Gležnoms K. Krysko-Skambinės rankoms pakluso pavojingi ginklai

Karina Krysko-Skambinė (33 m.) yra koncertavusi Lietuvos kariams, tačiau portalo lrytas.lt dėka neseniai pirmąsyk pati gavo progą pasijusti viena iš jų.

K.Krysko-Skambinė karinę uniformą apsivilko portalo lrytas.lt kvietimu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
K.Krysko-Skambinė karinę uniformą apsivilko portalo lrytas.lt kvietimu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Sep 15, 2014, 8:49 PM, atnaujinta Feb 2, 2018, 12:18 PM

Grupės „69 danguje“ atlikėja karinę uniformą apsivilko portalo lrytas.lt kvietimu. Jame rodomas šou „Pavojingas ginklas“, kuriame jėgas išmėgina daugybė garsenybių.

Aktorius Leonardas Pobedonoscevas, dainininkės Vilija Pilibaitytė-Mia ir Kristina Ivanova, aktorius Saulius Siparis, dizaineris Aleksandras Pogrebnojus ir kiti garsūs žmonės prieš kameras susipažino su kariuomenės kasdienybe.

Tai lyg karinė mokykla, kurioje įžymybėms tenka skirtingos užduotys. Jas įvykdyti padeda kariškiai, o pramogų pasaulio atstovai įgyja patirtį, kurios turbūt negalėtų gauti niekur kitur.

Batalione – prisiminimai

„Tikrai neįsivaizdavau, kad vieną dieną galėsiu tai daryti“, – „TV antenai“ prisipažino Karina.

Su „Pavojingo ginklo“ filmavimo grupe ji keliavo į Radviliškį – čia įsikūręs mūsų šalies Karinių oro pajėgų Oro gynybos batalionas.

Atvykusios dainininkės laukė maloni staigmena – kariai jai parodė fotografiją, kurioje būtent šiame batalione įsiamžino su „69 danguje“ narėmis.

„Pasirodo, mes ten koncertavome prieš aštuonerius metus, tai jau buvau primiršusi“, – stebėjosi K.Krysko-Skambinė.

Šįkart mikrofono į rankas imti jai nereikėjo, tačiau vizitas dėl to netapo mažiau įdomus ar jaudinamas.

Karinai teko vilktis karinę uniformą, o jos veidas buvo nuteptas maskuojamosiomis spalvomis.

„Paaiškino, kaip šautuvas veikia, davė jį panešioti – nustebau, kad ginklai išties sunkūs.

Bet šaudyti man neteko. Per balas šliaužti, atsispaudimų daryti ar kroso bėgti – ačiū Dievui, irgi ne“, – pasakojo dainininkė.

Iš miško žvalgė dangų

Atlikėja kartu su kariais važiavo į mišką. Užduoties esmė – suvaidinti karinę situaciją. Pagal sumanymą, oro erdvėje pasirodo skraidantis objektas, reikia aptikti jo koordinates specialiu lokatoriumi.

„Platformą su lokatoriumi tempia didžiulė karinė mašina. Mano užduotis buvo įjungti, išskleisti lokatorių, nustatyti skraidančio objekto buvimo vietą, per raciją pranešti, svetimas tai ar nesvetimas objektas, taip pat kuria kryptimi juda.

Palyginti švarus, fiziškai nesunkus darbas, bet vis tiek sušilau. Labai smagus projektas. Man aiškino, ką reikia daryti, bet, žinoma, neįsiminiau, pakartoti negalėčiau“, – juokėsi Karina.

Tarnauti – iš pašaukimo

Apsilankiusi šiose pratybose Karina nepakeitė nuomonės – puiku, kad Lietuvos kariuomenėje tarnauja profesionalai, o ne šauktiniai.

„Tie žmonės, kuriuos sutikau, tikrai jaučia pašaukimą. Ir savo darbą atlieka sąžiningai, su užsidegimu. Turbūt to sunku tikėtis, kai kariuomenėje atsiduri prievarta.

Ten sutikta mergina mane tiesiog sužavėjo. Ji nusprendė tapti karininke, nes pajuto, kad tai jos kelias. Po darbo viskas apsiverčia, namie ji tampa paprasta moterimi, bet darbe – griežta kariškė.

Žaviuosi žmonėmis, kurie renkasi tokį ir fiziškai, ir psichologiškai sunkų darbą. Lenkiu prieš juos galvą, dėl jų mes galime jaustis saugiau“, – svarstė K.Krysko-Skambinė.

Kariškio vyro nenorėtų

Kai kurie projekto „Pavojingas ginklas“ dalyviai jau prasitarė, kad po filmavimo pajuto norą tapti krašto apsaugos savanoriais.

Ar pati dainininkė galėtų save įsivaizduoti kariškame darbe?

Karina purto galvą: „Nelabai tikčiau. Mano nervai geri, bet fizinio pasirengimo reikėtų kur kas daugiau. Yra šalių, kur karinė tarnyba moterims privaloma. Džiaugiuosi, kad Lietuvoje taip nėra.“

O jei jos vyras Saulius Skambinas būtų ne šokėjas, o kariškis?

„Tai pavojinga tarnyba. O jei Afganistane ar kokioje operacijoje... Būtų baisoka. Manau, moterims nelengva tokio vyro grįžtančio po darbo laukti“, – pripažino atlikėja.

Mėgsta ekstremalias pramogas

Apsilankymas batalione – viena įdomiausių Karinos patirčių, tačiau dainininkė tvirtina, kad ir šiaip nesikrato ekstremalių pramogų. Šiuo metu jos svajonė – šokti parašiutu.

„Mėgstu ir nardyti, amerikietiški kalneliai visada vilioja.

Neseniai dalyvavau pratybose, kuriose reikėjo vairuoti ant slidžios dangos. Neblogai išsisukau, nors esu labai moteriška vairuotoja, atsargi.

Kita vertus, tikrai nesu bailė.

Pavyzdžiui, neseniai skraidžiau sraigtasparniu – labai patiko. Ekstremalė? Tokia savęs nepavadinčiau, bet netoli to“, – pasakojo Karina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.