Valdininkai klauso kavinės savininko ir kerta medžius Vilniuje?

Vilniuje prasidėjo masinis medžių saugojimo ir gyventojų sukilimas. KK2 papūgos tupi ant šakų ir stebi padėtį budria akimi.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-19 15:10, atnaujinta 2018-02-13 18:40

Vilniečiai visiškai pasiuto: kai pradėjo kirst mieste medžius tai visur – ir gatvėse, ir kiemuose.

KK2 užfiksavo Vilniaus gatvėje susirinkusią protestuotojų minią. Paaiškėjo, kad šiame kieme užsimota išpjauti visus šimtamečius medžius, po kuriais žaidžia vaikai ir vaikšto seneliai. Medžių dėka kieme ne tik gražu, švaru, bet ir galima pasislėpti nuo saulės kaitros. O dabar visą šitą grožį sumanyta sunaikinti.

Ant kilimėlio, tai yra ant grindinio kviečiami už medžių kirtimą atsakingi klerkai. Vilniaus miesto savivaldybės Želdynų poskyrio vedėja Giedrė Čeponytė apstulbusi. Kaip galima nenorėti išnaikinti tokių senų, neva sukirmijusių medžių.

KK2 laidai šį pirmadienio vakarą klerkai teigs, kad Vilniaus gatvės kiemo medžiai supuvę. Žalieji – kad ne. Kas įdomiausia – kiemo medžiai pažymėti raudonais kryžiukais. Tai reiškia, kad medžiai bus nupjauti. Tačiau Vilniaus savivaldybės valdininkai aiškina, kad jokių leidimų pjauti medžius nėra, o jie sužymėti tik šiaip.

Paaiškėja dar baisesnis dalykas. Pasirodo, šioje vietoje sumanyta atidaryti lauko kavinę. Bus fontanas, staliukai, kėdutės, o medžiai tik trukdo. Kodėl valdininkai šitaip stengiasi dėl tos kavinės?!

Pareigūnai prisipažįsta: prašymas kirsti medžius yra kavinės savininko. Jis parašė prašymą, o pagal želdynų įstatymą reaguojama į kiekvieną gyventojo raštišką prašymą.

Žalieji ir gyventojai, saugodami medžius, simboliškai aprišo juos žaliomis skarelėmis, paslėpdami baisius raudonus kryžius, rodančius, kad šimtamečiai medžiai pasmerkti greitai mirčiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?