė, dažnai ir neįdomi mažesniems vaikams, todėl ji greitai pabosta ir vaikai arba zuja aplink stalus, arba pradeda verkšlenti, todėl tėveliams nelieka nieko kito, kaip tik paskubomis baigti valgyti ir keliauti namo.

Laidos „Padėkime augti“ komanda domėsis, kokie yra jaunų tėvelių poreikiai ir lankysis naujo vaikams skirto restorano atidarymo šventėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.