Labiausiai apsėstu politiku išrinktas P.Gražulis

Paranormalia pavadintoje humoro ceremonijoje „Auksiniai svogūnai 2014“ labiausiai apsėstu politiku išrinktas Seimo narys Petras Gražulis. Taip pat paaiškėjo, ką su juo Birutė Vėsaitė veikė pirtyje ir kad karvę Joniškyje melžęs Artūras Zuokas praėjusiame gyvenime buvo jautis. Žinomiems šalies politikams buvo išdalinta 10 svogūnų.

Humoro ceremonija „Auksiniai svogūnai 2014“.<br>P.Mantauto nuotr.
Humoro ceremonija „Auksiniai svogūnai 2014“.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 1, 2014, 9:09 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:03 PM

Šiemet 15-tą kartą bei pirmą kartą Kėdainiuose vyksiančią ceremoniją vedė iki šiol dar nematytas duetas – Arūnas Valinskas ir Viduramžių pranašu Nostradamu virtęs Algis Ramanauskas-Greitai.

Renginį pradėjo vaiduoklių medžiotojais virtę grupės „Džentelmenai“ vyrukai kartu su dainininku Česlovu Gabaliu.

Stebėti ceremonijos „Auksiniai svogūnai 2014“, kurią tiesiogiai transliavo LNK televizija, buvo susirinkę daugybė šalies politikų  - A.Zuokas, Viktoras Uspaskich, Valentinas Mazuronis, B.Vėsaitė, Eligijus Masiulis, P.Gražulis, Kristina Brazauskienė, Naglis Puteikis.

Pirmoje nominacijoje „Metų mistika“ nugalėtoju tapo Vytautas Šustauskas už tai, kad nieko neturėdamas galvoje, vis dar domina policiją tuo, ką turi kelnėse.

Į svogūną taip pat pretendavo Agnė Zuokienė už tai, kad  būdama liberalo žmona perėjo pas socialdemokratus bei Algirdas Butkevičius už įrodė tai, kas atrodė neįmanoma - tris kartus per dieną pakeisti savo nuomonę, netgi jei jos neturi.

 Antroji nominacija „Metų muzikos atradimas“. Svogūną, skirtą „Metų vokalistei“ gavo Loreta Graužinienė už naujo muzikos stiliaus - „konstitucinio repo“ atradimą. Ši politikė buvo vienintelė nominuotoji. Ji taip pat pretendavo būti išrinkta „Metų šokėja“ už šokį pagal Viktoro dūdelę bei „Metų instrumentaliste“ už tai, kad geriausiai moka groti prezidentės nervais. Tačiau nugalėtoja ceremonijoje nedalyvavo.

Auksinį svogūną  atsiėmė kultūros ministras Šarūnas Birutis. „Niekas nesitikėjo, kad tokioje įnirtingoje kovoje pavyks laimėti“, – juokėsi Š.Birutis.

Nominacijoje „Metų dizaineris“ laureatu tapo  Seimo narys P.Gražulis už tai, kad pirmasis sugalvojo džinsus su užtrauktuku nugaroje.

Šį svogūną gauti taip pat pretendavo dizaineris Aleksandras Pogrebnojus už pristatytą būdą, jog tikrasis dizaineris gražinti pasaulį turi pradėti nuo žmonos veido. Ir politikas Voldemaras Tomaševskis už naują kuriamą Lietuvos vėliavos dizainą - atsisakant geltonos ir žalios spalvų.

Nominacijoje „Metų vaiduoklis” nugalėjo vienišu vaiduokliu pavadintas Naglis Puteikis. „Norėčiau būti ne vaiduokliu, o fokusininku ir tai pademonstruoti antrame ture“, - pareiškė N.Puteikis, dalyvaujantis prezidento rinkimuose. Į vaiduoklio svogūną pretendavo Žilvinas Grigaitis, ilgą laiką vaidenęsis Lietuvos vakarėliuose bei Julius Panka, kuris pasirodo kartą per metus kovo 11-ąją, pasivaidena kelias valandas ir dingsta.

Nominacijoje „Metų apsėdimas” nugalėjo vėl P.Gražulis. Jo apsėdimo atvejis pripažintas labai sunkiu – kai politikas susitapatina su jį apsėdusiu atveju. Galvoje turėta jo homofobiškumas ir pareiškimai bei išpuoliai prieš homoseksualus. 

Svogūną nominacijoje „Metų poltergeistas“ gavo „Seimo pirmininkų kėdes stumdantis“ V.Uspaskichas „Man malonu, kad ši ceremonija vyksta Kėdainiuose, mano gimtajame mieste. Ar galite prikarksėti, kad į antrąjį prezidento rinkimų turą išeitų ne Puteikis bet Paulauskas?“, - prašė raganos Sigutės V.Uspaskichas.

„Metų laume“ tapo Birutė Vėsaitė už tai, kad „net iš kostiumėlio išsinėrė viliodama į pirtį P.Gražulį“.  „Kaip muilas yra skirtas kūnui, taip juokas yra sielos švarai“, - ant scenos užlipusi šypsojosi B.Vėsaitė.

 Nominacijoje „Metų gyvūnas“(mitinis) triumfavo A.Zuokas. Anksčiau buvo matyta, kad jis yra labai retas gyvūnas „abonentas“, tačiau po ji apsilankymo Joniškyje paaiškėjo, kad praėjusiame gyvenime jis visgi buvo jautis.

„Karvutė buvo rami ir pasitikėjo mano rankų darbu labiau negu mechaniniu aparatu. Tai yra pripažinimas", - atsiimdamas svogūną aiškino A.Zuokas.

„Kaip politikoje yra geriau – ar kai tave melžia ar kai pats melži?“ – paklausė Vilniaus mero A.Valinskas. „Geriau melžti karvutes“, - šyptelėjo A.Zuokas.

Nominacijoje „Metų patarlė“ nugalėjo Linas Balsys patarlę: „Kiek patarėją beatleidinėsi, jis vis tiek į prezidentūrą žiūri“. Jis varžėsi su verslininku Viliumi Kaikariu, nominuotu už patarlę „Vilką kojos, o šiaurės vilką Rusija peni. Taip pat apie sukurta patarlė „Ir vienas lauke Kaikarys, ypač kai laukas 20 tūkst. hektarų yra Kalugoje“. Trečioji patarlė buvo: „Šaukštas Degutienės Kubilių medaus sugadina“.

 Ypatingoje nominacijoje už viso gyvenimo nuopelnus auksiniams svogūnams laureatu tapo A.Ramanausko-Greitai „geruoju Kedainių miesto dūchu“ pavadintas Viktoras Uspaskichas. Jis buvo nominuotas daugybę kartų ir kokių dešimt svogūnų, taip pat yra ne kartą dainavęs, deklamavęs ir šokęs „Auksinių svogūnų“ scenoje. Buvo pasakyta, kad svogūnai be Viktoro, kaip Kėdainiai be Viktoro, kaip agurkas be degtines, kaip degtine be Viktoro. Jis prakoko kitus nominantus - Antaną Nedzinską bei Deivį Norvilą – daugiausiai vaidmenų sukūrusį scenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.