Kavinę atidariusi emigrantė - ir valytoja, ir direktorė

Dauguma tiki, jog laimė yra puiki sveikata, graži šeima, stabili finansinė padėtis ir mylimas darbas. Neretai lietuvaičiai ieškoti stabilios finansinės padėties vyksta į užsienį. Jie palieka savo šeimas bei draugus, mylimus, tačiau nepelningus darbus ir eikvoja savo sveikatą dirbdami sunkius bei alinančius darbus.

Tatjana surado laimę atidariusi lietuviško maisto kavinę.
Tatjana surado laimę atidariusi lietuviško maisto kavinę.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 24, 2014, 1:51 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:54 PM

Apie tai pasakojama laidoje „Emigrantai“ – antradienį 19.25 per LRT televiziją.

Trisdešimt vienerių metų Tatjanaja emigracijoje gyvena jau dešimt metų. Kadaise, norėdama užsidirbti pinigų butui Vilniuje, ji su vyru atvyko į nedidelį miestelį Anglijoje. Pradėjo nuo darbo laukuose, kuris lietuvaičiams pasirodė sunkus, tačiau labai pelningas. Šeima labai taupė ir gyveno itin asketiškai. Galiausiai Tatjanaja pastojo, bet dirbo iki pat aštunto nėštumo mėnesio.

Toks pinigų alkis vos nekainavo kūdikio gyvybės. Šiandien moteris yra vieniša dviejų vaikų mama, tačiau gali save vadinti sėkminga verslininke, ji - nuosavos lietuviškos kavinukės savininkė.

Nors Tatjanajos verslas gyvuoja tik metus, tačiau sulaukė pasisekimo. Visų pirma, tai vienintelė vieta miestelyje, kur galima pavalgyti tikro lietuviško maisto, antra - moteris šiam verslui atiduoda visą save bei kavinėje nudirba visus darbus pati: ji ir valytoja, ir virėja, ir direktorė.

Olegas yra buvęs klaipėdietis, tačiau šiandien gyvena taip pat vandeningame ir drėgname Europos mieste - Nyderlanduose, Amsterdame. Šiandien trisdešimt ketverių metų vyras džiaugiasi, jog kadaise metė gerai apmokamą darbą Lietuvos uoste ir po dvylikos metų paieškų pagaliau atrado tikrąjį save ir savo mylimą darbą.

Vyrui teko padirbėti statybose Airijoje, tačiau šalį užklupus ekonominei krizei, jis darbo neteko. Tuomet Olegas nusprendė emigruoti į šalį, kurioje sėkmingai įsikūrusi gyvena jo sesuo. Olandijoje jis pradėjo nuo darbo fabrike, mažame miestelyje. Na, o šiandien Olegas - prestižinis stalius. Jo auksinės rankos yra prisilietusios kone prie kiekvienos Amsterdamo širdyje įsikūrusios kavinukės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.