Slaptųjų agentų kovos verda Londono gatvėse

Terorizmas, masinio naikinimo ginklų platinimas. Nuo tokių pavojų savo valstybę saugo britų slaptieji agentai, apie kuriuos pasakojama TV seriale „Šnipai“ („Spooks“), pelniusiame BAFTA apdovanojimą.

Seriale „Šnipai“ pasakojama apie britų kontržvalgybos agentūros MI5 darbą.
Seriale „Šnipai“ pasakojama apie britų kontržvalgybos agentūros MI5 darbą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 25, 2014, 5:00 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:48 AM

Jungtinės Karalystės kontržvalgybos agentūra MI5 – elitinė slaptoji tarnyba, bet seriale „Šnipai“ beveik nepamatysite svaiginančių operacijų, kovų ar susišaudymų. Serialą šįvakar pradeda rodyti LRT televizija.

Slaptųjų agentų grupė, vadovaujama Hario Pirso (aktorius Peteris Firthas), surinkta iš geriausių darbuotojų. Jie gyvena dvejopą gyvenimą ir dažnai atsisako asmeninės laimės, o dėl tėvynės pasiryžę paminti moralę.

Šįvakar bus rodoma pirmoji serialo dalis. Sprogsta užminuotas automobilis, žūsta šeimos planavimo gydytoja, o jos mažametė dukra sunkiai sužeidžiama.

Šios bylos imasi saugumo tarnyba, nes įtariama, jog išpuolį galėjo surengti teroristų grupuotė, kovojanti su abortus atliekančiomis klinikomis. Pareigūnai imasi saugoti ir sprogimo metu gyvą likusią medikės dukrą.

Daug serialo epizodų buvo kuriama Londono gatvėse. Britų specialiosios tarnybos leido filmuoti savo pastatuose, tačiau tik bendrus planus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.