Kėdainių „Senamiesčio“ choro pasirodyme bus kaskadininkų

Jau šį sekmadienį TV3 eteryje pasirodysiančiai antrajai „Chorų karų“ laidai chorai ir jų generolai traukia vis galingesnius ginklus. Arno Švilpausko vadovaujamas Kėdainių choras „Senamiestis“ savo pasirodymui kviečiasi net kaskadininkus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 28, 2014, 4:07 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:03 AM

Tam, kad parengtų specialų pasirodymą, kurį režisuoja ir choreografas Kęstutis Baranauskas, choras savo repeticijas turėjo perkelti iš Kėdainių į Kauno sporto halę. „Rodos, visai paprastas režisūrinis sprendimas, tačiau jis yra labai pavojingas. Bent menkiausia klaida, ir galime sulaukti rimtų nelaimių. Bijome, bet žengiame pirmyn ir stengiamės dėl savo gerbėjų", – sakė choro generolas A.Švilpauskas.

Choro pastangas jau spėjo įvertinti ne tik žiūrovai, tačiau ir įžymūs Lietuvos žmonės. Jau po pirmoje laidoje jausmingai sudainuotos prasmingos Sauliaus Mykolaičio dainos „Matrica“ kėdainiškių choras sulaukė didelio palaikymo ir padrąsinančių laiškų.

„Esu chorinio dainavimo gerbėja, ir pati neseniai pasižiūrėjus vieną TV laidą galvojau kaip būtų nuostabu dainuoti chore. Choruose dainavau visą savo vaikystę ir jaunystę: mokyklos, muzikos mokyklos choruose, bažnyčios chore. Dainuoti chore yra nuostabu, man patinka klausytis choro muzikos, ir su jauduliu prisimenu kai kartą teko dalyvauti dainų šventėje. Savaime suprantama, kad „Chorų karuose” labiausiai sirgsiu už savo gimto miesto Kėdainių chorą”, – sakė laidų vedėja Beata Nicholson.

Kėdainiškiai privertė Vilnių į Kėdainius iškeisti ir žinomą dainininkę, laidų vedėją Oksana Pikul-Jasaitienę: „Stygos danguj, mūza delne“… Nors esu vilnietė, savo simpatijas šįkart atiduodu Kėdainių chorui. Už tai kas jausminga, tikra ir šilta.“

O verslininkas, laidų vedėjas Gediminas Juodeika sako Kėdainių choru tiesiog sužavėtas: „Chorų karai“ – super projektas. Žiūriu jį ir šiemet balsuoju už Kėdainių „Senamiesčio“ chorą, nes jam reikia didelio palaikymo, ir jam reikia daug palaikymo balsų bei daug meilės, ir jam reikia pergalės, nes matau, kaip dainininkai nuoširdžiai stengiasi. Kėdainiečiai, nenuvilkite choristų ir balsuokite – nemokamai juk!“

„Senamiesčio“ gerbėjų gretose ir dainininkė Silvija Kairienė: „Tegul man atleidžia Kaunas, bet Kėdainiai pasirodė žymiai stipriau. Projekte gali laimėti ir mažas miestas, nepaisant to, kad jame gyvena mažiau žmonių. Juk ne nuo miesto dydžio priklauso choro lygis. Manau, sėkmę lemia iš širdies profesionaliai dainuojantys žmonės.“

Šiam chorui sėkmės taip pat linki aktorė, humoristė Violeta Mičiulienė, kviesdama už kėdainiškius balsuoti ir Kupiškio bei Rokiškio gyventojus. Gerų žodžių negailėjo ir architektas, choreografas kėdainietis Albertas Lagunovičius bei žinomas dainininkas Arvydas Vilčinskas, choro pirmąjį pasirodymą įvertinęs kaip labai jaunatvišką ir profesionalų, su puikiai parinkta daina ir šiurpuliukus keliančiais jos akordais. Aktorė, laidų vedėja Sandra Daukšaitė-Petrulėnė taip pat didžiuojasi savo gimtojo krašto dainininkais, už juos balsuoti kviečia visos Lietuvos gyventojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.