Nomedos Kazlaus svečias – rusų baritonas D.Chvorostovskis

Garsiajam rusų baritonui Dmitrijui Chvorostovskiui ploja Milano „La Scalos“, Niujorko „Metropolitano“, Londono „Covent Gardeno“ teatrų žiūrovai. Jo koncertus televizijos tiesiogiai transliavo į 25 pasaulio šalis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 21, 2014, 11:42 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:49 AM

Sausio mėnesį solistas lankėsi Lietuvoje. Rusų dainininkas buvo surengęs koncertą kartu su Kauno simfoniniu orkestru.

Per pastaruosius keletą metų Lietuvos muzikos gerbėjai garsiausiuose pasaulio operos teatruose dainuojančio D.Chvorostovskio balsą girdėjo jau ne sykį. Anksti pražilęs 52 m. atlikėjas dažnai vadinamas vienu geidžiamiausių operos dainininkų – ne tik dėl įspūdingo balso, bet ir dėl patrauklios išvaizdos.

Stilingas, įdegęs, gyvenantis prabangų gyvenimą Londone, šiuolaikiškai rengtis mėgstantis Dmitrijus iš tiesų labiau primena roko žvaigždę, o ne klasikos scenos įžymybę.

Pirmadienį televizijos kanalas „LRT Kultūra“ kviečia į susitikimą su šiuo pasaulinio garso baritonu. D.Chvorostovskį laidoje „Skambantys pasauliai“ kalbins operos primadona Nomeda Kazlaus.

Artimiausiose laidos Nomedos Kazlaus laidose svečiuosis britų tenoras Ianas Storey, vokiečių choreografė Sasha Walz, italų dirigentas Walteris Attanasi. Laidos autorė taip pat ketina įamžinti pokalbį su savo mokytoja ir scenos partnere, legendine Montserrat Caballe (Ispanija), vienu garsiausių pasaulio pianistų, F. Chopino interpretatoriumi Yundi Li (Kinija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.