50-metį švęsiantis Š.Marčiulionis: „Galėjau pasiekti daugiau“

Europos ir olimpinis čempionas krepšininkas Šarūnas Marčiulionis, gimęs ir augęs Kaune, Vilniuje pradėjęs profesionalaus krepšininko kelią ir gavęs žurnalisto diplomą, birželį švęs 50-mečio jubiliejų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 14, 2014, 2:35 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:24 AM

Š.Marčiulionis paskelbtas tryliktuoju europiečiu, kurio vardas bus įrašytas Jungtinių Amerikos valstijų Nacionalinės krepšinio lygos „Šlovės muziejuje“ Springfilde. Tai įvyks 2014-ųjų rugpjūčio 8-ąją, o prieš tai – birželio 13-ąją tvirtu charakteriu ir fizine jėga pasižymėjęs Šaras švęs savo penkiasdešimtmetį.

Tai metas, kai galima ir reikia prisiminti nueitą gyvenimo kelią. Išskirtiniame interviu BTV laidai „Krepšinio pasaulyje“ Š.Marčiulionis prisipažino: „Galėjau daugiau pasiekti...“

Prieš 25 metus pakviestas į Ouklando „Golden State Warriors“ komandą, Š.Marčiulionis neslepia, kad išvykti buvę labai sunku.

Kiekvienas krepšininko Š.Marčiulionio pasakytas sakinys sukelia daug minčių. „Mažiau bijai to, ko nesupranti. Į NBA atvykau „brokuotas“, o kai žaidi viena koja ir net lanko negali pasiekti, tuomet smegenys turi labiau dirbti. Tai buvo kova su savimi, su treneriu. Jeigu būtų lengva, nesuprastum kitų ir savęs. Istorija nėra graži pasaka, o tiesa yra nuoga. Geriau, kad ji būtų kitokia...“ – svarstė krepšinio žvaigždė.

Žurnalisto diplomą turintis Š.Marčiulionis dar nepradeda rašyti prisiminimų knygos, tačiau tvirtina, kad geriau tai padaryti pačiam, nei leisti rašyti kam nors kitam.

Šį kartą krepšinio žvaigždė atsakinės į laidos „Krepšinio pasaulyje“ vedėjo Vido Mačiulio, su kuriuo jau pažįstamas ketvirtį amžiaus, klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.