„Chorų karų“ finale kausis Alytaus ir Kauno chorai

Šio sekmadienio, Motinos dienos, vakarą tiesioginiame TV3 televizijos eteryje gražiausias dainas mamoms dovanoja ir TV3 projekto „Chorų karai“ dalyviai. Tačiau šio vakaro tema ne dainos motinai, bet šokiai.

Finale kausis Alytaus choras.<br>T.Bauro nuotr.
Finale kausis Alytaus choras.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 4, 2014, 7:55 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:24 AM

Projekto pusfinalyje kaunasi trys stipriausi chorai: Astos Pilypaitės Alytaus miesto „Dežavu“ choras, Kauno miesto „Žalgirio choras“, vedamas vyrų vokalinio ansamblio „Quorum“, ir Kėdainių miesto choras „Senamiestis“, kuriam diriguoja Arno Švilpausko „Daumantų kapela“. Chorai atliks po dvi dainas. Finalą pasieks tik du chorai.

Pusfinalio vakarą dalyvius paskatinančiais ir įkvepiančiais žodžiais pradėjo visų trijų pusfinalyje kovojančių chorų generolai. „Pirmyn į mūšį!“ – ragino jie.

Motinos dienos vakarą Andriaus Borisevičiaus daina „Aš labai myliu savo mamą“ pradėjo solistas Edmundas Seilius su dukra Barbora, dovanodami dainą visoms mamoms. Chorai su projekto vedėju Mindaugu Stasiuliu parengė pasirodymą pagal grupės „Black Eyed Peas“ dainą „I Gotta Feeling“.

Projekto vedėja Karina Stungytė taip pat pademostravo savo choreografinius sugebėjimus. Pasirodo, aktorė, TV3 projekto „Chorų karai“ vedlė Karina net dešimt metų buvo paskyrusi šokiams. Pirmieji pusfinalyje pasirodę kauniečiai užkrėtė afrikietiškais ritmais.

Komisijos narė Kristina Zmailaitė pagyrė kauniečius pasirinkusius kūrinį, vertą pusfinalio, nors ir neprivertė visų šokti. „Bet mes šiandiens dar padurniuosim“, – pajuokavo operos solistė.„Ar jūs patys žinote apie ką dainavote?“ – Kauno choro pasiteiravo komisijos narys dirigentas Vytautas Lukočius.

Kauniečių pasirodymą komisija įvertino aukštais balais.Kėdainių atstovai pasirinko Aistės Smilgevičiūtės ir grupės „Skylė“ lyrišką dainą „Baltas brolis“, žadėdami, kaip patys sakė, „moderniai liaudišką valsiuką“. Tačiau jų pasirodymas buvo palydėtas įspūdingu šokiu.

Rūta Ščiogolevaitė juokaudama nusprendė supažindinti visus su lietuviško šokio istorija, savo pasakojimą palydėdama dainomis.Vitalijus Cololo kėdainiškių chorui uždavė linksmą užduotį – muzikos ritmu pralįsti pro ištemptą virvę. Taip buvo patikrintas choristų lankstumas.

Pergalės siekiantis Alytaus miesto choras pasirinko Jennifer Lopez dainą „Let‘s Get Loud“, kuri jiems ypač tinka. Savo choreografiniais sugebėjimais alytiškiai visus stebina jau nuo pirmos laidos. Temperamentingai lotyniškais ritmais dainą atlikęs choras privertė šėlti visą publiką.

Tačiau V.Cololo nusprendė patikrinti, kaip choristai juda su medinėmis klumpėmis. Du Alytaus choro atstovai turėjo sušokti lietuvių liaudies šokį „Klumpakojį“. Iš komisijos alytiškiai gavo visus dešimtukus ir vieną devynetą. Po pirmojo pasirodymo pagal žiūrovų balsus pirmauja Alytaus choras, antroje vietoje Kėdainių, trečioje Kau no choras.Pagal komisijos balus pirmoje vietoje alytiškiai, antroje kauniečiai, trečioje kėdainiškiai.

TV3 projekto scenoje pasirodė ir praėjusių metų chorų generolės – muzikinis projektas „ŠarkA“, kuriame be Ievos Stasiulevičiūtės ir Gintarės Valaitytės dainuoja naujas narys, pernykščių „Chorų karų“ atradimas Tomas Legenzovas. Antroje dalyje pirmieji pasirodę kauniečiai atliko jausmingą airių liaudies dainą. K.Zmailaitė iškritikavo kauniečių choro solistę už neaiškiai tariamus žodžius, kurie atliekant tokią dainą yra labai svarbūs.

„Tokį kūrinį reikia klausytis ne ausimis, bet širdimi“, – paprieštaravo kolegei V.Cololo.„O aš manau, kad šiandien Kauno choras yra pats geriausias“, – pareiškė R.Ščiogolevaitė.Kėdainių choras antrąja daina pasirinko patriotinio turinio kūrinį „Čia mano Žemė“. Jaunatviškai ir energingai kūrinį atlikusį chorą žiūrovai apipylė plojimais, sveikinimais ir dovanomis.

„Džiaugiuosi, kad esate tikrai dainuojantis choras, nors kartais jūs būnate net agresyvus“, – sakė K.Zmailaitė ir vylėsi, kad su šiuo choru dar pasimatys šiame projekte. Tuo tarpu V.Lukočius kėdainiškiams iškėlė sunkų uždavinį – sudainuoti operos ariją. Tačiau jaunuoliai sudėtingo vokalo egzamino neišlaikė.

Alytaus choras pasirinko „Anties“ dainą „Alyvos“, atlikęs kūrinį linksmu retro stiliumi.  „Mane taip įkvėpė egzaminai choristams, kad noriu užduoti savo muzikinę matematinę užduotį. Kiek aštuntinių bus jeigu pridėsime vieną aštuntinę, vieną ketvirtinę ir dvi šešioliktines? Turite laiko tik 15 sekundžių“, – alytiškių choro paklausė R.Ščiogolevaitė.

Į sudėtingą klausimą atsakymo ji vis dėlto sulaukė.

Prieš paskelbiant finalininkus, jausmingą naują dainą „Muzika tavyje“ Motinos dienos proga atliko projekto svečiai Vilija Pilibaitytė-Mia ir Stano. Žiūrovų balsai: Alytaus miesto „Dežavu“ choras  56 895 balsai.

Kėdainių miesto choras „Senamiestis“ 56 174 balsai. Kauno miesto „Žalgirio choras“ 53 706 balsai.

Bendra lentelė: Pirmoje vietoje Alytaus choras. Antroje vietoje Kauno choras. Trečioje vietoje Kėdainių choras.

Iš projekto „Chorų karai“ iškritus Kėdainių chorui finale kausis Alytaus ir Kauno chorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.