Duobėje įstrigusio nelaimėlio ieškojo su straigtasparniu

Galima tik numanyti, ką išgyveno Jonavos rajono gyventojas Ivanas Kiseliovas naktį miške įkritęs į gilią duobę. Dabar su ašaromis akyse žmogus prisimena galvojęs, kad jo laukia tik mirtis. Laimė, pavyko paskambinti pagalbos telefonu.

Duobėje įstrigusio nelaimėlio ieškojo su straigtasparniu.
Duobėje įstrigusio nelaimėlio ieškojo su straigtasparniu.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-18 14:27, atnaujinta 2018-02-15 08:00

Kitą dieną buvo paskelbta apie unikalią gelbėjimo operaciją, kai žmogaus miškuose ieškojo ne tik policijos patruliai, kinologai, bet ir sienos apsaugos sraigtasparnis.

Tą vakarą 66 metų Ivanas Kiseliovas iš Kisieliškių kaimo svečiavosi pas draugus gretimame kaime. Kaip jis pats pasakoja, „pabaliavojo“ ir apie pusę vienuolikos patraukė namų link. Eidamas per mišką paklydo, užsuko į vieną sodybą paklausti kelio. Kai patraukė nurodyta kryptimi, staiga Ivanui iš po kojų dingo žemė. Žmogus atsidūrė gilioje duobėje, susimušęs negalėjo pajudėti.

Iškart suprato, kad jo, įkritusio į duobę, miške, naktį niekas nesuras. „Laukia tik mirtis“, - prisimena savo mintis Ivanas. Jam skaudėjo sumuštą šoną, pradėjo šalti kojos. Vilties suteikė pagalbos telefonu atsiliepę Bendrojo pagalbos centro dispečeriai. Jonavos policija skubiai organizavo žmogaus paiešką. Tačiau Ivanas negalėjo tiksliai nurodyti, kur jis yra, BPC nustatė nelaimėlio buvimo vietą 10 kilometrų paklaida. Nei policijos patruliai, nei kinologai su šunimis negalėjo aptikti miškuose pasimetusio žmogaus. Ivanui pradėjo blėsti viltis, darėsi vis šalčiau. Policijos budėtojas telefonu jį vis guodė: „Nepaliksim, surasim. Kviečiam sraigtasparnį“. Ne taip paprasta ir sraigtasparnio pilotams buvo surasti paklydėlį. Net naudojant specialią šilumai jautrią kamerą – žmogaus iškart neaptiko, nes jis buvo gilioje duobėje. Pagaliau Ivanas pats telefonu pranešė, kad girdi sraigtasparnio garsą ir buvo išgelbėtas.

„Policija – pasaka kaip dirba“, - vos sulaikydama ašaras išgelbėjimu džiaugėsi Ivano sesuo Marytė. O iš kur gi spąstais virtusi duobė miške, vidury kelio? Pasirodo, Ivano kaimynas, jam parodęs kelią, ir iškasė tą duobę norėdamas apsaugoti vaikus nuo lakstančių keturračių motociklų. „Grįžęs aš jam padėkosiu“, - juokauja Ivanas, pasijutęs kaip nuotykių filmo veikėjas.

„Pagalbos skambučio“ laidos filmavimo grupė susitiko su pačiu išgelbėtuoju ir gelbėtojais. Ivano gelbėjimo operacija ir kitos unikalios istorijos iš pirmų lūpų šiandien 20.25 val. per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.