Aktorius G.Savickas ir galiūnas Ž.Savickas: „Esame panašūs“

Laidų vedėjas ir prodiuseris Edmundas Jakilaitis tapo nuo pat gimimo nesimačiusių „brolių dvynių” – Giedriaus ir Žydrūno Savickų krikštatėviu. Tokį žaismingą gandą prieš naujos LRT televizijos laidos „Auksinės rankos” pradžią paskleidė projekto kūrėjai.

„Visiems pasaulyje yra stipriausias vyresnysis brolis”, – gyvenimo išmintį žeria aktorius G.Savickas, įsijautęs į „brolių dvynių” žaidimą su galiūnu Ž.Savicku.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Visiems pasaulyje yra stipriausias vyresnysis brolis”, – gyvenimo išmintį žeria aktorius G.Savickas, įsijautęs į „brolių dvynių” žaidimą su galiūnu Ž.Savicku.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

2014-03-13 05:00, atnaujinta 2018-02-15 11:47

Bendrapavardžiai „broliai” Savickai mielai įsijautė į žaidimą. Nesvarbu, kad vienas „brolis” 38 m. Žydrūnas – įspūdingo stoto galiūnas, prieš savaitę JAV vykusiame „Arnold Strongman” turnyre įrodęs, jog yra vienas stipriausių pasaulio žmonių, o kitas, 33 m. Giedrius, – nedidelio ūgio smulkaus sudėjimo aktorius.

„Mes dvyniai, tik neidentiški, gimę po Pingvino ženklu”, – juokdamiesi aiškino bendrapavardžiai, tapę naujos televizijos laidos vedėjais ir dalyvių darbų vertintojais.

Laidos, kurią prodiusuos E.Jakilaitis, dalyviai privalės atlikti įvairius buities darbus. Kalbindama neidentiškus „brolius dvynius” pateikiau jiems identiškus klausimus (išskyrus paskutinį).

– Ar jūs tikrai (ne)giminės? - „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“ pasiteiravo Giedriaus ir Žydrūno.

Žydrūnas: Taigi mes broliai! Dvynukai. O kuris vyresnis, neatsimenu. Reikia brolio paklausti, gal jis pamena.

Giedrius: Lietuvoje ir bėdoje visi giminės.

– Ar kada nors gyvenime jau buvote susitikę?

Ž.S.: Tada, kai gimėme, gimimo dieną.

G.S.: Esame susitikę per muzikos apdovanojimus M.A.M.A.

– Ar tikrame gyvenime turite brolį?

Ž.S.: Ne. Turiu vyresnę seserį. Bet šeimoje kuo daugiau vaikų, tuo smagiau. Turėti brolį visada gerai.

G.S.: Turiu vyresnį brolį Saulių ir seserį Audrą.

– Kodėl abu dalyvaujate projekte, susijusiame su auksinėmis rankomis?

Ž.S.: Todėl, kad abu turime auksines rankas. Kai pasiūlė vesti tokią laidą, net nesvarstėme.

G.S.: Mano „brolis” turi ne tik auksines, bet plienines ir platinines rankas. Jis mane į šį projektą ir įkišo. Kitaip sakant, brolių ranka ranką plauna – dėl to ir yra auksarankiai, o ne dėl to, kad gerai dirba.

– Kokius darbus gebate atlikti savo auksinėmis rankomis?

Ž.S.: Visus, kuriuos darys mūsų projekto dalyviai. O mano „brolis” Giedrius, galima sakyti, yra profesionalus meistras, dirbęs statybose, tad moka dar daugiau darbų nei aš.

Esu padėjęs statyti tėvų namą, seneliams padėdavau nudirbti ūkio darbus. Moku remontuoti viską – nuo automobilių iki namų. Įkalti vinį – juokų darbas, pradinis lygis.

Dabar namie būnu rečiau, daugiau važinėju ir garsinu Lietuvos vardą, tai ir buities darbų nudirbu mažiau, bet jei reikia sumontuoti baldus ar pataisyti sulūžusius, galiu.

G.S.: Moku daugybę darbų. Esu dirbęs Švedijoje – remontavęs namus, dažęs „Akropolio” ilgio tvartus. Dirbau ir kitokius darbus.

Rimtai, prieš aštuonerius ar devynerius metus esu dirbęs emigracijoje su tikruoju savo broliu. (Nesijuokia.)

– Kas pasaulyje stipriausias?

Ž.S.: Na, tai turbūt aš.

G.S.: Tai aišku, kad mano brolis. Visiems pasaulyje stipriausias yra vyresnysis brolis. Ir nebūtinai jis turi būti toks kaip Žydrūnas.

– Kas pasaulyje silpniausias?

Ž.S.: Visi mano pažįstami žmonės stiprūs. Silpniausi tie, kurie nešioja užanty akmenį, yra pavydūs ir nelaimingi.

G.S.: Silpniausias yra melas.

– Ką pirktumėte laimėjęs 10 tūkstančių litų čekį?

Ž.S.: Nieko, nes viską turiu. Pasidėčiau į banko sąskaitą ir 10 procentų atiduočiau labdarai.

G.S.: Kalną skanumynų.

– Ką dar gyvenime labai norėtumėte nuveikti?

Ž.S.: Kadangi nemažai esu nuveikęs, tai grandiozinių planų neturiu. Norėčiau būti naudingas savo šaliai ir kasdieniais savo darbais prisidėti prie jos gerovės kūrimo, Lietuvos vardo garsinimo.

Dalyvaudamas varžybose įvairiuose pasaulio kraštuose pastebėjau, kad Lietuvos vardą žino ne visur. Pavyzdžiui, kanadiečiams nereikia aiškinti, kur yra Lietuva, o JAV mūsų šalies vardas dar stebina daugelį. Net ir Europoje mus vis dar sieja su Rusija. Matyt, mokykloje prastai mokė istorijos.

Kai prie manęs svetimoje šalyje prieina ir užkalbina rusiškai, būnu labai piktas. Tada atrėžiu lietuviškai, kad nieko nesuprantu.

G.S.: Norėčiau atostogų ir apiplaukti Horno ragą. Vienas.

– Ką darote, kai būnate piktas?

Ž.S.: Stengiuosi nepykti, nes pyktis prie gero nepriveda. Savikontrolė yra labai svarbus dalykas. Besipykstantys žmonės man yra atstumiantys. Mieliau bendrauju su ramiais žmonėmis, tokiais kaip Giedrius.

G.S.: Kai būnu piktas, užsidarau savyje. Stengiuosi kasdien apsilankyti baseine ir sportuodamas atsikratyti blogų emocijų. Mano pyktis kaip škvalas – greitai užeina ir greitai praūžia. Mano „brolis” turbūt taip ir laimi čempionatus.

– Žydrūnai, ar žinote, kokius vaidmenis kine ir teatre yra sukūręs Giedrius?

Ž.S.: Po ilgo išsiskyrimo neseniai susitikome, tad išvardyti jo vaidmenų dar negalėčiau. Artimiausiu metu ruošiuosi apsilankyti teatre ir užpildyti spragas.

Ką padarysi, kad vienas – teatre, o kitas – Amerikoje.

– Giedriau, ar žinote, kokius laimėjimus yra pasiekęs Žydrūnas?

G.S.: Kiek žinau, dabar jo rekordas yra 555 kg (Iš tiesų prieš savaitę „Arnold Strongman Classic” galiūnų turnyre JAV Ž.Savickas visureigio „Hummer” padangų kėlimo varžybose pakėlė 524 kg svorį ir pagerino pasaulio rekordą. – Red.) ir jis jau septintą kartą įrodė esąs stipresnis už Arnoldą Schwarzeneggerį. O stipresnis todėl, kad nerūko ir negeria. Kaip ir aš. Nes kaip galiu rūkyti ir gerti turėdamas tokį brolį?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.