„Auksiniame prote” žaidėjams koją pakišo dramblys

Trečiadienį, rugsėjo 10-osios vakarą, LRT eteris bus skirtas intelektinių žaidimų mėgėjams. Sezono naujiena – nauja viktorina „Auksinis protas”, kurios kūrėjai ir vedėjai Arūnas Valinskas ir Andrius Tapinas studijoje sunks žinias iš šešių pirmųjų žaidėjų, į TV žaidimą patekusių iš visos Lietuvos.

Naujo žaidimo „Auksinis protas” vedėjai A.Tapinas ir A.Valinskas žaidėjams parengė pinklių klausimų.
Naujo žaidimo „Auksinis protas” vedėjai A.Tapinas ir A.Valinskas žaidėjams parengė pinklių klausimų.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-08 16:36, atnaujinta 2018-02-09 17:17

„Skeptikams iškart pranešame, kad žaidėjai į „Auksinį protą” pateko atrankų protų mūšiuose būdu – jokie artimi ryšiai čia negalioja. Televizijos žaidime žaidžia tik tie, kuriuos deleguoja laimėtojų komandos, tai yra – patys gudriausi“, – aiškino vienas iš žaidimo vedėjų A.Valinskas.

Pirma laida „Auksinis protas” sulaukė svečių iš trijų Lietuvos miestų: redaktorius Ugnius Antanavičius atvyko iš Panevėžio, mokslininkė-biologė Brigita Gilytė, 60-metis valstybės tarnautojas Rimantas Grikienis, IT projektų vadovė Aistė Kesminaitė-Jankauskienė ir teisininkas Artūras Vinckevičius – iš Vilniaus, o sociologas, šiuo metu vertėjas ir tekstų autorius Jonas Oškinis – iš Kauno.

Dauguma jų – aktyvūs ir azartiški protų mūšių žaidėjai. Tačiau viena, kai žaidi komandoje, kur šalia savęs jauti draugo petį ir matai protingas akis, kita, kai esi LRT studijoje ir dar atskirtas širma nuo kitų žaidėjų.

Televizijos studijoje kiekvienas kovoja už save, o prieš akis mato tik filmavimo kamerą ir besišypsančias A.alinsko arba A.Tapino akis.

Tada lieka tik pasikliauti savo protu ir sėkme – nes trys žaidėjai, simboliškai paskirti į vieną komandą turi atsakyti į klausimą vienodai – iš trijų atsakymų pasirinkti vieną teisingą.

Koją žaidime gali pakišti ir dramblys (Kurių dramblių patelės turi iltis?), ir „Eurovizija“ (Kuri šalis yra laimėjusi daugiausiai „Eurovizijos“ konkursų?), ir matematika (Kas sugalvojo lietuviškus matematinius terminus: trikampis, lygybė, kubas?).

Kaip ir visuose žaidimuose, laimėtojas būna vienas. Jis patenka į finalą, kuriame kartu su kitais pačiais protingiausiais kausis dėl pagrindinio „Auksinio proto” prizo – kelionės aplink pasaulį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.