M. Starkus: „Kelionė į Australiją – teisingiausias sprendimas“

„Mūsų projektuose taip būna, kad keliauji po vieną šalį, rašai knygą apie kitą, o montuoji laidą apie trečią tuo pat metu. Kartais imi paskęsti žemynuose, šalyse, bet dabar mes visa galva panirę į Australiją“, – pasakojo keliautojas žurnalistas, televizijos prodiuseris Martynas Starkus, šį pavasarį visą mėnesį praleidęs Australijoje su bičiuliu žurnalistu ir sporto komentatoriumi Vytaru Radzevičiumi.

„Dabar galiu pasakyti, kad šis sprendimas buvo vienas teisingiausių mano gyvenime“, – pakeliavęs po Australiją tvirtino M.Starkus.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
„Dabar galiu pasakyti, kad šis sprendimas buvo vienas teisingiausių mano gyvenime“, – pakeliavęs po Australiją tvirtino M.Starkus.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 18, 2014, 4:16 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:27 PM

Keliautojų dueto pasakojimas apie nepaprastą žemyną „Visos Australijos dulkės“ bus rodomas nuo liepos 31 d. per TV3.

Paklaustas, kodėl šįkart kelias nuvedė į Australiją, Martynas sako, kad kiekvieną žmogų kuri nors šalis traukia labiau, kita mažiau, o realių priežasčių tam surasti sunku: „Su Australija tas pats. Australija daugeliui atrodo kaip kokia Amerika. Toks nežinojimas visada verčia abejoti arba bijoti – šiuo atveju mes abejojome stereotipu. Net padarėme apklausą savo paskyroje socialiniame tinkle – kur mums vykti, ir 80 procentų mūsų sekėjų nubalsavo už Australiją. Dabar galiu pasakyti, kad šis sprendimas buvo vienas teisingiausių mano gyvenime.“

Ar ir šįkart M.Starkus su V.Radzevičiumi keliavo senu automobiliu?

„Stereotipas, kad mes keliaujame seniena. Taip mes važinėjom prieš 7–8 metus, o dabar taip keliauti mums vis nelabai išeina. Norėtume, tačiau kitaip susiklosto aplinkybės, ir tu nieko negali padaryti. Šįkart turėjome gauti seną „Land Rover“, bet atskridom į Brisbaną ir automobilio nebuvo, o kai 2000 kilometrų įveikę lauktąjį automobilį pagaliau pamatėme, supratome, kad nė metro su juo nepavažiuotume. Teko nuomotis ratus su palapine ant stogo“, – pasakoja Martynas. Beje, visų dueto kelionių automobiliai turėdavo vardus. Šįkart mašina buvo pavadinta Matilda, pagal seną australietišką dainą.

Išbandymu tapo ne tik automobilis, bet ir nauja patirtis vairuoti kaire puse.

„Buvo sudėtinga. Kaire kelio puse teko vairuoti pirmą kartą. Net grįžus po mėnesio yra sunku prisitaikyti vėl važiuoti dešine“, – prisimena M.Starkus.

Australijoje keliautojai vairavo pakaitomis, tačiau Martynas juokauja, kad Vytarui vis labiau pasisekdavo.

„Mes keitėmės, buvome susidarę grafiką, ir Vytarui vis išpuldavo sėkmingiau. Pavyzdžiui, jei iš vakaro turėjom kokį vakarėlį, – ryte vairuoju aš, nes esu jaunesnis“, – juokdamasis pasakojo M.Starkus.

Žinomi vyrai Australijoje ne tik aplankė įdomiausias vietas, bet ir sulaukė ten gyvenančių lietuvių dėmesio.

„Sidnėjuje susirinko daugiau nei 50 žmonių, patys mus pasikvietė, suorganizavo susitikimą, išlydėjo į tolimesnį kelią. Jie tarpusavyje net nebuvo pažįstami – keitėsi adresais, kontaktais. Tai malonus siurprizas, taip misija įgauna prasmę. O su vienos lietuvės šeima suvedė atsitiktinumas – ieškojome kur pažiūrėt futbolo rungtynes, o patekome į vestuvių sutvirtinimo puotą“, – pasakojo keliautojas.

Pasak M.Starkaus, Australija didžiulė: „Važiuoji daug ir ilgai, žiūri į žemėlapį ir supranti, kokia tai didelė šalis. Atrodo, kad ten tu tiesiog negali būti nelaimingas. Pakrantė – apie 30 000 kilometrų – ištisi paplūdimiai. Net keturmečiai čiuožia su banglentėmis – tarsi būtų su jomis gimę.“

Vietoj suplanuotų 8000 kilometrų keliautojai įveikė 12 000. Kaip nutiko? „Nes užsukome į rodeo“, – aiškino Martynas. O kaip nutiko iš tikrųjų, TV3 žiūrovai matys jau nuo liepos 31 d. ketvirtadieniais 20.00 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.