Iš „Chorų karų“ išspirti vilniečiai, kaliniai – ant bangos

Po lietuviškų hitų vakaro iš „Chorų karų“ iškrito Urtės Šilagalytės Vilniaus miesto choras „Atžalynas“, perdainavęs muzikos dievukų „Depeche Mode“ dainą. O daugiausiai žiūrovų palaikymo sulaukė Povilo Meškėlos ir Vlado Kovaliovo vedamas Pravieniškių pataisos namų atvirosios kolonijos choras.

Urtės Šilagalytės Vilniaus miesto choras „Atžalynas“.<br>T.Bauro nuotr.
Urtės Šilagalytės Vilniaus miesto choras „Atžalynas“.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 30, 2014, 8:32 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:15 AM

Šį sekmadienio vakarą antroje TV3 laidoje „Chorų karai“, kurioje varžėsi septyni chorai, uždainavo ir projekto vedėjai Mindaugas Stasiulis su Karina Stungyte.

Kitą sekmadienį vedėjų scenoje kartu nepamatysime, mat K.Stungytė „Chorų karus“ ves iš Pravieniškių. Todėl, kad ji pralaimėjo lažybas su M.Stasiuliu.

Šįvakar kiekvienas choras buvo parengęs po vieną labiausiai patinkančios lietuviškos ar perdainuotos užsienio grupės dainos versiją. 

Dėl šauniausio choro vardo prie starto linijos stojo - dainininkės Astos Pilypaitės vadovaujamas Alytaus miesto „Dežavu“ choras, U.Šilagalytės Vilniaus miesto choras „Atžalynas“, Eglės Jakštytės Utenos miesto „Laimės“ choras, Stanislavo Stavickio-Stano „Lietuvos bočių“ choras, Kauno miesto „Žalgirio choras“, vadovaujamas vyrų vokalinio ansamblio „Quorum“, Kėdainių miesto choras „Senamiestis“, vedamas Arno Švilpausko „Daumantų kapelos“, bei P.Meškėlos ir V.Kovaliovo vedamas Pravieniškių pataisos namų atvirosios kolonijos choras.

Už savo pamėgtus chorus žiūrovai transliacijos metu telefonu galėjo balsuoti nemokamai, o dainininkų pasirodymus studijoje vertino komisija. Jos gretose operos solistė Kristina Zmailaitė, laidų vedėjas humoristas Vitalijus Cololo, dainininkė Rūta Ščiogolevaitė ir dirigentas Vytautas Lukočius.

 „Mes šaukiam: norim dar švęsti iki galo, šokti su daina!” – pirmasis pasirodė dainininkės A.Pilypaitės vadovaujamas Alytaus miesto „Dežavu“ choras.  

K.Zmailaitę pribloškė energetiškas choro pasirodymas. V.Lukočius muzikiniais terminais puolė prieštarauti, kad nebuvo taip jau puiku. Tarp komisijos užsiplieskė diskusija.  

„Mano kupolas tuoj užvirs nuo jūsų kalbų“, - V.Cololo nesuprato muzikinių terminų. Kad ir kaip būtų, Alytaus choras komisijos buvo įvertintas labai puikiai – dviem 9 ir dviem 10.

 Antrasis žengė Kauno miesto „Žalgirio choras“, vadovaujamas vyrų vokalinio ansamblio „Quorum“. Jis perdainavo Radži dainą „Sveikinam rytą“.  Tik dainos žodžiai buvo pakeisti taip, esą dainuojama apie „Lietuvos ryto“ krepšinio komandą, kuri svajoja apie sidabro medalius. Pasirodymo metu net išbėgo netikras komandos simbolis vilkas.

Komisija chorą įvertino taip pat kaip ir Alytaus chorą.

Trečiasis galingai uždainavo E.Jakštytės Utenos miesto „Laimės“ choras „Egle, mano sese“  

„Pakeitėte dainą net neatpažįstamai. Nuostabu“, - žavėjosi K. Zmailaitė. „Jie prisikėlė!”, - pareiškė V.Lukočius.  

Kiekvienas komisijos narys netrukus puolė dainuoti kuo liūdnesnę savą dainos versiją. Pavyzdžiui, K.Zmailaitė „Egle, mano sese“ užtraukė pagal garsiosios „Adagio“ dainos melodiją.

Po trijų chorų pasirodymų buvo parodyta tarpinė žiūrovų lentelė, kurios viršuje puikavosi Alytaus choras, antrieji – kauniečiai, o tretieji – uteniškiai.  

Ketvirtasis pasirodė  Urtės Šilagalytės Vilniaus miesto choras „Atžalynas“, kuris perdainavo britų grupės „Depeche Mode“ dainą. Šią choro idėją komisija įvertino skeptiškai.  

„Idėją mes supratome, bet negalima konkursinėje programoje pristatyti kūrinio, kuris visai nesikeitė nei muzikine, nei choreografine prasme“, - aiškino K.Zmailaitė.  

V.Cololo pakomentavo, kad Vilniaus chorui reikėjo labiau pasistengti, nes tikrųjų vilniečių yra labai nedaug, todėl už Urtės chorą mažai kas ir balsuoja. Jis pasiūlė dainuoti lenkiškai, o netrukus pats ne tik prakalbo, bet ir uždainavo lenkiškai.

Penktasis pasirodė S.Stavickio-Stano „Lietuvos bočių“ choras su SEL‘o kūriniu „Žiūriu į tave, pasauli“.  

R.Ščiogolevaitė po pasirodymo palinkėjo chorui dar daugiau užsidegimo. Tuo tarpu K.Zmailaitė nulenkė prieš choristus galvą už tai, kad jie padarė klaidų.  

Po komisijos pasisakymų Stano išrikiavo savo komandą ir ją pristatė. Atrodo, kad tai komisijai patiko, nes jie skyrė iki tol daugiausiai balų – net tris 10 ir vieną 9.

Kėdainių miesto choras „Senamiestis“, vedamas A.Švilpausko „Daumantų kapelos“ sudainavo Marijaus Mikutavičiaus dainą “Mano žemė”.  

“Nemačiau nei vienos silpnos grandies. Retai būnu taip maloniai nustebinta”, - susižavėjimo neslėpė R.Ščiogolevaitė, o V.Cololo nepatikėjo, kad tai M.Mikutavičiaus kūrinys. Vitalijui jis labiau priminė AC/DC grupės dainą.

Netrukus A.Švilpauskas užsilipo ant komisijos stalo ir dainininkės Birutės Dambrauskaitės balsu bandė įtikinti priešingai.

Paskutinis pasirodė Povilo Meškėlos ir Vlado Kovaliovo vedamas Pravieniškių pataisos namų atvirosios kolonijos choras. Kaliniai padainavo Gyčio Paškevičiaus kūrinį „Šiam pasauly visko būna“.

Susumavus dviejų laidų komisijos ir žiūrovų balsus iš tolimesnės kovos pasitraukė U.Šilagalytės Vilniaus miesto choras „Atžalynas“, o chorai lentelėje išsidėstė tokia tvarka:

1.Pravieniškių pataisos namų atvirosios kolonijos choras

2.Alytaus miesto „Dežavu“ choras

3.Kauno miesto „Žalgirio choras“

4.Kėdainių miesto choras „Senamiestis“

5.Senjorų „Lietuvos bočių“ choras

6.Utenos miesto „Laimės“ choras

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.