Lietuvių aktoriai piktinasi Rusijos režisieriaus pareiškimais

Žinoma teatro ir kino aktorė Vaiva Mainelytė prisipažino, kad visa širdimi serga už Ukrainą, ir užjaučia kolegas, nes, pasak jos, kai patrankos griaudžia, mūzos tyli ir labai sunkiai išgyvena.

Aktorė V.Mainelytė piktinasi garsiu Rusijos režisieriumi.<br>V.Balkūno nuotr.
Aktorė V.Mainelytė piktinasi garsiu Rusijos režisieriumi.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 24, 2014, 4:24 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:04 AM

Tuo metu vienas garsiausių Rusijos aktorių, kino režisierius Nikita Michalkovas pareiškė, jog jis Putiną įsimylėjo ir ant kitaip manančių jam – nusisplauti.

„Labai nusivyliau juo už tą sotų gyvenimą, už tai jis pasidarė toks tarnas, ir toks laimingas, toks sotus, aišku, jam, matyt, reikia atsidėkoti“, - šį pirmadienio vakarą 19.30 val. laidoje KK2 kalbės V.Mainelyte, nusivylusi žinomu Rusijos režisieriumi.

Jai pritarė ir Kostas Smoriginas. „Seniai pastebiu, kad jis turi dvaro menininko sindromą. Mane tai labai liūdina. Jis gal žaidžia dvigubą žaidimą, nes yra iš prigimties lošėjas. Ir man atrodo, kad jam nepraėjęs noras tapti caru. Visos Rusijos. Jam naudinga palaikyti Putiną“.

Aktorių apsižodžiavimai virto ir veiksmais. Lietuvos Rusų dramos teatras, vadovaujamas Jono Vaitkaus, atsisakė vykti į teatrų festivalį Peterburge „Baltijos namai“. Mat festivalio vadovas Sergėjus Grigorjevičius - Šubas parėmė Putino režimą.

„Nevykstame dėl to, kad šito festivalio vadovas pasirašė laišką, kuris remia aneksija ir mums tai yra nepriimtini dalykai, - sako J.Vaitkus.

O Maskva, sužinojusi apie J.Vaitkaus demaršą, grasina neįsileisti Lietuvos Rusų dramos teatro į Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.