Giedrius Savickas Haityje pasijuto milijonieriumi

Į tolimą Lotynų Amerikos valstybę – Haitį išvyko TV3 ir UNICEF jau ketvirtą kartą rengiamos misijos dalyviai – aktorius Giedrius Savickas, aktorė Virginija Kochanskytė, TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė ir „UNICEF Lietuva“ vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė. Haityje jie lanko skurdžiai gyvenančius vaikus bei šeimas. Dalyviai siunčia pirmuosius dienoraščio įrašus iš tolimos šalies.

Giedrius Savickas lankė žmones, gyvenančius lūšnyne.
Giedrius Savickas lankė žmones, gyvenančius lūšnyne.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 5, 2014, 1:52 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 1:05 PM

Giedriaus Savicko dienoraštis

Šiandien mane pasitiko kiaulės ir ožkos. Šiandien pasijutau milijonierius. Šeštą ryto pažadino gaidžiai. Po gaidžių susitikom su UNICEF direktoriumi Haityje. Jis mus pavaišino saldainiais, kuriuos mes jam padovanojome. Saldainiai vadinasi „Lietuva“. Niekada tokių nesu valgęs, nes negaliu sau to leisti. Po direktoriaus važiavome į lūšnyną ant sąvartyno, kur gyvena žmonės su kiaulėm ir ožkom. Kol kiti filmavo, žaidžiau futbolą ir krepšinį su vaikais. Tada jau baigė filmuoti ir jau nebežaidžiau su vaikais. Reikėjo važiuoti namo. Ir dar šiandien valgiau hamburgerį, kurį gali gauti tik praėjęs pro apsaugą ir žmogų su automatu. Nes čia saugomi su automatais bankai, politikai ir hamburgeriai. Tai vat. Nors gyvena lūšnyne ir sąvartyne, vis tiek visi vaikšto pasipuošę ir pasitempę. Bet vakare einant gatve už kampo yra moterų, kurios mane kažkur kviečia. Gaila nemoku prancūziškai – šitos meilės kalbos. Tai einu miegoti vienas iki kitų gaidžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.