Aktorė B.Blethyn: „Buvusiam vyrui esu dėkinga už išdavystę“

Auksinio gaublio laureatė Brenda Blethyn (68 m.) pasiūlymo tekėti sulaukė filmuodamasi TV seriale „Vera”. Kadangi jos mylimasis Michaelas Mayhew tuo metu buvo toli nuo filmavimo aikštelės, piršlybos įvyko internetu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-24 20:27, atnaujinta 2018-02-13 13:34

Nuo 14 metų Brenda dirbo raštininke Didžiosios Britanijos geležinkelių bendrovėje. Palankiai susiklosčius aplinkybėms būdama 27-erių ji pakilo į sceną mėgėjų trupės spektaklyje, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Detektyvinio serialo „Vera” (kurį pradeda rodyti „Lietuvos ryto” televizija) žvaigždė B.Blethyn tvirtina, kad ta diena pakeitė jos gyvenimą.

Lemtingas pasiūlymas

Aktorė gimė vargingų darbininkų šeimoje. Brenda buvo jauniausia iš devynių vaikų. Nors šeimoje nuolat stigo pinigų, tėvai mergaitę kiekvieną savaitę vesdavosi į kiną.

Įgijusi techninį išsilavinimą koledže B.Blethyn pradėjo dirbti raštininke Didžiosios Britanijos geležinkelių bendrovėje. Tuomet apie aktorės profesiją ji net negalvojo, bet vieną dieną į jos kabinetą pasibeldė nepažįstama moteris ir paprašė pagalbos.

Ta moteris buvo geležinkelių bendrovės aktorių mėgėjų trupės vadovė. Ji maldavo Brendos padėti. Paaiškėjo, kad aktorė, vaidinanti tarnaitę, susirgo, o trupė tą vakarą turėjo pasirodyti svarbiame konkurse.

„Aš – scenoje? Gal jūs juokaujate. Jokiais būdais!” – atkirto Brenda.

Nepažįstamoji neatlyžo. Išgirdusi, kad tarnaitė turės pasakyti vos vieną sakinį, B.Blethyn sutiko. Nuo tos dienos prasidėjo jos kelias į šlovę.

Romanas truko 35 metus 

Su pirmąja savo gyvenimo meile Alanu Blethynu mergina susipažino darbe – jis Didžiosios Britanijos geležinkeliuose dirbo grafikos dizaineriu. 1964-aisiais pora susituokė, tačiau beveik po dešimties bendro gyvenimo metų Alanas žmoną paliko dėl kitos.

Brenda iki šiol bendrauja su buvusiu vyru ir jo dabartine sutuoktine. Aktorė teigia esanti dėkinga jiems už šį sukrėtimą, nes būtent dėl skaudžių išgyvenimų nusprendė studijuoti aktorystę koledže.

Dabartinį vyrą M.Mayhew Brenda įsimylėjo praėjus dvejiems metams po skyrybų.

Romanas su iki šiol Didžiosios Britanijos nacionaliniame teatre dirbančiu grafikos dizaino vadovu truko maždaug 35 metus. Galiausiai 2010 metais santykius vainikavo vestuvės. Nors ištekėjo antrąsyk, aktorė iki šiol turi pirmojo vyro pavardę.

Pasipiršo per „Skype”

Naujausias garsios britų aktorės vaidmuo – savo darbo apsėsta detektyvė. B.Blethyn seriale „Vera” vaidina vienišą pagyvenusią moterį, kurios pašaukimas ir didžiausia gyvenimo aistra – gaudyti žudikus maniakus ir įminti jų paslaptis.

Aktorės įkūnijama Vera yra apdovanota talentu pastebėti tai, ko nepastebi kiti, tačiau ją valdo demonai.

B.Blethyn labai mėgsta galvosūkius, kryžiažodžius ir detektyvus. Todėl pasiūlymas vaidinti sudėtingas bylas narpliojančią detektyvę ją iš karto sudomino.

Pirmomis serialo filmavimo dienomis aktorė sulaukė savo ilgamečio draugo pasiūlymo tekėti.

„Michaelas pasipiršo per skaipą. Aš jam atsakiau, kad po 35 kartu praleistų metų galėtų ir ant kelio priklaupti. Jis taip ir padarė. Tik aš to nemačiau, nes kompiuterio kamera su juo kartu nepriklaupė”, – juokėsi B.Blethyn.

Partneris – sūnus Brenda Bottle (tai aktorės mergautinė pavardė) gimė 1946 m. vasario 20 d. Didžiojoje Britanijoje, Kento grafystėje.

Jos tėvas dirbo mechaniku automobilių gamykloje, motina – tarnaite.

Dirbdama raštininke Didžiosios Britanijos geležinkelių bendrovėje Brenda baigė aktorystės mokyklą.

1975 m. ji debiutavo Didžiosios Britanijos nacionaliniame teatre, o po penkerių metų ir televizijoje.

1996 m. už pagrindinį vaidmenį dramoje „Paslaptys ir melai” aktorė pelnė Auksinį gaublį, BAFTA ir „Empire” apdovanojimus.

B.Blethyn buvo tris kartus nominuota Auksiniam gaubliui, po du sykius – „Oskarui”, Kino aktorių gildijos bei „Emmy” apdovanojimams.

2003 m. Didžiosios Britanijos karalienė įteikė aktorei Britų imperijos ordiną už indėlį į kino istoriją.

Antrą kartą ištekėjusi aktorė vaikų neturi.

Pasipylė apdovanojimai

Režisieriaus Adriano Shergoldo serialas „Vera” pastatytas 2011 m. pagal garsios Didžiosios Britanijos rašytojos Ann Cleeves detektyvinį romaną.

Pagrindinė herojė pagyvenusi detektyvė Vera nusikaltimus narplioja kartu su jaunu seržantu Džo (Davidas Leonas), kuris yra jos pakaitinis sūnus – jį išnešiojo kita motina.

Serialas, kuriame taip pat vaidina Jonas Morrisonas, Tomas Hutchas, pelnė didžiulį populiarumą JAV, Australijoje, Belgijoje, Danijoje ir Suomijoje.

Šiuo metu jis rodomas Naujojoje Zelandijoje, Kroatijoje ir Vokietijoje.

Apie kiną rašančio portalo imdb.com lankytojai serialą įvertino 7,7 balo iš 10.

Parengė Dalia Meškauskaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.