LNK žiūrovų paaukoti pinigai vaikams dvigubės

Šį šeštadienį 19 val. per LNK transliuojamo „Gelbėkit vaikus“ paramos koncerto metu žiūrovų paaukoti pinigai, taikant VO „Gelbėkit vaikus“ paramos vargingoms šeimoms taisykles, dvigubės. Pirmiausia, už juos bus pasirūpinta opiausiomis organizacijos globojamų šeimų problemomis. Vėliau tie patys pinigai bus dar kartą panaudoti šiose šeimose augančių vaikų mokslams ir savarankiškam gyvenimui.

Renginį ves R.Mikelkevičiūtė ir Ž.Stakėnas.
Renginį ves R.Mikelkevičiūtė ir Ž.Stakėnas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 28, 2014, 3:21 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:06 AM

„Šeimos, kurioms prašome Lietuvos žmonių aukoti, susiduria su dviguba problema. Dėl skurdo užgulusio tas šeimas ,jos yra nepajėgios išspręsti , tokių bėdų kaip kiauras stogas, perpučiamos sienos ar savo funkcijos neatliekantis pečius. Tuo pačiu, esant tokioms sąlygoms, jos negali tinkamai pasirūpinti savo vaikais, o tai reiškia, kad jie gali patekti į vaikų globos namus“, – sako VO „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė.

Viena tokių šeimų – keturis vaikus vienkiemyje auginusios Daivos. „Jos vaikai kiekvieną dieną šešis kilometrus eidavo iki artimiausio kelio, nuo kurio autobusu nuvykdavo į mokyklą. Šį atstumą vaikams reikėdavo įveikti kasdien , nesvarbu, sninga, pusto ar lyja. Vieniša mama tiesiog nepajėgė pasirūpinti kitu būstu. Dabar šeima jau įsikūrė už Lietuvos žmonių paaukotus pinigus nupirktame name miestelyje, kur vaikai, tik perėję gatvę, pasiekia mokyklą ir gali naudotis tomis paslaugomis, kurios demokratinėje, išsivysčiusioje visuomenėje turi būti pasiekiamos kiekvienam vaikui“, – sako R. Dičpetrienė.

Su tokia šeima, kaip Daivos, kuriai skiriami žmonių paaukoti pinigai, VO „Gelbėkit vaikus“ pasirašo abi šalis įpareigojančią sutartį. Pagal ją, šeima gali naudotis jai suteikta materialine parama tol, kol tinkamai rūpinasi savo vaikais. „Gelbėkit vaikus“ nuolat rūpinasi tuo, kaip šeima vykdo šį įsipareigojimą, todėl, pasak R. Dičpetrienės, tos šeimos ir jų vaikai tampa kaip pačių organizacijos darbuotojų, savanorių šeimomis: jomis rūpinamasi nuolatos. Dėl šios priežasties kai kurias šeimas LNK žiūrovai šeštadieninio koncerto metu išvys jau nebe pirmą kartą.

Pagal tarp remiamos šeimos ir „Gelbėkit vaikus“ pasirašytą sutartį, paramą priėmusios šeimos įsipareigoja ją grąžinti, mokėdamos dalimis pagal galimybes. Grąžintus pinigus „Gelbėkit vaikus“ kaupia iki tol, kol šeimoje augantiems vaikams sueis 18 metų. Tuomet šie pinigai bus panaudoti jų mokslams bei kitoms būtiniausioms reikmėms.

Šį šeštadienį 19 val. LNK žiūrovai Rūtos Mikelkevičiūtės, Žygimanto Stakėno ir Daivos Tamošiūnaitės bus kviečiami aukoti tiek vargingai gyvenančioms šeimoms, tiek „Gelbėkit vaikus“ dienos centrams, kuriuose šių šeimų vaikai lankosi po pamokų: juose jie pamaitinami, turi visas sąlygas ramiai paruošti pamokas, galiausiai, nusiprausti. Tai, kaip rodo statistika, padaryti savo namuose 8 iš 10-ies vargingai gyvenančių šeimų vaikai gali vos kartą per savaitę. Taigi, „Gelbėkit vaikus“ dienos centrai padeda šeimoms rūpintis vaikais ir taip apsaugoti juos nuo patekimo į vaikų globos namus.

Aukoti VO „Gelbėkit vaikus“ globojamoms šeimoms ir dienos centrams galima jau dabar trumpaisiais numeriais 1417 (auka – 5 Lt) ir 1418 (auka – 10 Lt) bei pervedant norimą sumą aukojimo portale www.aukok.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.