Intelektuali kova dėl kelionės aplink pasaulį

Kokia yra ilgiausia vien tik Lietuvos teritorijoje tekanti upė? Atsakymas į šį klausimą padovanojo pergalę vienam TV žaidimo „Auksinis protas” dalyviui, kuris išsikovojo galimybę siekti svajonių prizo – kelionės aplink pasaulį.

TV žaidimo „Auksinis protas” akimirkos.
TV žaidimo „Auksinis protas” akimirkos.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 16, 2014, 4:11 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 6:52 PM

Kaip ir kiekvieną trečiadienį 21.15 val. LRT eteris rugsėjo 17-osios vakarą bus skirtas intelektinių žaidimų gerbėjams. Šįkart TV žaidimo „Auksinis protas” studijoje azartas ir įnirtinga kova vyks tarp šešių vyrų. „Auksinio proto” geografija plečiasi – šįkart į televizijos studiją atvyko stipriausi protmūšių žaidėjai iš įvairiausių Lietuvos kampelių: Gytis Baranauskas iš Šiaulių, Stasys Karbauskas iš Klaipėdos bei keturi vilniečiai – Ignas Ligionis, Giedrius Nemeika, Laurynas Rimševičius ir Virginijus Varnaitis. Į daugybę „Auksinio proto” kūrėjų ir vedėjų Arūno Valinsko ir Andriaus Tapino klausimų – ir kokiuose kalnuose yra Kristijono Donelaičio viršūnė, ir ką reiškia žodis „čėsnis” Kristijono Donelaičio pasakėčioje „Lapės ir gandro čėsnis” ir kitų – atsakę vyrai kovėsi kaip lygus su lygiu, tačiau sėkmė lydi ne visus. Finale liko du gudriausi pretendentai „Auksinio proto” titului laimėti – Gytis ir Ignas. Vienas jų į klausimus atsakinėjo nė nemirktelėjęs. Kitam reikėjo pagalvoti, tačiau rezultatas buvo lygus ir įtampa LRT studijoje didėjo. Atėjo momentas peržengti Rubikoną – pergalę vienam iš dviejų vyrų padovanojo ilgiausia vien tik Lietuvos teritorijoje tekanti upė. Kuri?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.