Skandalistė Lindsay Lohan: „Esu baisiausias savo pačios priešas“

Daugelis Holivudo įžymybių iš kailio neriasi, kad jų veidas ir vardas neišnyktų iš pirmųjų žiniasklaidos puslapių. O aktorė Lindsay Lohan (27 m.) lengviau atsipučia, jeigu laikraščiuose ar interneto portaluose neišvysta savo pavardės. Skandalistė bijo ne be pagrindo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 28, 2014, 10:14 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:58 AM

Kiekvieną rytą išsimaudžiusi duše ir gurkšnodama karštą šokoladą amerikietė L.Lohan palinksta prie kompiuterio ir atidžiai peržiūri elektroninių leidinių antraštes, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

„Aktorė, dainininkė, modelis ir lesbietė“, „L.Lohan automobilį vairavo neblaivi ir pateko už grotų“, „L.Lohan klube susipešė su moterimi“, „L.Lohan prisipažino įnikusi į kokainą ir alkoholį“ – tokiomis ir panašiomis antraštėmis mirga portalai, rašantys apie įžymybių gyvenimą.

Įžymybė – nuo vaikystės

Maža strazdanota mergaitė vario spalvos plaukais iš nuotraukos žvelgia priekaištingai. Ji tarsi klausia: „Ką tu man padarei?“ Jau tada ji buvo maištautoja.

Biržos maklerio Michaelo Lohano ir aktorės bei kino prodiuserės Dinos Sullivan dukters gyvenimo kelias buvo nulemtas jai vos gimus.

Trejų metų Lindsay tapo modeliu. Būdama trylikos ji jau galėjo pasigirti, kad bendradarbiauja su garsiomis aktorių agentūromis, yra nusifilmavusi daugiau nei 100 reklamos klipų ir vaidinusi muilo operoje.

Kino žvaigžde L.Lohan tapo būdama 12-os. Tuomet komedijoje „Spąstai tėvams“ ji sukūrė iškart du – seserų dvynių – vaidmenis.

Šiuos vaidmenis Lindsay prisiminė po kelerių metų, kai viena žurnalistė paklausė, ar jai patinka būti įžymiai.

„Šis klausimas man neduoda ramybės visą gyvenimą. Pirmą kartą apie tai susimąsčiau būdama dvylikos.

Eidama gatve išvydau filmo plakatą su savo nuotrauka ir išgirdau, kaip netoliese stovinti mergaitė susižavėjusiu balsu sušnabždėjo savo motinai: „O Dieve! Juk tai Lindsay Lohan!“

Norėjau prieiti ir pasakyti, kad niekuo nesiskiriu nuo jos. Tiesiog kinas – mano profesija“, – sakė L.Lohan.

Karštas meilės trikampis

Lindsay mokykloje buvo pirmūnė, o filmavimo aikštelėje siekė tobulumo. Žvelgdami į šią airiškų šaknų turinčią mergaitę kolegos ir žiūrovai negailėjo susižavėjimo šūksnių: „Kokia ji miela ir žavi!“ Ir tai buvo tiesa.

Už dvynukių vaidmenį komedijoje „Spąstai tėvams“ Lindsay pelnė Jaunojo aktoriaus premiją ir su kino studija „Walt Disney“ pasirašė trejų metų sutartį.

Tarsi ant mielių augančią L.Lohan sėkmę aptemdė tėvų skyrybos. Bet šis nemalonus įvykis neatsiliepė jos darbui filmavimo aikštelėje.

O paskui netikėtai ją užgriuvo meilė. Lindsay išrinktasis buvo dainininkas Aaronas Carteris – vaikinas šviesiai dažytais plaukais, saldžia šypsena, angelo veideliu ir, kaip paaiškėjo vėliau, ciniškai žvelgiantis į gyvenimą.

Tuo metu, kai Lindsay triūsė filmavimo aikštelėje, Aaronas leido laiką su kita. Aktorės varžove tapo 17-metė dainininkė ir aktorė Hillary Duff.

Kai meilės trikampį ėmė aptarinėti amerikiečių spauda, A.Carteris nusprendė pasirinkti L.Lohan.

„Romanas su H.Duff truko pusantrų metų, bet man pasidarė nuobodu“, – aiškino nepastovumu garsėjantis dainininkas.

Šis paaiškinimas Lindsay neįtikino – mergina į buvusį mylimąjį nebekreipė dėmesio.

Triumfo ir aistrų metai

2003–2004-ieji rusvaplaukei gražuolei buvo triumfo ir aistrų metai.

Vaidmuo filme „Keistas penktadienis“ (2003 m.) jai pelnė MTV apdovanojimą, o už vaidybą juostoje „Vis dėlto aš būsiu žvaigždė“ (2004 m.) kritikų ir žiūrovų buvo nuolat liaupsinama.

Po filmo „Naujokė“ (2004 m.) Lindsay pasirašė sutartį su garso įrašų studija „Casablanca Records“. Ir tai dar ne viskas, kuo galėjo pasigirti nė 20-ies neturinti L.Lohan.

Vis dėlto svarbiausiu savo apdovanojimu ji laikė pažintį su aktoriumi Wilmeriu Valderrama. Tiesa, jų romanas truko trumpiau nei metus.

Aistra, ašaros, neištikimybė, nesibaigiančios klajonės po naktinius klubus – porelės santykius tokie dalykai lydėjo nuolat.

W.Valderrama keitė merginas kaip pirštines, tad draugai L.Lohan įspėjo, kad juo pasitikėti neverta. Manoma, kad būtent šis vaikinas įpratino aktorę prie kokaino.

„Uždirbdavau pasakiškus pinigus. Tiesiog negalėjau įsivaizduoti, ką už juos pirkti“, – prisimena Lindsay.

2007 m. žurnalas „Maxim“ L.Lohan išrinko seksualiausia pasaulio moterimi, o po trejų metų „The Daily Mirror“ jai suteikė geidžiamiausios planetos rusvaplaukės titulą.

Susipyko su tėvu

L.Lohan triūsė negailėdama savęs. Ji įgarsino animacinius filmus, kūrė ir įrašinėjo dainas, filmavosi kine ir reklamose, o nors trumpam atitrūkusi nuo darbų nerdavo į audringus, bet trumpalaikius meilės nuotykius.

Iš pradžių – su verslininko Harry Mortono sūnumi, vėliau – su gražuoliu modeliu ir narkomanu Calumu Bestu. Tačiau šie santykiai jaunajai žvaigždei nesuteikė laimės.

2008-aisiais Lindsay nutraukė santykius su tėvu. Įžeistas M.Lohanas nusprendė atkeršyti dukteriai – paskelbė audringo jų ginčo įrašą.

Nepaisydama tėvo akibrokšto, Lindsay stengiasi niekada nekalbėti apie tėvus blogai. Tik kartą aktorei išsprūdo sarkastiška frazė. Filmavimo aikštelėje partneris ją pakėlė ir netyčia paleido iš rankų – aktorė nukrito ant grindų ir užsigavo. Kai partneris puolė atsiprašinėti, ji šyptelėjo: „Nesijaudink. Mano tėtušiui taip nutikdavo dažnai.“

Jei tikėsime merginos artimaisiais, jos tėvas garsėjo tironišku charakteriu.

„Manęs dažnai prašo papasakoti, kaip tėvai mane išnaudojo – pasiimdavo mano honorarus. Bet iš tiesų aš turiu nuostabią mamą, užauginusią ir išauklėjusią keturis vaikus“, – yra sakiusi L.Lohan.

Vadovams trūko kantrybė

„Lindsay niekada nėra atvykusi į filmavimo aikštelę apsvaigusi nuo alkoholio ar narkotikų. Filmuodamasi ji visuomet puikiai jausdavosi.

Bet nuo 2005-ųjų, kai buvo kuriamas „Herbis. Lenktynių asas“, Lindsay vis dažniau skųsdavosi negalavimais ir praleisdavo filmavimus“, – pasakojo vienas aktorės kolegų.

Kai buvo filmuojama komedija „Džordžijos taisyklės“ (2007 m.), L.Lohan agentas staiga pareiškė, kad aktorė paguldyta į ligoninę dėl išsekimo. Be to, ji esą praradusi daug skysčių.

Tai buvo paskutinis lašas, kuris perpildė kino studijos vadovų kantrybės taurę.

Studijos direktorius išplatino atvirą laišką L.Lohan, kuriame aktorę pavadino neatsakinga ir neprofesionalia.

Pasipiktinęs vadovas išklojo, kad Lindsay daug kartų yra pavėlavusi ar neatvykusi į filmavimo aikštelę.

„Mes puikiai žinome apie jūsų naktines šėliones ir tikrąsias išsekimo priežastis“, – rėžė jis.

Kelias bedugnės link

Auksine mergaite vadinta L.Lohan ėmė ristis žemyn. Ji gavo Auksinę avietę už blogiausią vaidybą, o netrukus buvo nubausta už vairavimą išgėrus. Vėliau mergina pateko už grotų, nes vairavo apsvaigusi nuo narkotikų.

Su šunkeliais einančia aktore Holivudo studijos vengė pasirašyti sutartis.

„Kol neatsipeikės, L.Lohan bus sunku rasti darbą“, – tvirtino prodiuseriai ir agentai. Į bedugnę žengianti aktorė tapo pajuokos objektu.

„Tuomet ir prisiminiau kadaise užduotą klausimą, ar man patinka būti įžymiai, – neslėpdama apmaudo kalbėjo L.Lohan. – Ne! Nepatinka!

Visuomet norėjau būti paprastas žmogus. Neįsivaizdavau, kad nuo trejų metų kiekvienas mano poelgis bus vertinamas kaip viešųjų ryšių akcija.“

„L.Lohan lanko anoniminių alkoholikų susitikimus“, „L.Lohan susileido heroino dozę“, „L.Lohan pateko į narkomanų kliniką“ – tokie pranešimai mirga pirmuosiuose žiniasklaidos puslapiuose.

„Puikiai suprantu, kad mano gyvenimas tapo nekontroliuojamas dėl to, kad įnikau į alkoholį ir narkotikus“, – prisipažino aktorė.

Dar vienas smūgis L.Lohan laukė po meilės nuotykių su snieglentininku Riley Gilesu, su kuriuo susipažino gydydamasi reabilitacijos centre.

Pašėliojęs su garsenybe, vaikinas paviešino jų intymaus gyvenimo smulkmenas.

Mėgdžiojo Marilyn Monroe

Miela strazdanota mergaitė užaugo. Gyvenimo kelyje išbarsčiusi vaikiškumą ir naivumą, klupdama ir susižeisdama ji vėl pradėjo ieškoti savęs.

Tačiau jos soliniai albumai „Speak“ (2004 m.) ir „A Little More Personal“ (2005 m.) buvo sutikti be entuziazmo.

Pirmojo JAV buvo parduota kiek daugiau nei milijonas, antrojo – 305 tūkst. egzempliorių.

2008-aisiais L.Lohan nuotraukos atsidūrė vyrams skirtuose žurnaluose.

Tais pat metais aktorė ryžosi pakartoti paskutinę Holivudo sekso dievaitės Marilyn Monroe fotosesiją, pavadintą „Paskutiniu seansu“.

Šį Lindsay sumanymą kritikai sumalė į miltus. „Dirbtinė nekrofilija, – rėžė vienas apžvalgininkas. – Atkreipkite dėmesį į tai, kad 21 metų Lindsay Lohan atrodo vyresnė nei šios fotosesijos metu 36-erių Marilyn Monroe.“

Savo pačios priešas

L.Lohan ėmė kurti antraeilius vaidmenis, sutiko dalyvauti TV projektuose. Ji išvyko į Indiją kurti dokumentinio filmo apie prekybą moterimis ir vaikais, o po žemės drebėjimo Haityje reklamavo Raudonojo Kryžiaus veiklą.

Aštrius pojūčius mėgstanti aktorė užmezgė santykius su didžėja Samantha Ronson, o galiausiai vėl atsidūrė reabilitacijos klinikoje.

„Esu baisiausias savo pačios priešas“, – garsiosios Oprah Winfrey TV laidoje ištarė L.Lohan ir graudžiai pravirko.

Naujas mylimasis?

- Neseniai L.Lohan pakurstė gandus, kad vėl džiaugiasi meile. Mat Londone aktorė kelis kartus buvo pastebėta su britų realybės šou žvaigžde Tomu Kilbey.

- Kartą pora lankėsi viename Didžiosios Britanijos sostinės restorane, o netrukus 23-ejų T.Kilbey socialiniame tinkle „Instagram“ išplatino L.Lohan nuotrauką su prierašu: „Prašmatni diena su šita.“

- Kitą dieną L.Lohan ir T.Kilbey lankėsi „Moschito“ mados šou. Jie buvo nufotografuoti į renginį atvykstantys kartu.

- Kalbama, kad Lindsay ir Tomas artimai bendrauja jau kelerius metus. Esą pora susipažino Los Andžele, kai T.Kilbey dirbo modeliu.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.