Norite asmenukės su Monika Šalčiūte? Krapštykite litą gyvūnams

Interneto pažiba šokėja Monika Šalčiūtė (21 m.), stulbinamą savo populiarumą nutarusi panaudoti labdarai, baiminasi mokesčių inspektorių.

M.Šalčiūtė: „Žmonės gali savimi pasirūpinti, o štai gyvūnai – ne.“
M.Šalčiūtė: „Žmonės gali savimi pasirūpinti, o štai gyvūnai – ne.“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-15 07:33, atnaujinta 2018-02-02 12:38

Gatvėje Moniką dažnai apspinta gerbėjai ir prašo kartu nusifotografuoti asmenukėms.

Mergina dar vasarą nutarė, kad jie turės sumokėti bent po litą, o surinkti pinigai bus skirti prieglaudose vargstantiems gyvūnams.

„Žmonės visuomet gali savimi pasirūpinti, o štai gyvūnai – ne. Man jų labai gaila“, – „Lietuvos ryto“ žurnalui „TV antena“ sakė mergina.

Ar didelę sumą gailestingajai Monikai jau pasisekė surinkti?

„Nelabai. Kai kurie besiveržiantys kartu fotografuotis būna tokie girti, kad vos pastovi ant kojų. Jiems neįmanoma paaiškinti, kad renku pinigus gyvūnų globai, – piktinosi mergina, kuri neseniai prisipažino, kad dar nėra ragavusi alkoholio. – Būna, kad pati pamirštu paprašyti pinigų. Tačiau tie, kurie žino apie mano akciją, duoda ne po litą, o daugiau.

Dedu tuos pinigus į kapšelį, nes neišmanau Lietuvos įstatymų – galbūt turėčiau mokėti kažkokius mokesčius. Bijau, kad negaučiau kokios baudos.“

Pasitarusi su specialistais mergina ketina atidaryti sąskaitą, į kurią visi norintys galės pervesti pinigų gyvūnų globai.

„Sugalvosiu, kaip atsilyginti žmonėms už aukas. Galbūt padovanosiu gražiausių savo nuotraukų, – žadėjo gyvūnų mylėtoja. – Tikiuosi, kad Kalėdoms kuri nors gyvūnų globos draugija gaus ne tik apvalią pinigų sumą, bet ir reikalingų daiktų ar ėdalo.“

Kol kas pačios Monikos namuose augintinių nėra. „Kol nuomojuosi butą, negaliu jų įsigyti, kad ir kaip norėčiau. Bet vos tik įsigysiu savo būstą, jame tikrai bus augintinių“, – juokėsi Monika, kuri nuo rugsėjo laiko labdarai turi vis mažiau. Ji pradėjo dirbti savo šokių studijoje „M2“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.