Pildosi serialo scenarijus – Naisiuose atrastas tikras lobis

Naisių miestelyje archeologinius darbus pradėjusi mokslininkų ekspedicija pradžiugino vertingais radiniais, kurių amžius siekia kone du tūkstančius metų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 16, 2014, 3:08 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 2:31 PM

Šį sezoną seriale „Naisių vasara“, kurį rodo LRT televizija, daug dėmesio skiriama naujiems personažams – grafams apsimetėliams, kurie dedasi archeologais ir visais įmanomais būdais ieško Naisiuose paslėpto lobio. Tačiau šįkart Naisiuose vyksta nebe filmavimai, o rimti kultūros paveldo tyrinėjimai.

„Idėja gauti daugiau informacijos apie mūsų žemės paslaptis kilo tada, kai pradėjau kurti Naisių žemės istorijos muziejų. Šiuo metu Naisių žemėje dirba ekspedicija, kuriai vadovauja archeologas, humanitarinių mokslų daktaras, Lietuvos archeologų draugijos pirmininkas Vykintas Vaitkevičius. Pirmieji atradimai džiugina. Rastos gyvenvietės, datuojamos 3–4 amžiumi, liekanos. Vienas įspūdingiausių radinių – baltiška segė iš XIII-XIV amžiaus“, – įspūdžiais dalinosi serialo mecenatas ir vienas scenarijaus autorių, verslininkas Ramūnas Karbauskis.

Pasak R.Karbauskio, tokie radiniai – tik pradžia, mat kol kas archeologai dirba ties pirmu etapu – apžiūra, o vėliau imsis kasinėjimų.

„Galima teigti, jog tai, ką žiūrovai stebi penktajame sezone, iš dalies pildosi. Tik prie tyrinėjimų dirba ne apsimetėliai, o tikri archeologai. Be to, jie man patvirtino, jog per Naisių žemę iš tiesų yra žygiavusi Prancūzijos kariuomenė, dešimtasis legionas. Šis faktas rodomas ir „Naisių vasaroje“, tačiau tai buvo tik mano sugalvota siužetinė mintis, remiantis menka hipoteze, o pasirodo – viskas pildosi“, – džiaugėsi R.Karbauskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.