„Kalbos grynuolio“ laurai - J.Kryževičienei

Gegužės 7-ąją, Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną paaiškėjo, kas tapo šių metų LRT „Kalbos grynuole“ – ja išrinkta televizijos laidos „Naktinis ekspresas“ („LRT kultūra“) vedėja Jolanta Kryževičienė.

J.Kryževičienė.
J.Kryževičienė.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 7, 2014, 11:24 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:49 AM

„Kalbos grynuolį“ rinkusi kalbininkų komisija šiemet išskyrė interviu žanrą. Buvo klausomos ir stebimos tos nacionalinio transliuotojo radijo ir televizijos laidos, per kurias vedėjai kalbina visuomenės, kultūros veikėjus, valdžios pareigūnus, įdomius žmones. Buvo siekiama atkreipti dėmesį į žurnalistų kalbos taisyklingumą, gyvumą, turtingumą, šmaikštumą ir sugebėjimą tiksliai, konkrečiai ir aiškiai pateikti klausimus ar replikuoti.

Jolantą Kryževičienę „grynuole“ išrinkusi komisija išskyrė jos gražų balso tembrą, taisyklinga kalba pateikiamus klausimus, nuosekliai dėstomas mintis, įsiklausymą į pašnekovą ir reagavimą į jo atsakymus, sugebėjimą formuluoti klausimus ekspromtu. Klausytojai „grynuoliais“ išrinko LRT radijo laidos „60 minučių“ vedėjus Agnę Skamarakaitę ir Deividą Jursevičių.

„Kalbos grynuolį“ LRT renka jau septintus metus. Šių metų „grynuolį“ rinko LRT =i8rovai ir klausytojai ir kalbos specialistų komisija: dr. Irena Smetonienė, dr. Irena Kruopienė ir Donatas Smalinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.