„Šokiuose ant ledo“ čiuožimo čempionai muštruoja įžymybes

Praėjus trims savaitėms po premjeros į LNK eterį grįžta ledo šou „Šokiai ant ledo”, kuriame dalyvauja 10 porų. Tarp jų – sporto žurnalistė Asta Žukaitė (27 m.), dainininkė Vaida Genytė (39 m.) ir verslininkė bei laidų vedėja Gintarė Gurevičiūtė (28 m.). Visų šių moterų partneriai – tituluoti dailiojo čiuožimo meistrai.

Konkurso „Šokiai ant ledo” dalyvės (iš kairės) A.Žukaitė, V.Genytė ir G.Gurevičiūtė.
Konkurso „Šokiai ant ledo” dalyvės (iš kairės) A.Žukaitė, V.Genytė ir G.Gurevičiūtė.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

Mar 2, 2014, 1:23 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:18 PM

Dainininkę V.Genytę treniruoja ir poroje kartu čiuožia daugkartinis Lietuvos dailiojo čiuožimo čempionas, Europos jaunių pirmenybių finalininkas, dabar treneriu savo įkurtose dailiojo čiuožimo mokyklose „Čiuožiu.lt” dirbantis 28 m. Tomas Katukevičius.

LNK sporto žinių vedėja A.Žukaitė ant ledo šoka su trissyk Lietuvos dailiojo čiuožimo čempionu 21 m. Sauliumi Ambrulevičiumi.

O ekstremalaus sporto mėgėjos G.Gurevičiūtės partneris rusas Aleksejus Rogonovas į LNK projektą atvyko iš Maskvos.

Dėl partnerės Anastasijos Martiuševos traumos Sočio olimpinėse žaidynėse negalėjęs dalyvauti Rusijos dailiojo čiuožimo čempionato porinio čiuožimo bronzos bei pasaulio jaunimo dailiojo čiuožimo sidabro medalininkas A.Rogonovas apsidžiaugė pakviestas į Lietuvą dalyvauti ledo šou.

„Žinoma, kad man geriau būti čia, Lietuvoje, nei Maskvoje su liūdesiu per televizorių stebėti konkurentus, dalyvaujančius Sočio olimpinėse žaidynėse, – prisipažino sportininkas, pirmąsyk viešintis mūsų šalyje. – Be to, įdomu išbandyti jėgas kitoje srityje – televizijos šou, kuriame dalyvauju pirmą kartą.”

Ar tituluotiems profesionalams užtenka kantrybės mokyti dailiojo čiuožimo paslapčių partneres, kurių pirmieji žingsniai ant ledo kėlė tik graudžią šypseną?

A.ROGONOVAS: „Kalbame rusiškai, angliškai ir lietuviškai”

– Kaip sekėsi treniruotė? – paklausiau svečio iš Maskvos per atokvėpio valandėlę.

– Viskas vyksta tvarkingai, taip, kaip ir planavome. Rengiamės antrajam pasirodymui, kuris kuriamas filmo „Juodoji gulbė” motyvais. Mūsų šokis bus klasikinis, sudėtingas. Norisi sukurti gražų reginį, kuris patiktų žiūrovams.

– Ar jums, tituluotam profesionalui, nesunku dirbti su partnere, kuri ant ledo jaučiasi ne taip tvirtai?

– Žinoma, palyginti su treniruotėmis, kuriose čiuoždavau su profesionaliomis partnerėmis, ritmas skiriasi. Dabar vienu metu esu ir dalyvis, ir treneris. Vis dėlto mano emocinė būsena puiki – šis TV projektas tarsi geros atostogos po kelių mėnesių įtampos.

Gintarė – labai gabi mokinė, ji neįtikėtinai greitai tobulėja.

– Ar jūsų temperamentai sutampa? Per treniruotes nesipykstate?

– Ji labai savikritiška, be to, perfekcionistė, nori, kad viskas būtų tobula. Net ir tuomet, kai pasakau, kad jau viską daro gerai, ji siekia dar ką nors tobulinti. Tai labai geras būdo bruožas. Ji nesustoja vienoje vietoje. Stengiuosi ją ne tik pamokyti, bet ir palaikyti psichologiškai, kad įgytų daugiau pasitikėjimo savo jėgomis.

– Savo partnerę dažniau giriate ar barate?

– Žinoma, kad giriu. Ji tikrai daug dirba ir stengiasi, yra tikra šaunuolė. Su tokiu žmogumi kaip Gintarė malonu dirbti. Kaip ir su visais kitais.

Man patinka ir šis projektas, ir visas kolektyvas. Susidraugavau kone su visais dalyviais, bandome susišnekėti trimis kalbomis: rusiškai, angliškai ir lietuviškai.

Linksmiausia, kad mano anglų kalbos žinios skurdžios, o dauguma dalyvių nemoka rusų kalbos. Bet yra tarptautinė kalba – kūno.

– Gal jau pramokote lietuviškai?

– Išmokau kelis žodžius, tiksliau – komandas. Kai treniruojamės su Gintare, kad būtų paprasčiau, pasakau jai lietuviškai: „Į priekį, atgal, į viršų.”

– Gintarė – simpatiška mergina, ar nesukirbėjo švelnūs jausmai?

– Ne, aš vedęs. (Juokiasi.) Šis projektas man – pirmiausia darbas. Esu dirbęs su daug partnerių, visuomet stengiuosi būti profesionalas. Šokis yra menas, išreiškiamas kūno kalba. Todėl mažuosiuose spektakliuose ant ledo įsijaučiu į vaidmenį tik kaip aktorius.

O Gintarė man įdomi kaip asmenybė.

– Ar po šių atostogų Lietuvoje ketinate tęsti profesionalią karjerą?

– Taip, tikiuosi, kad ši pertrauka bus neilga ir vėl galėsiu treniruotis Rusijoje. Tik greičiausiai reikės ieškotis naujos partnerės. Kol kas taip toli į ateitį nežvelgiu. Artimiausia užduotis – laimėti konkursą „Šokiai ant ledo”.

– Lietuvoje viešite pirmą kartą. Ar radote laiko pasivaikščioti po Vilnių?

– Taip, man čia labai patinka, Vilnius – nuostabus miestas. O dar ir oras puikus – šiltas, pavasariškas. Nors, tiesą sakant, daugiau laiko praleidžiu ant „Akropolio” ledo nei mieste.

S.AMBRULEVIČIUS: „Reikia kantrybės ir supratimo”

– Ar užtenka kantrybės dirbti su partnere neprofesionale?

– Oi, visko būna, kartais net tenka verstis per save. Sunkiau ne tai, kad Asta nėra profesionalė, o tai, jog aš iki šiol nebuvau šokęs poroje ir reikia prisitaikyti prie kito žmogaus. Esu ledo čiuožėjas pavienininkas. Tad tenka perkrimsti šokio poroje specifiką ir dar išmokyti šokti ant ledo neprofesionalę.

– Ar jūsų mokinė gabi?

– O taip, ji labai greitai tobulėja, ypač atlikdama šuolius. Man dėl to smagu.

– Keiktis ar bartis neteko?

– Visko pasitaiko, bet stengiamės nesibarti. Aišku, reikia daug kantrybės ir supratimo. Mes, profesionalai, turime viską gerai išaiškinti ledo kalba. Juk teisėjai vertina ne tik artistiškumą, bet ir čiuožimo technikos elementus.

Štai šįsyk turėsime parodyti, kad mano partnerė išmoko kryžiuoti kojas čiuoždama atgal. O pasirodymą rengiame pagal TV serialą „Sostų karai”.

– Savo reikalavimais partnerės iki ašarų neprivedėte?

– Kiek mačiau, ašarų nebuvo. Ji labai šaltų nervų. Džiaugiuosi, kad man teko dirbti su Asta, netgi, sakyčiau, atitiko kirvis kotą.

– Gal draugaujate ir už ledo arenos?

– Ne, esame tik draugai ir kolegos. Kol kas kitokių jausmų nėra.

T.KATUKEVIČIUS: „Vaida – talentinga ir užsispyrusi”

– Ar jūsų partnerė dainininkė neaikštinga?

– Vaida – nuostabus žmogus, su ja labai malonu dirbti. Anksčiau niekada neteko su ja bendrauti, buvau nesyk matęs per televiziją, žinojau ją kaip dainininkę. Nustebau, kad gyvenime ji tokia šilta ir paprasta. Kol kas apie savo partnerę negaliu pasakyti nė vieno blogo žodžio.

– Iki šio projekto ji visiškai nemokėjo čiuožti?

– Taip, todėl kaip treneris labai nustebau, kaip per tokį trumpą laiką ji išmoko dailiojo čiuožimo paslapčių ir žingsnelių. Ant ledo nėra taip paprasta, tie žingsneliai ne visiems greitai pavyksta. Ledas – ne parketas.

Gerbiu Vaidą už tai, kad ryžosi dalyvauti tokiame sunkiame projekte. Ji tikrai talentinga ir užsispyrusi. Net kai griūva ir užsigauna, ji vis tiek nesustoja, neišsiduoda, kad skauda ar sunku, ir kitą dieną vėl pasirodo ant ledo.

– Partnerės ašarų dar neišvydote?

– Ne, nemačiau nė karto.

– O jums kantrybės užtenka?

– Dirbu dailiojo čiuožimo treneriu su vaikais, štai ten tikrai reikia kantrybės, o su suaugusiais žmonėmis dirbti lengviau.

Sekmadienį pasirodysime įdomią programą – meilės trikampį pagal filmo „Perl Harboras” muziką.

– Treniruojate vaikus net keliuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Mažeikiuose. Tikėtina, kad sulauksite nemažai palaikymo.

– Manau, kad mūsų pasirodymą stebės ne tik mano auklėtiniai, bet ir jų tėvai, draugai. O tai jau nemažas palaikymo būrys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.