D.Tamošiūnaitė įsitikino: gėris gali sukurti gėrį

„Suvokimas, kad kažkam rūpi – didelė dovana, kurią žiūrovai jau kartą dovanojo organizacijos „Gelbėkit vaikus“ globojamoms šeimoms“, – taip Lietuvos žmonių aukas vertina televizijos ir radijo laidų vedėja Daiva Tamošiūnaitė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 21, 2014, 4:37 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:38 AM

Prieš būsimą koncertą, kurį kitą šeštadienį tiesiogiai transliuos LNK, ne tik šeimas, bet ir „Gelbėkit vaikus“ dienos centrus aplankiusi žinoma moteris įsitikinusi, jog tie, kurie patys stengiasi, yra verti žmonių paramos.

„Paramos vertos tos šeimos, kurios pačios stengiasi iš paskutiniųjų. Paramos vertos vienišos mamos, kurios kaip galėdamos rūpinasi savo vaikais, bet vos suduria galą su galu. Padėti joms susitvarkyti buitį – užlopyti stogą, sudėti langus, įvesti vandentiekį, sumūryti iš naujo krosnį – dideli darbai, kurių jos pačios niekaip nepasidarys“, – sako D.Tamošiūnaitė.

Įvairiausius Lietuvos kampelius kartu su „Gelbėkit vaikus“ atstovais aplankiusi D.Tamošiūnaitė mano, kad Lietuvoje yra labai daug šeimų, patekusių į gyvenimo aklagatvį. „Bet jei matai, kad yra galimybių padėti iš jo išeiti ir jei patys žmonės stengiasi, tikrai verta ištiesti pagalbos ranką“, – įsitikinusi moteris.

Televizijos ir radijo laidų vedėja aplankė ir vieną iš šeimų, kurioms buvo renkamos lėšos praėjusį spalį vykusio „Gelbėkit vaikus“ koncerto metu.

„Neapsakomai gera buvo aplankyti gausią Redos ir Žydrūno šeimą, įsikėlusią į naują namą, kurį organizacija „Gelbėkit vaikus“ nupirko už mūsų visų suaukotus pinigus. Toks akivaizdus pavyzdys, kaip gėris gali sukurti gėrį“, – žmonių gerumu didžiavosi D.Tamošiūnaitė.

Gėrio netrūksta ir „Gelbėkit vaikus“ dienos centruose, kuriuose dirbančias moteris D.Tamošiūnaitė įvardija antromis centrus lankančių vaikų mamomis.

„Jos ir galvą paglostys, jei kartais kas pamiršta tai padaryti, ir gyvenimo išminties pamokys, ir pamaitins, o pamaitinusios namo miegoti parveš. Dienos centruose vaikai gauna tokių gyvenimo pamokų ir džiaugsmų, kurių namuose dėl kuklių gyvenimo sąlygų jie gal net ir negautų“, – sako D.Tamošiūnaitė.

Reportažus apie Daivos aplankytas šeimas ir „Gelbėkit vaikus“ dienos centrus LNK žiūrovai pamatys ateinantį šeštadienį, kovo 29 d., tiesioginio paramos koncerto metu.

Aukoti VO „Gelbėkit vaikus“ globojamoms šeimoms ir dienos centrams galima jau dabar trumpaisiais numeriais 1417 (auka – 5 Lt.) ir 1418 (auka – 10 Lt.) bei pervedant norimą sumą aukojimo portale www.aukok.lt

1991 m. įkurta nepolitinė, nevyriausybinė, nereliginė, už vaiko teises kovojanti visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“ šiuo metu turi 21 struktūrinį padalinį 20 Lietuvos miestų ir rajonų. Organizacija vykdo veiklą keturiomis pagrindinėmis kryptimis: smurto prieš vaikus ir vaikų išnaudojimo mažinimas, vaikų socialinio apleistumo ir institualizacijos mažinimas, švietimas vaiko teisių klausimais bei organizacijos pajėgumų ir finansinio stabilumo stiprinimas. „Gelbėkit vaikus“ yra vienintelė organizacija Šiaurės Rytų Europoje, esanti tarptautinės organizacijos „Save the Children“ tikrąja nare.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.