Dainininkas L. Adomaitis su žmona taps TV laidos vedėjais

Visi, kurie gerai pažįsta Liną Adomaitį (38 m.), žino apie jo aistrą keliauti. Kone kasmet į egzotiškus kraštus išsiruošiančio dainininko nuotykiais naująjį sezoną galės mėgautis „Lietuvos ryto“ TV žiūrovai.

Vietname L.Adomaitis su žmona Irma lankėsi salyne, kuriame buvo kuriamas filmas apie Džeimsą Bondą.
Vietname L.Adomaitis su žmona Irma lankėsi salyne, kuriame buvo kuriamas filmas apie Džeimsą Bondą.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Sep 13, 2014, 4:30 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:02 PM

Kartu su bendraminčiu Hokšila Andrade Linas kadaise dainavo „Pasaulis gražus“, o dar anksčiau įrašė hitą apie Kubą „Q-ba-ba“, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Abiejų dainų atspindžių bus galima rasti naujajame „Lietuvos ryto“ laidų cikle „Pasaulis nuostabus“, kurio vedėjais taps Linas ir jo žmona Irma.

„Pasaulis išties nuostabus, jei pavadinimas panašus į dainos – tuo geriau. O Kuba – viena iš tų šalių, apie kurią turėsiu progą papasakoti“, – džiaugėsi L.Adomaitis.

Planuojama, kad laida bus pradėta rodyti žiemos pradžioje – ja mėgautis žiūrovai galės du mėnesius.

Į laidą suguls įspūdžiai iš dviejų pastarųjų metų Adomaičių kelionių – į Kubą, Belizą, Vietnamą ir Tailandą. Iš šių tolimų kraštų Linas ir Irma parsivežė daug nufilmuotų įspūdžių.

„Tiesą sakant, mane apie tai pamąstyti vis spaudė draugai. Šįmet portale lrytas.lt buvo skelbiamas mano kelionių dienoraštis.

Parsivežėme daug įdomios medžiagos, tad nusprendžiau ją parodyti „Lietuvos ryto“ televizijos vadovui Linui Ryškui. Jis suplojo rankomis – darom“, – pasakojo L.Adomaitis.

Už savo alkį tolimoms kelionėms Linas dėkingas bičiuliui Hokšilai – būtent jo paragintas 2007-aisiais su smuiku trims su puse mėnesio nusibeldė į Centrinę Ameriką.

Nuo to laiko kelionių virusas jo kraujyje tik stiprėja. Apie savo aistrą ir būsimą laidą L.Adomaitis papasakojo „TV antenai“.

– Ką pamatys laidos „Pasaulis nuostabus“ žiūrovai?

– Daugiausia rodysime vietas, po kurias su žmona du su puse mėnesio keliavome šįmet, – Tailandą ir Vietnamą. Bet bus epizodų ir iš Kubos, ir iš Belizo – ten tikrai nemažai įdomių dalykų pamatėme.

Laidos idėja – pristatome savo nufilmuotus vaizdus ir Lietuvoje ruošiame gardžiausius patiekalus, apie kuriuos sužinojome keliaudami. Gamindami pasakosime, ką patyrėme.

Aplankėme daug vietų, į kurias dažniausiai neužklysta turistai, todėl tikiuosi, kad žiūrovams bus įdomu.

Turbūt daugiausia dėmesio skirsime Vietnamui. Tai labai graži šalis. Tiek daug vietų, kurios įtrauktos į UNESCO saugomų vietovių sąrašą, turbūt niekur kitur nesu matęs.

– Keliaudami susikūrėte kokias nors taisykles?

– Pagrindinė – neturėti jokių taisyklių. Jei nuvykę į šalį ką nors įdomaus atrandame, apčiuopiame – stengiamės nuodugniai tai ištyrinėti, pasilikti toje vietoje ilgiau. Jei kas nepatinka, keičiame planą ir vykstame kitur.

Taip, pavyzdžiui, šįmet netikėtai atradome dramblių kaimą Tailande. Ten užsibuvome. Stebėjome jų elgesį ir vaikštinėjome po džiungles už ausies paėmę dramblį – kaip šunelį už pavadėlio.

Paprastai maršrutą susidėliojame spontaniškai, per kelias minutes, jau atvykę į šalį. Iš anksto jokių kelionių knygų neskaitome ir internete dėl to nelindime.

Pavyzdžiui, atskridę į Vietnamo miestą Hošiminą porą dienų pabuvome, tada nusprendėme skristi į šalies šiaurę ir keliauti žemyn – turistai paprastai renkasi atvirkščią maršrutą.

– Kurie šių kelionių epizodai jums pačiam atrodo įdomiausi?

– Jų daug. Pavyzdžiui, Belize teko pagyventi majų palikuonių šeimoje. Taisyklės ir principai, kurių jie laikosi, beveik nepasikeitė per tūkstantmečius. Jie gyvena greta protėvių piramidžių ir puikiai išmano istoriją.

Turėtų išeiti įdomus pasakojimas apie kakavos ir šokolado gaminimo kultūrą.

Vietname buvome salyne, kur sukurta begalė filmų, tarp jų – ir apie Džeimsą Bondą. Du tūkstančiai salelių, išsikišusių iš vandens, atrodo fantastiškai.

Po vandeniu filmavau dviejų metrų vėžlį, plaukiojantį tarp koralų.

– Kaip renkatės šalis, kurias norite aplankyti?

– Visą Europą esu išmaišęs dar paauglystėje, kai dainavau jaunimo chore. Todėl vilioja tolimesnės šalys.

Pasiklausinėju draugų, kur kas buvo, ką matė, ką patartų. Pernai į Belizą ir Kubą išsiruošėme vien dėl to, kad pasiūlė garsus keliautojas ir fotografas Marius Jovaiša. Likome labai patenkinti.

– Jau žinote, kur keliausite kitą sykį?

– Dar nenusprendėme, bet žinau, kad tikrai keliausime. Esu supratęs, kad tolimos kelionės padeda atšviežinti mintis, pajusti įkvėpimą, atsigauti.

Neatmetu galimybės grįžti į tas pačias vietas, kur buvau. Centrinės Amerikos indėnai, su kuriais 2007-aisiais susipažinau, kviečia atvykti. Norisi aplankyti draugus.

Su žmona kalbamės, kad būtų smagu nuodugniai patyrinėti Nikaragvą. Girdėjau, kad ten daug gražių salų, gyvena draugiški žmonės.

Įdomu būtų ir avantiūra – pavyzdžiui, keliauti į Tuvos respubliką, kuri garsėja įstabiu gerkliniu dainavimu. Vienas žmogus dviem balsais dainuoja vienu metu – tai neįtikėtina.

Daug kas rekomenduoja vykti prie Baikalo ežero, ranką į švariausią pasaulyje vandenį įmerkti.

– Yra šalių, kurias norite aplankyti, bet stinga laiko ar pinigų?

– Naujoji Zelandija. Bet žinau, kad ten būtinai kada nors nukeliausime. Ne, ne dėl to, kad ten buvo filmuojamas „Žiedų valdovas“. (Juokiasi.) Tiesiog daug įdomių dalykų girdėjau apie tos šalies gamtą, papročius, kultūrą.

– Pinigus kelionėms taupote visus metus?

– Taip. Mes su žmona neišlaidaujame – vietoj brangių viešbučių renkamės jaukius nedidelius nakvynės namus. Bet vis tiek tokios kelionės nėra pigios. Kita vertus, būtent joms man atrodo prasminga leisti pinigus.

– Keliaudamas kuriate ir muziką?

– Taip, dalis naujo albumo „Laiko mašina“ idėjų kilo ten. Laidos garso takelyje skambės mano muzika – iš naujojo albumo, taip pat iš ankstesnio „Floating To You“, bus ir instrumentinių kūrinių. Visa muzika – sukurta mano, tikriausiai tai logiška. Kam skolintis iš kitų? (Juokiasi.)

– TV laidos vedėju tampate po ilgos pertraukos.

– Taip. Prieš keliolika metų kurį laiką vedžiau muzikinę laidą „Erdvė“. (Juokiasi.) Kalbindavau muzikantus, tai buvo labai seniai.

Dabar bus visai kas kita. Žmona džiaugiasi, kad kursime laidą. Jai tai bus debiutas televizijoje.

– Kelionių liga užsikrėtę žmonės kartais pradeda rašyti apie tai knygas ar net patys organizuoti keliones.

– Ne, tiek aš dar neišprotėjau. (Juokiasi.) Šiuo metu esu išprotėjęs dėl muzikos, nes rudenį surengsiu gastroles per Lietuvą su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, ką tik baigiau kurti naują albumą.

Pasirengimas koncertams užima žiauriai daug laiko. Tad tai mano pagrindinis darbas šiuo metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.