Kovą „Chorų karuose“ baigė senjorai

Šalies patriotų širdis su daina „Lietuva brangi“ virpinęs senjorų choras „Lietuvos bočiai“ visgi sulaukė mažiausiai žiūrovų palaikymo ir buvo priverstas palikti „Chorų karus“. O lyderiais tapo Kauno "Žalgirio" choras.

Stano vadovaujamas senjorų „Lietuvos bočių“ choras.<br>D.Umbraso nuotr.
Stano vadovaujamas senjorų „Lietuvos bočių“ choras.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 20, 2014, 8:37 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:50 PM

Velykų sekmadienį TV3 eteryje vėl griaudėjo „Chorų karai“. Projekto dalyviai kvietė žiūrovus pakeliauti po pasaulį. Šįvakar penki muzikinėse kovose varžęsi chorai buvo paruošę kūrinius tema – „Pasaulio šalys“.

Tolimasis Amerikos žemynas, saulėtoji Kuba, lietuvių emigrantų pamėgta Airija, margaspalvė Prancūzija – skambėjo šių šalių muzikos ritmai.

Į kovą konkurse stojo Astos Pilypaitės Alytaus miesto „Dežavu“ choras, Eglės Jakštytės Utenos miesto „Laimės“ choras, Stano vadovaujamas senjorų „Lietuvos bočių“ choras, Kauno miesto „Žalgirio" choras, vedamas vyrų vokalinio ansamblio „Quorum“, ir Kėdainių miesto choras „Senamiestis“, kuriam „diriguoja“ Arno Švilpausko „Daumantų kapela“.

Pirmasis į sceną žengė Alytaus miesto „Dežavu“ choras ir sužavėjo komisiją uždainavęs prancūziškai - legendinės atlikėjos France Gall dainą „Ella, Elle L'a“. Komisijos narė Kristina Zmailaitė pasidžiaugė choro energija, kuria choristai pradėjo vakarą. Ji stebėjosi, kodėl choras pasirinko prancūzišką kūrinį, o ne anglišką. Tai komisijai padarė įspūdį.

Kėdainiečiai temai „Pasaulio šalys“ pasirinko Džordanos Butkutės hitą „Nemylėjau tavęs“. Ši lietuviška daina suskambėjo kubietiškais ritmais.

Tačiau komisijos narė atlikėja Rūta Ščiogolevaitė po itin spalvingo kėdainiečių pasirodymo pakomentavo, kad lietuviškas temperamentas, nori nenori, vis tiek prasimušė.

„Iš kur aistros imti, kai pas mus tik 20 laipsnių šilumos?“ – paklausė Vitalijus Cololo ir ėmė provokuoti Rūtą, kad ji pati padainuotų kažką linksmesnio, nes esą ji visada traukia tik liūdnas dainas.

R.Ščiogolevaitė netrukus pakilo nuo kėdės ir ėmė kraipyti klubus dainuodama „Para bailar la bamba..".

Kauno „Žalgirio“ choristai savaip interpretavo airių liaudies dainą – jie apdainavo merginą, kuri laukia sugrįžtančio iš emigracijos savo vaikino. Tiesa, kūrinys skambėjo lietuviškai. O scenoje jie pristatė lyrišką spektaklį.

Po šio pasirodymo teatras prasidėjo ir prie komisijos stalo. „Apie Airiją žinome ne tiek daug – airiška kava, statybos Airijoje ir airių šokiai“, - pasakė V.Cololo. Netrukus jis susikibęs su kitais komisijos nariais bandė imituoti airių šokį, kol Rūta grojo smuiku.

Visgi komisija surimtėjo ir įvertino Kauno chorą. „Jums net nereikėjo šokti taip kaip mes. Viską jūs padarėte savo muzika ir balsais. Galiu pasakyti, kad Kaunas rado savo kelią“, - kalbėjo K.Zmailaitė. Komisija kauniečiams skyrė iki šiol daugiausiai balų – tris 10 ir vieną devynetą.

Utenos miesto „Laimės“ choras apdainavo Ameriką.  Scenoje pagal amerikiečių atlikėjo Lenny Kravitz'o kūrinį „Fly Away“ atgijo garsiausi Holivudo filmų herojai ir muzikos žvaigždės – žmogus voras, Michaelis Jacksonas, Marilyn Monroe, animacijos žvaigždė Mickey Mouse‘as, mėlynasis gyvis iš filmo „Avataras“.

Po tikrai įspūdingo pasirodymo vėl sublizgėjo ir R.Ščiogolevaitė, sudainavusi M.Monroe „I wanna be loved by you“.

O paskutinis pasirodęs „Lietuvos bočių“ choras pasirinko už širdies visus šalies patriotus griebiančią dainą „Lietuva brangi“. Ja choristai norėjo priminti ne tik meilę Lietuvai, bet ir juodus istorijos puslapius – tremtį į Sibirą.

„Mes laimingi, kai galime pasidalinti patriotiškumu, bet dovanokite man visi gerbėjai bei choro nariai – jūs nuėjote lengviausiu keliu“, - pareiškė R.Ščiogolevaitė.

„Aš paprieštarausiu. Jie darė viską iš širdies. Sveikinu už pastangas prikelti šią giesmę būtent šiame projekte“, - sakė Vytautas Lukočius.

Viena konkursinė dalis baigėsi, po kurios pirmieji lentelėje buvo alytiškiai.

 Į „Chorų karus“ atvyko fenomenali Lietuvos muzikos grupė „MG International“, išgarsėjusi svetainėje „Youtoube“ su hitu „Juoda orchidėja“. Grupės nariai Giedrius Jurgelevičius ir Mindaugas Piliponis kūrinį atliko jiems už nugarų tiesiog šėlstant projekto dalyviams.

O atlikę konkursines dainas, „Chorų karų“ dalyviai laikė egzaminą. Jiems teko traukti egzamino bilietą – dainą, kurią čia pat, po vienos minutės be repeticijų, reikėjo kuo profesionaliau atlikti. Komisija šįkart pasirodymų nevertino, bet pakomentuoti galėjo.

Eksperimentinę dalį pradėjo „Lietuvos bočių“ choras. Jų generolas Stano ištraukė dainą, kurią lietuviai mėgsta traukti per giminės šventes  - „Giminės“.

Antroji prie komisijos stalo pripuolė Utenos choro vadovė E.Jakštytė ir ištraukė Gyčio Paškevičiaus „Tu vėjo paklausk“.

Kauniečiai gavo Ryčio Cicino dainą „Lietaus dukra“, o Kėdainių choro vadovas A.Švilpauskas savo choristams ištraukė Vytauto Šiškausko „Mūsų čia žemė“. Alytiškiams su A.Pilypaite priešaky liko „Pavasaris gimtinėje“.

Po judriosios dalies balsavimas buvo nutrauktas ir paaiškėjo žiūrovų nuomonė. Chorai išsidėstė taip: Alytaus choras (21027), Kauno choras(20876), Kėdainių choras(17097), Utenos choras(16857), Lietuvos „Lietuvos bočių" choras(14491). 

Tačiau žiūrovų simpatijas susumavus su komisijos balais chorai galutinėje lentelėje išsidėstė taip: Kauno choras, Alytaus choras, Utenos choras, Kėdainių choras ir Lietuvos „Lietuvos bočių" choras. Taigi pasitraukti iš tolimesnės kovos projekte buvo priversti senjorai su Stano priešakyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.