„Chorų karų“ pusfinalis bus be uteniškių

Iš TV3 projekto „Chorų karai“ iškrito dainininkės Eglės Jakštytės vadovaujamas Utenos „Laimės“ choras. Jis nepateko į pusfinalį, kuriame kitą sekmadienį varžysis trys stipriausi chorai. Lyderiu tapo Alytaus choras.  

E.Jakštytės Utenos miesto „Laimės“ choras.<br>V.Balkūno nuotr.
E.Jakštytės Utenos miesto „Laimės“ choras.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 27, 2014, 8:41 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:48 AM

Vakaro tema buvo intriguojanti. Dalyviai paruošė kūrinius pagal kino filmus ir miuziklus.  

Eteryje virė muzikinės kovos. Jose ginklus surėmė keturi chorai: Astos Pilypaitės Alytaus miesto „Dežavu“ choras, Eglės Jakštytės Utenos miesto „Laimės“ choras, Kauno miesto „Žalgirio choras“, vedamas vyrų vokalinio ansamblio „Quorum“ ir Kėdainių miesto choras „Senamiestis“, kuriam „diriguoja“ Arno Švilpausko „Daumantų kapela“.

Pirmieji į sceną žengė uteniškiai su garsiuoju grupės „The Beatles“ hitu „Yesterday“. Jie pasirinko šios dainos interpretaciją iš serialo „Choras“ (Glee). 

„Mes stengiamės dirbti taip, kad kovotume finale“, - prieš pasirodymą reportaže tikino generolė E.Jakštytė. Tačiau šiuo choristų tikslu suabejojo komisijos narė operos solistė Kristina Zmailaitė.  

„Jūs galvojate, kad jūsų problemos praeityje? Egle, džiaugiuosi tavo puikia improvizacija, bet šiandien ypatingas vakaras, kai choras turi galimybę atsiskleisti. Neišnaudojote jos. Negerai, kad jūs pasirinkote kamerinį kūrinį ir jį bandėte pritaikyti chorui“, - nusivylimu dalinosi K.Zmailaitė. 

„Neliūdinkime Utenos, nes jie laimingi“, - bandė taisyti situaciją M.Stasiulis. „Kas jums, 30-mečiams, yra tas „yesterday“ (angl. vakar)?“ – juokomis klausė Vitalijus Cololo.

Tuo tarpu Rūta Ščiogolevaitė pakomentavo ne choro pasirodymą, o dėl labai įmantrios išvaizdos įgėlė vedėjai aktorei Karinai Stungytei.   „Aš tai specialiai paprašau, kad mane baisią padarytų, bet tu tokia jauna, graži ir kas tau taip padarė?“ – paklausė Rūta ir išgirdo iš Karinos trumpą atsakymą: „Aš iš senovinio filmo“.

 Kauno choras sudainavo populiarųjį kūrinį iš serialo „Draugai“. Tiesa, jį gerokai sulėtino.  

„Galėjote bent išmokti tekstą“, - pareiškė Vytautas Lukočius, o K.Zmailaitė vėl stebėjosi, kodėl būdami tokie profesionalai „Quorum“ vyrukai pasirinko nelabai tinkamą kūrinį.  

 „Prisipažinkite, kokį „siaubiaką“ vakar jums Seilius įjungė“, - pasiteiravo komisijos narės šou vedėjas M.Stasiulis.   Komisija kauniečiams, kaip ir Utenos chorui, skyrė tris devynetus  ir vieną 10.

 Alytaus kariauna atliko grupės „Aerosmith“ dainą iš filmo „Armagedonas“.  

„Jūs esate per plauką geriau nuo praėjusių chorų, bet aiškios lyderystės visgi nėra“, - vėl kabinosi K.Zmailaitė.  

Su kitų dalyvių pasirodymais alytiškius palygino ir R.Ščiogolevaitė, tačiau pastaruosius išteisino. „Kauno chorui labiausiai trūksta balsų aranžuotės, tuo tarpu tai yra jūsų pati stipriausia pusė“, - pasakė dainininkė.

Paskutinis pasirodęs Kėdainių choras pasirinko Manto Jankavičiaus dainą „Laisvi drugeliai“ iš to paties pavadinimo spektaklio.

Žiūrovai iki tol daugiausiai simpatijų buvo atidavę Alytaus chorui, mažiausiai - uteniškiams.

Po konkursinių chorų pasirodymų į sceną išbėgo grupės „Mochito“ merginos su legendinės lietuviškos popgrupės „Mango“ daina „Pavasaris“. O kitą jų kūrinį „Alyvos“ merginos atliko su buvusia grupės lydere Rima Petrauskyte.

Chorai ir šioje laidoje turėjo laikyti egzaminus. Užduotis -  be pasiruošimo sudainuoti vieną „Mango“ hitą.

Netrukus paaiškėjo žiūrovų nuomonė. Chorai išsidėstė taip: Alytaus choras (31332), Kauno choras(30120), Kėdainių choras(27168), Utenos choras(26480).   

Žiūrovų simpatijos šįkart sutapo su komisijos nuomone, tad chorų galutinė lentelė buvo tokia: Alytaus choras, Kauno choras, Kėdainių choras ir Utenos choras. Taigi uteniškiai buvo priversti projektą palikti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.