„Auksinis balsas“ startavo su gera muzika ir juoko ašaromis

LRT projektas „Auksinis balsas” prasidėjo linksma gaida. Kitaip ir negalėjo būti, nes trečiojo sezono laidas veda aktoriai Arūnas Sakalauskas ir Giedrius Savickas.

Arūnas Sakalauskas ir Giedrius Savickas.<br>D.Umbraso nuotr.
Arūnas Sakalauskas ir Giedrius Savickas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-21 00:37, atnaujinta 2018-01-30 05:58

„Kokią natą užduosi, tokia ir grosime visas keturiolika laidų”, - šypsojosi G.Savickas, palydėdamas į sceną pirmąjį dalyvį dainininką Deividą Norvilą.

Tikro garso TV konkurso „Auksinis balsas“ pirmajame koncerte prisistatė visi 10 projekto dalyvių: D.Norvilas, Jurga Šeduikytė, scenos veteranai Povilas Meškėla, Egidijus Sipavičius, Daiva Starinskaitė, Edgaras Lubys, Aistė Lasytė, džiazo atlikėjos Kristina Jatautaitė ir Monika Liu, operos solistas Antanas Zakarauskas.

Pirmojoje laidoje jie atliko savo pasirinktus kūrinius, tačiau nuo šiol kiekvieną savaitę jie laikys muzikinius egzaminus, o juos vertins ne tik komisija, bet ir gyvą muziką mėgstantys televizijos žiūrovai.

Šįkart dalyviams gerų balų negailėjo komisijos nariai: muzikologė Zita Kelmickaitė, smuikininkas Zbignevas Levickis, operos solistė Nomeda Kazlaus ir dirigentas Vytautas Lukočius.

O pirmoji projekto nata iš tikrųjų buvo stipri! Teisėjus ir žiūrovus savo balsu tiesiog užbūrė „Auksinio balso“ atradimu vadinama atlikėja Monika Liu. Ji tapo projekto lydere.

Komisija negailėjo gerų žodžių ir kai kuriems žinomiems lietuviškos scenos atstovams, kitus ji ragino labiau pasistengti būsimose laidose.

Pirmasis scenoje pasirodė ir itališkai uždainavo Deivis. “Gal šiandien buvai pavargęs?“, - po paklausė jo Z.Kelmickaitė. Komisijos nariai iš dainininko tikėjosi daugiau balso demonstravimo.

Antroji pretendentė į „Auksinio balso“ savininkės titulą, atlikėja Jurga pirmajam projekto dalyvių prisistatymo vakarui pasirinko savo kūrybos dainą „Nebijok“, kuri 2005-aisiais atvėrė jai kelią į didžiąją sceną. Šįkart atlikėja dainą atliko pritariant orkestrui. „Ji yra lietuviškas perlas”, - gyrė atlikėją Z.Kelmickaitė. Susižavėjimo neslėpė ir V.Lukočius

„Sunku susikoncentruoti ir žiūrėti į natas, kai scenoje J.Šeduikytė”, - šypsojosi dirigentas.

„Auksiniame balse“ dalyvaujantys scenos senbuviai P.Meškėla ir E.Sipavičius taip pat sudrebino projektą.

„Na, moterys, laikykitės už kėdžių!“, - prieš E.Sipavičiaus pasirodymą patarė A.Sakalauskas.

„Jis amžinai jaunas. Tikras antikvarinis dainininkas“, - apibūdino daugiau nei trisdešimt metų scenoje esantį E.Sipavičių Z. Kelmickaitė. „Dabar jis vadinamas jau „vintage“ – pataisė teisėją G.Savickas.

Po tokių vedėjų pastabų kai kurie komisijos nariai apsipylė juoko ašaromis.

Netrukus scenoje pasirodė Londone gyvenanti ir su garsiais britų prodiuseriais dirbanti Monika Liubinaitė. Ji prisistato slapyvardžiu Monika Liu. Dainininkė pribloškė komisijos narius, atlikusi savo kūrybos dainą.

Iš Australijos didžiųjų scenų nužengęs operos dainininkas Antanas Zakarauskas iš lietuviškos komisijos sulaukė kritikos. Muzikos teisėjai paprašė jo ateityje atsiskleisti labiau.

„Auksinio balso“ scenoje pasirodė žinomos grupės „Liūdni slibinai“ vokalistė Aistė Lasytė ir lietuvių lengvojo roko muzikos atlikėjas, buvusios grupės „Amberlife“ vokalistas ir dainų kūrėjas Edgaras Lubys.

„Suskaičiavau jau septynis klaipėdiečius. Mes čia ir jūros šventę tuoj galėsime pašvęsti! Neptūną tuoj iškviesime!”, - džiūgavo G.Savickas.

Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus konkurso dalyvių lentelė atrodo taip. 1. Monika Liu – 20 balų.

2. Jurga Šeduikytė – 18 balų.

3. Aistė Lasytė – 17 balų.

4. Deividas Norvilas – 16 balų.

5. Edgaras Lubys – 15 balų.

6. Povilas Meškėla – 13 balų.

7. Kristina Jatautaitė – 13 balų.

8. Antanas Zakarauskas – 12 balų.

9. Egidijus Sipavičius – 12 balų.

10. Daiva Starinskaitė – 9 balai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.