Namų nepalikusi černobylietė mirties zonoje augina daržoves

„Vienos ekspedicijos į Černobylį metu radiacijos sunaikintoje zonoje aptikome moterį, kuri tiesiog nepaliko savo namų ir liko gyventi radioaktyvioje aplinkoje. „Aš neturiu kur pasitraukti“, – tvirtino ji, o į klausimą, kuo maitinasi, atsakė: ,,Aš turiu šiokį tokį daržą ir jame auginu daržoves“, – prisimena ne vienoje ekspedicijoje į radioaktyvią zoną dalyvavusi vienuolė Aloyza Malinauskaitė.

A.Malinauskaitė dalyvavo ne vienoje ekspedicijoje į radioaktyvią zoną.
A.Malinauskaitė dalyvavo ne vienoje ekspedicijoje į radioaktyvią zoną.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-24 13:00, atnaujinta 2018-02-14 12:13

Jau rytoj, 28–ųjų Černobylio avarijos metinių išvakarėse, 20.50 val. „Lietuvos ryto“ televizijos žiūrovų laukia speciali „Pasaulis X“ laida, skirta atominei katastrofai atminti. „Įdomiausia tai, kad patikrinę černobylietės auginamas daržoves, neradome jokių padidėjusios radiacijos požymių. Klausėme tos moters, ką ji daro, kad prietaisai visai nerodo jokios radiacinės daržovių taršos. Ji atsakė: „Aš peržegnoju, palaiminu ir valgau“ – apie paslaptingą atomo sąveiką su tikėjimu ir malda kalba sesuo A.Malinauskaitė.

Apie paradoksalius atvejus, kai su mirtinomis radiacijos dozėmis susidūrę žmonių organizmai, sugeba prisitaikyti prie naujų sąlygų ir tęsia savo būtį, pasakoja ir bioenergetikas Edmundas Kirda.

„Pasirodo, yra atvejų, kai žmonių organizmas sugeba prisitaikyti prie padidintos radiacijos ir suranda būdų, kaip gyventi tokiose mirties zonose“, – apie užterštose Černobylio teritorijose nelegaliai gyvenančius žmones kalba bioenergetikas.

Tačiau E.Kirda įsitikinęs – nepaisant mokslo pažangos, iki galo dar nėra išsiaiškinta, kaip radiacija veikia gyvus organizmus: „Juk pas kiekvieną iš mūsų yra atomai, panašus veikia panašų ir praktiškai tas mirties impulsas skrodžia Visatą“.

Laidos „Pasaulis X“ transliaciją ir visų praėjusių laidų įrašus galite žiūrėti internetiniame „Lietuvos ryto“ televizijos puslapyje https://tv.lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.