E.Vareikio kovoje su alkoholiu - baimė vėl užsikabinti

Nuo alkoholizmo besigydantis Seimo narys Egidijus Vareikis teigia labiausiai bijąs, kad ir vėl gali užsikabinti.

E.Vareikis prisipažino, jog epizodo, kai Vilniaus oro uoste buvo užkluptas girtas, nelabai ir prisimena – apie jį daugiausia žino iš žiniasklaidos.<br>D.Umbraso nuotr.
E.Vareikis prisipažino, jog epizodo, kai Vilniaus oro uoste buvo užkluptas girtas, nelabai ir prisimena – apie jį daugiausia žino iš žiniasklaidos.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė

Mar 27, 2014, 7:34 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:16 AM

Bėdų dėl alkoholio turintis E.Vareikis jau yra gydęsis prieš šešerius metus. Vėliau bandė alkoholį vartoti saikingai, o prieš keletą metų buvo jo visai atsisakęs. Tačiau vis nesėkmingai.

„Vieną dieną tiesiog užsikabini, ir viskas“, – nuleidęs galvą kalbėjo politikas LNK laidoje „Valanda su Rūta“.

Praėjusiais metais dėl alkoholio jis buvo patekęs į porą nepavydėtinų situacijų. Po dvejų metų abstinencijos išgėrusį ir žmoną sumušusį Seimo narį sutramdė tik policija.

Kitąkart neblaivus E.Vareikis buvo pastebėtas Vilniaus oro uoste, iš kur bandė išskristi į Romoje vykusį tarptautinį katalikų įstatymų leidėjų renginį.

Pastarojo įvykio pats parlamentaras beveik neatsimena. Apie savo elgesį jis tik vėliau sužinojo iš žiniasklaidos.

Kai kurie E.Vareikio bičiuliai suskaičiavo, kad jis jau keturis kartus nesėkmingai buvo pasiryžęs mesti gerti. „Tad šioje kovoje rezultatu 0:4 Egidijus pralaimi“, – kreivai šypsosi jie.

Po pastarųjų incidentų E.Vareikiui kolegos siūlė pasitraukti iš Seimo ir gydytis, bet jis pasinaudojo tik vienu jų patarimu.

„Labiausiai esu dėkingas žmonai, kuri manęs nepaliko“, – atvirai sakė parlamentaras. Savo žmonai jis netgi parašė meilės poezijos knygą.

Pradėjęs gydytis E.Vareikis teigia išgirdęs svarstymų, kad gal jam iš viso nevertėtų bandyti kapstytis. Esą vis tiek nepajėgs.

LNK, 19.30 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.