Po šou „Chorų karai“ kalinė sulaukė verslininko pasiūlymo tekėti

Televizija gali ir atverti duris į svaiginamą laimę, ir pakišti koją. Tuo įsitikino Panevėžio pataisos namuose kalinčios moterys, dalyvavusios TV3 konkurse „Chorų karai”.

Po pasirodymo „Chorų karuose” Kristina sulaukė verslininko pasiūlymo už jo tekėti.<br>V.Petrauskienės nuotr.
Po pasirodymo „Chorų karuose” Kristina sulaukė verslininko pasiūlymo už jo tekėti.<br>V.Petrauskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

2014-03-22 19:48, atnaujinta 2018-02-15 05:03

Panevėžio pataisos namuose bausmę atliekančių moterų, kurios prieš dvejus metus varžėsi „Chorų karuose”, likimai susiklostė skirtingai.

Nuteistųjų „Vilties” choro dainininkė šviesiaplaukė Kristina po konkurso sulaukė daugybės vyrų dėmesio.

Vieną pasiturintį verslininką taip užbūrė moters grožis ir balsas, kad jis nedvejodamas pasiūlė jai savo ranką ir širdį, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

O štai kita nuteistoji keikia dieną, kai sutiko pasirodyti konkurse. Žinomumas moteriai pakišo koją – išėjusi į laisvę ir vėl įvykdžiusi nusikaltimą ji buvo atpažinta dėl to, kad dalyvavo televizijos šou.

Laisvėje neužsibuvo

Iš keturiolikos buvusių „Vilties” choro dainininkių šiuo metu kali keturios. Kristinai ir dar vienai buvusiai choristei bausmės laikas nesibaigė.

Dvi bausmę atlikusios moterys vėl nusižengė įstatymams ir grįžo į pataisos namus.

Gali būti, jog viena jų ir dabar tebesimėgautų gyvenimu laisvėje, jeigu ne „Chorų karai”.

Pataisos namų direktoriaus pavaduotoja Regina Stankuvienė prisiminė, kad daugiau nei prieš metus į ją kreipėsi vieno mūsų šalies miesto policijos komisariato tyrėjas.

„Jis manęs ėmė klausinėti apie vieną merginą, kuri pas mus atliko bausmę ir dalyvavo projekte „Chorų karai”. Tyrėjas nurodė, kurioje eilėje per pasirodymus ji stovėdavo. Taip pat pasakė, kad ši mergina neseniai buvo išleista į laisvę. Iš šių duomenų nebuvo sunku suprasti, kuri buvusi mūsų gyventoja domina policijos pareigūnus.

Taigi gali būti, kad televizijos projektas netiesiogiai padėjo pareigūnams ištirti nusikaltimą.”

Pasipiršo verslininkas

O mėlynakė „Vilties” choro dainininkė Kristina pelnė ne vieno vyro simpatijas. Kaip klostėsi šios šviesiaplaukės moters gyvenimas pasibaigus projektui?

Kristina „TV antenai” pasakojo, kad po jo gavo vieno verslininko laišką. Vyras teigė esąs našlys, auginantis du vaikus.

„Jeigu taptum mano žmona, būtum viskuo aprūpinta ir mylima. Tau nieko nereikėtų dirbti”, – prisiekinėjo nuteistąja susižavėjęs vyras.

Kristina į laišką neatsakė, nes tuo metu buvo ištekėjusi. Tačiau praėjusių metų gruodį moteris išsiskyrė.

„Patekusi už grotų daug ką supratau. Čia padariau tai, kam laisvėje niekada nebūčiau ryžusis, – išsiskyriau su vyru. Mudviejų požiūris į gyvenimą jau seniai nesutampa”, – kalbėjo moteris.

Už grotų sėmėsi kultūros

„Aš čia jau taip ilgai. Man atrodo, tiek daug neprisidirbau, kad turėčiau tiek laiko praleisti nelaisvėje”, – atsiduso Kristina.

Teismas šešeriems metams už grotų moterį pasiuntė 2008-aisiais, kai jai buvo 25-eri. Jos bausmės laikas baigsis po pusmečio.

Pataisos namuose ji išmoko siuvėjos ir kirpėjos amato.

„Nenoriu pasakyti, kad pataisos namuose labai gera ir todėl visi čia veržkitės. Tačiau gyvendama laisvėje nebūčiau aplankiusi tiek koncertų, išgirdusi tiek įvairių atlikėjų, kiek išgirdau čia.

Ir tikrai nebūčiau patekusi į konkursą „Chorų karai”. Manau, kad nė viena jame dalyvavusi mūsų choro dalyvė nesigaili”, – tikino Kristina.

Iškritusios iš konkurso nuteistosios pelnė paguodos prizą – SPA procedūras. Kadangi kalinės negali palikti bausmės vietos, specialistams teko vykti į pataisos namus.

Baiminasi dėl sūnaus

Prieš sutikdama dalyvauti „Chorų karuose” ji pasitarė su artimaisiais – motina, tėvu ir sūnumi. Visi jie neprieštaravo, kad moteris pasirodytų televizijoje.

Tapusi choro nare Kristina vieną dainą turėjo atlikti vilkėdama balerinos apdarus. Ir neatsitiktinai.

Būdama laisvėje ji ne vienus metus lankė baleto ir klasikinių šokių pamokas. Moteris jau seniai buvo praradusi viltį, kad kada nors šokio įgūdžius teks pademonstruoti scenoje.

Kristina sakė, kad ją labai palaiko ir motina, ir sūnus, kiti artimieji. Vis dėlto moteris nerimauja, kad jos jaunystės klaidos nepakenktų sūnui, kad berniuko draugai nepradėtų šaipytis dėl motinos paklydimų.

Mėgaujasi dėmesiu

Paskutinius mėnesius kalinti Kristina susirašinėja su keliomis buvusiomis likimo draugėmis, kurios jau prieš kurį laiką išėjo į laisvę. Viena iš jų, Aušra, rašo, kad gatvėje ją daugelis atpažįsta kaip „Chorų karų” dalyvę.

Pradžioje laisvėje atsidūrusiai Aušrai atrodė, kad visi praeiviai į ją žiūri kaip į žvaigždę ir prisimena, kur matė.

Ilgainiui moteris priprato prie gyvenimo kitapus grotų. Jai toks aplinkinių dėmesys patinka ir netrukdo.

Palaikys nuteistųjų chorą

Visos „Chorų karuose” dalyvavusios nuteistosios tvirtino, kad šis konkursas suteikė progą patirti ypatingų akimirkų ir užmiršti sunkią savo dalią.

Jos sakė, kad nekantriai laukia sekmadienį prasidėsiančio konkurso.

„Girdėjome, kad šiais metais „Chorų karuose” dalyvaus „pravėnai” (Pravieniškių pataisos namuose kalintys vyrai. – Red.).

Mes juos palaikysime, nes ir jie prieš dvejus metus mus palaikė”, – „TV antenai” sakė kalbinamos nuteistosios.

Už grotų – grožio konkursai

„Chorų karai” – ne vienintelis televizijos projektas, kuriame dalyvavo TV žvaigždžių kalve kartais vadinamų pataisos namų gyventojos.

Prieš aštuonerius metus čia buvo filmuojamas LNK realybės šou „Grožio fabrikas” – nuteistųjų išvaizdą keitė kosmetologai, kirpėjai ir drabužių dizaineriai.

Prieš dešimtmetį Arūnas Valinskas šiuose pataisos namuose buvo surengęs konkursą „Mis nelaisvė”. Jis buvo rodomas per LNK. Renginys sulaukė Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Pietų Korėjos televizijų dėmesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.