Televizija kviečia gelbėti vaikus

Neįgalų sūnų ir dar penkis vaikus auginančiai 31-erių mamai ką tik diagnozuota rimto gydymo reikalaujanti liga, o jos namai tokios būklės, jog praėjusią žiemą viena iš šeimoje augančių mergaičių nušalo rankas.

Pernai vykusio paramos koncerto akimirka.
Pernai vykusio paramos koncerto akimirka.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 18, 2014, 4:07 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:58 AM

Tai – ne trečiojo pasaulio, o lietuviška istorija.

Kitą šeštadienį, kovo 29 dieną, LNK televizija tiesiogiai transliuos paramos renginį, skirtą surinkti lėšų labiausiai jų stokojančioms visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ globojamoms šeimoms.

„Koncertui kartu su mūsų vaikų dienos centrų vadovais atrinkome šeimas, kurioms ypač ir būtent dabar reikalinga visų mūsų parama. Visų šeimų atveju reikalingi pinigai sutvarkyti elementariai buičiai, kuri neleidžia tinkamai pasirūpinti vaikais. Pastarieji yra didžiausias šių šeimų turtas, kurio jos gali netekti vien todėl, jog nepavyko laiku užlopyti sienose žiojėjančių skylių, pakeisti vėjo perpučiamų langų ar atskirti privataus kampo vaikams, besiglaudžiantiems vagonėlyje“, – sako organizacijos „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė.

Labiausiai pagalbos reikia šešioms šeimoms, tarp kurių – dvi jau LNK eteryje rodytos ir žiūrovų pagalbos sulaukusios mamos su vaikais. Už surinktas lėšas apšiltintos vienos iš šių šeimų namo sienos, tačiau šaltis veržiasi pro grindis, pats namas yra avarinės būklės. Antroji šeima – gyvas įrodymas, ką gali žmonių dėmesys ir parama: už paaukotus pinigus nupirkus šeimai namą, LNK žiūrovai galės stebėti laimingos mamos ir vaikų persikraustymą į naują būstą.

„Daivos istorija, kai už žiūrovų paaukotus pinigus radome, nupirkome ir perkraustėme visą Daivos šeimą, geriausiai iliustruoja mūsų organizacijos kasdienį darbą ir yra tinkamiausias atpildas mums visiems. Esu tikra, kad šis atvejis paragins žmones nebūti abejingiems ir kitoms šeimoms bei mūsų organizacijos veiklai“, – sako R. Dičpetrienė.

LNK renginio metu bus renkamos lėšos ir VO „Gelbėkit vaikus“ vaikų dienos centrams, kuriuos lanko sunkiai materialiai besiverčiančių ir pilnai kokybiškai vaikais negalinčių pasirūpinti šeimų vaikai. Tokių VO „Gelbėkit vaikus‘‘ dienos centrų Lietuvoje šiuo metu veikia 30 – juos lanko ir šeimų, kurioms koncerto metu bus renkamos lėšos, vaikai.

Aukoti VO „Gelbėkit vaikus“ globojamoms šeimoms ir dienos centrams galima jau dabar trumpaisiais numeriais 1417 (auka – 5 Lt) ir 1418 (auka – 10 Lt) bei pervedant norimą sumą aukojimo portale www.aukok.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.