„Chorų karų“ finalą laimėjo A.Pilypaitės Alytaus choras

Projekto „Chorų karai“ superfinale Alytaus „Dežavu“ choras, vadovaujamas dainininkės Astos Pilypaitės, pirmąsyk nuo 2010 m. pagaliau nutraukė kauniečių laimėjimų seriją ir laimėjo 25 tūkst. litų. Už alytiškius balsavo 106 176 žiūrovai. Už Kauno „Žalgirio“ chorą, kuriam atiteko 15 tūkst. litų, buvo atiduota 70 498 balsai.

Astos Pilypaitės Alytaus miesto „Dežavu“ choras triumfavo superfinale.<br>D.Umbraso nuotr.
Astos Pilypaitės Alytaus miesto „Dežavu“ choras triumfavo superfinale.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 11, 2014, 9:12 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:47 AM

TV3 muzikinio projekto „Chorų karai“ superfinale dėl nugalėtojo vardo kovojo Astos Pilypaitės Alytaus miesto „Dežavu“ choras ir Kauno miesto „Žalgirio choras“, vedamas vyrų vokalinio ansamblio „Quorum“.

Dėl pergalės besivaržantys Alytaus ir Kauno chorai superfinale atliko po tris dainas. Kas laimės, sprendė tik TV3 žiūrovai. Komisija finale turėjo tik patariamąjį balsą.

Finalinėje TV3 projekto laidoje „Chorų karų“ teisėjai – Rūta Ščiogolevaitė, Vitalijus Cololo, Kristina Zmailaitė ir Vytautas Lukočius paruošė bendrą dainą su visais chorais. Ant scenos susibūrė visi – ne tik dėl pergalės kovojantys, bet ir projektą palikę chorai.

„Chorų karų“ superfinale buvo žadėta ne viena staigmena. Laidos pradžioje vedėjai suintrigavo neva į projektą tiesiai iš oro uosto atvyksta šiųmetės „Eurovizijos“ nugalėtojas – transvestitas iš Austrijos dainininkas Conchita Wurst. Barzdotą scenos divą parodijavo humoristas V.Cololo.

„Aš galiu“ (Ricko Cua „I Can I Will“) – taip vadinosi pirmasis Alytaus choro atliktas kūrinys. K.Zmailaitė pasidžiaugė matydama šį chorą finale.

„Kadangi esame pilietiški, turime sužinoti, kas vyksta Lietuvos prezidento rinkimuose“, – „Chorų karų“ vedėjas Mindaugas Stasiulis pakvietė pasidomėti rinkimų rezultatais ir perjungė į specialiąją studiją.

Kauno „Žalgirio“ choras pirmuoju kūriniu pasirinko Marijaus Mikutavičiaus jausmingą kūrinį „Balintos sienos“.

Šį vakarą balsuoti negalintys teisėjai nusiteikę ypač žaismingai – savo nuomonę ir įvertinimą jie išreiškia dainomis ir pašmaikštavimais.

Superfinalo laidoje pasirodė ir dėl nugalėtojo vardo kovoti jau nebegalintys chorai, tarp jų – Urtės Šilagalytės vadovaujamas Vilniaus choras „Atžalynas“, Stanislavo Stavickio-Stano vadovaujamas „Lietuvos bočių" choras.

Antrąja daina Alytaus choras pasirinko Gintarės Karaliūnaitės „Sparnai tavo sielai“.

  „Visos komisijos vardu dar kartą norėčiau pasidžiaugti, kad Alytaus choras yra finale“, – atlikėjus gyrė R.Ščiogolevaitė.  

  „Vertinu alytiškius už tai, kad sugebėjo išklausyti komisijos kvailiojimus, kuriuose buvo užkoduoti patarimai, ir už tai, kad yra „nepasikėlę“, – Alytaus dainininkus gyrė ir K.Zmailaitė, ir kiti komisijos nariai.    

Kauno choras pergalės siekia antrąja daina pasirinkęs projekte jau skambėjusį egzotišką aukojimo kūrinį, po kurio V.Cololo nusprendė, kad dėl šio choro turi pasiaukoti ir kažkas iš žiūrovų. Ant kelių scenoje buvo parklupdyta kauniečių choro gerbėja.

    Po antrojo dviejų finalininkų pasirodymo scenoje pasirodė iš projekto iškritęs Utenos „Laimės“ choras, atlikęs Kęstučio Jablonskio „Mano laivas išplauks“.

Finalinėje laidoje pasirodė ir dar vienas iš projekto pasitraukti turėjęs choras – Kėdainių „Senamiesčio“ choras.  

Trečiajam, paskutiniam, pasirodymui Alytaus „Dežavu“ choras pasirinko stipriausią kozirį – Donato Montvydo dainą „Norim dar“. Nors komisijos narių nuomonės išsiskyrė, dauguma teisėjų alytiškų pasirodymą išgyrė.  

„Ar žinote, kuo jūsų daina skiriasi nuo Conchitos? Jūs viską darėte nuoširdžiai, tuo tarpu, kad laimėtų „Euroviziją“ Conchita griebėsi tokių purvinų triukų kaip barzda“, – šmaikštavo R.Ščiogolevaitė.  

Su paskutiniuoju – ypač jausmingu kūriniu „Fly To Paradise“ kauniečiai užsimojo nuskraidinti visus į rojų. Kūrinį atlikę susigraudino net ir patys dainininkai.

Finalo laidoje pasirodė netikėtas svečias – Pravieniškių pataisos namų chorui atstovavęs į laisvę jau išėjęs choro narys Vytautas Bočkus. Jis dovanojo legendinį Gyčio Paškevičiaus kūrinį „Šiam pasauly visko būna“.

Žiūrovams buvo pristatytas naujas TV3 vasaros projektas-žaidimas „Meilė ar pinigai“. Specialiai šiai premjerai dainą sukūrė Stanislavas Stavickis-Stano. Šį kūrinį TV3 žiūrovai ne kartą girdės visą vasarą.

Dainą atliko netikėtas duetas – „Chorų karų“ Vilniaus „Atžalyno“ choro generolė Urtė Šilagalytė ir kitame TV3 projekte „X Faktorius“ išgarsėjęs Martynas Kavaliauskas.

Alytiškiai nutraukė kauniečių laimėjimų seriją

TV3 projekte „Chorų karai“ iki šiol visas pergales skynė kauniečiai. 2010 m. nugalėtojais tapo Raigardo Tautkaus vadovaujamas Kauno m. Šampaninis choras, 2011 m. – generolės Danguolės Beinorytės Kauno m. Burgundiškasis choras, 2012 m. – „Rondo“ vadovaujamas Kauno r. Božolė choras, o praėjusiais metais nugalėtojais tapo grupės „16 Hz“ Kauno Studentiškasis choras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.