Ekonomistė R.Vainienė TV laidoje prisipažino davusi kyšį

21-erių sulaukęs litas siunčiamas į pensiją. Jį pakeis euras. Naujos valiutos įvedimo Lietuvoje labiausiai bijo profsąjungos ir pensininkai – baiminasi, kad mažės jų pajamos, o kainos kils. LNK laida „Diagnozė: valdžia“ šį trečiadienio vakarą 20.25 val. klaus – kas augs sparčiau: kainos ar atlyginimai?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 28, 2014, 12:04 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:48 AM

Ekonomistai prognozuoja, kad įvedus eurą Lietuvoje kils dar viena nusivylimo banga. „Lietuvos bankas stebės apie 100 kainų, apie kitas niekas nekalba. Jos kils – taip ir reikia žmonėms pasakyti. Kirpėja, imanti 10 ar 15 Lt už kirpimą, tikrai neskaičiuos centų, o kainą suapvalins. O žmonės vėl bus pasipiktinę, kad valdžia pažadėjo ir neištesėjo“, – tikino ekonomistė Rūta Vainienė.

Atlyginimus savo pavaldiniams centas į centą konvertuoti žada milijonierius Antanas Guoga. Verslininkas sako, kad jam jokio skirtumo kokia valiuta skaičiuoti pinigus – svarbu, kad ji būtų stabili.

„Nebijokime tų skaičių po kablelio, jei žmonės dėl to jausis geriau“, – sako A.Guoga.

Lito tėvu vadinamas buvęs Lietuvos banko vadovas Romualdas Visokavičius pripažįsta, kad lito gaila – tačiau jis esą buvo prarastas jau 1994-aisias, kai buvo susietas su doleriu. Taip pat - 2002 m., kai nacionalinė valiuta pririšta prie euro.

„Litas – tik simbolis. Gyvenimas diktuoja, kad reikia įsivesti eurą“, – aiškino R.Visokavičius. Esą įsivedus eurą bus paprasčiau pritraukti investicijas, kurti darbo vietas.

„Nepasakokite pasakų. Dabar jau per 60 proc. pensininkų badauja. Ką bus galima nusipirkti iš 200 eurų pensijos. Už tiek žmonės užsienyje tik kelias dienas pragyvena“, – piktinosi pagyvenusių žmonių asociacijos vadovė Grasilda Makarevičienė.

Ar lengva atsibusti ir turėti triskart mažiau pinigų? Į šį klausimą atsakys psichologas Gediminas Navaitis.

Ekonomistė R.Vainienė laidoje pripažino, kad yra davusį kyšį.

„Tai buvo 800 litų. Už operaciją. Labai sirgau“,– pasakojo R.Vainienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.